Borzas túrós recept

A Borzas túrós hozzávalói:
Tészta: 25 dkg ráma margarin

40 dkg liszt / lehet kapni sütőlisztet, nagyon jó!/

20 dkg cukor

4 kanál kakaó

2 tojássárgája

Késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor

Töltelék: 50 dkg túró

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál reszelt keksz

5 tojás fehérje


A Borzas túrós elkészítési módja:
Tésztakészítés: a rámát fölolvasztjuk, hozzátesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Krémkészítés: A túrót a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kekszet, majd a tojások felvert habját. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk. Tepsit kibéleljük alufóliával. A tészta egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk, majd rátesszük a krémet. A tészta másik felét egyenletesen ráreszeljük a túrókrémre /a reszelő nagy lyukú részével/. Előmelegített sütőben készre sütjük. / 180 fok / 25- 30 perc a sütési idő. Kockára vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A borzas túrós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook