Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás-almás kacsaleves recept

Gombás-almás kacsaleves recept

A Gombás-almás kacsaleves hozzávalói:
Hozzávalók 6 személyre:

1 kacsa apróléka (szárnya, zúzája, nyaka, háta és a mellcsont),
40 dkg vegyes leveszöldség,
20 dkg gomba,
1 alma,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tej, kevés citromlé,
1 ág rozmaring,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 gerezd fokhagyma,
3 szem kardamonmag,
1 teáskanál citromfű,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 mokkáskanál összemorzsolt sáfrányos szeklice (vagy késhegynyi valódi sáfrány),
késhegynyi őrölt lestyángyökér,
2 szem összetört szegfűszeg,
ízlés szerint só és törött bors


A Gombás-almás kacsaleves elkészítési módja:
Az aprólékot kis darabokra vágom, bőrét leszedem, felaprítom, és a zsírját kisütöm. A zöldséget meg a gombát megtisztítom és feldarabolom. Az almát meghámozom, kicsumázom, szeletekre vágom. 2 dl, citromlével kevert vízbe teszem, hogy ne barnuljon meg. Elkészítése: a megtisztított és felaprított vöröshagymát egy evőkanál kacsazsíron üvegesre pirítom, majd az aprólékot a hús fehéredéséig pirítom. (A megmaradt kacsazsír hűtőszekrényben sokáig eltartható.) Ezután hozzáadom a zöldséget, a gombát és a zúzott fokhagymát. Rászórom a fűszereket, és l liter vízzel felöntöm. A levest kis lángon, fedő alatt puhára főzöm. Leszűröm, a puha húst kicsontozom és metéltre vágva visszateszem a lébe. A tejet simára keverem a liszttel, és behabarom vele a forrásban lévő levest. Ezután beleteszem a rozmaringot, a vágott petrezselymet meg az almát, hozzáöntöm a citromos levet, és ismét felforralom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás-almás kacsaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook