Bögrés fánk recept

A Bögrés fánk hozzávalói:
1 bögre liszt,
1/3 bögre porcukor,
3/4 kiskanál szódabikarbóna,
3/4 kiskanál sütőpor,
1/2 bögre joghurt,
1 tojás,
1 kiskanál vanília kivonat,
250 g málna


A Bögrés fánk elkészítési módja:
Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához. Tegyük bele a málnáét és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint. Olajozzuk ki a muffin formákat és töltsük a formákba a fánk tésztát de, csak 2/3 részéig, mert sütés közben még nőni fog. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük a fánkot 10 percig, (vagy ameddig megpirulnak). Az elkészült fánkot melegen fogyasszuk, porcukorral megszórva.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook