Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Borsodó nálunk recept

Borsodó nálunk recept

A Borsodó nálunk hozzávalói:
10 egész tojás
40 dkg cukor
7,5 dl fehérbor
3 dl víz
1 teáskanál liszt
1 citrom leve és reszelt héja
30 dkg háztartási keksz


A Borsodó nálunk elkészítési módja:
Az egészben hagyott kekszeket vagy egy nagyobb üvegedénybe, vagy több kisebb pl. kompótos tálkákba rakom. A tojásokat beleütöm egy magas, legalább 4-5 literes fazékba, beleszórom a cukrot, a pici lisztet, hagyományos habverővel simára keverem. Hozzáadom a vizet és a bort, jól megkeverem Ha édes a bor, akkor lehet, hogy kevesebb cukor is elég. Alágyújtok a fazéknak, és folyamatosan kevergetem a habverővel az elegyet, míg jól átforrósodik a sodó és kezd sűrűsödni. A keverést nem szabad abbahagyni. Akkor jó, amikor szinte a fazék aljáig az egész folyadékból hab lesz. A legvégén teszem bele a citrom levét és a reszelt héját. Még forrón ráöntöm a kekszre. Télen jó hideg kamrában másnapra lehűl, a kekszek megpuhulnak.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A borsodó nálunk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook