Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos-diós szelet recept

Habos-diós szelet recept

A Habos-diós szelet hozzávalói:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 sütőpor
4 tojássárgája
20 dkg cukor
kevés tej ( 1/2 dl-nél is kevesebb)

Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió

Krém:
1 cs vaníliás puding
0,5 l tej
30 dkg vaj
20 dkg cukor


A Habos-diós szelet elkészítési módja:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojásssárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és nagyon kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval és laponként kisütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a cukkorral habosra kevert vajkrémet és a kihült lapok közé kenjük.
Hűtőbe tesszük.

Másnap hosszúkás szeletekre vágjuk!


ISTENI FINOM!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. szept. 25. 20:13
A habos-diós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook