Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Túrós – baconos pogácsa recept

Túrós – baconos pogácsa recept

A Túrós – baconos pogácsa hozzávalói:
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 tojás (+még a tetejének megkenéséhez)
1 dl tej
1 kocka ( 5dkg ) élesztő
60 dkg liszt
30 dkg vaj
3 kiskanál só
5 vékony szelet bacon
0,5 dl olaj


A Túrós – baconos pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos), a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni!

Körülbelül 20-30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk jól belisztezett deszkán vagy asztalon, a szalonnát kis kockákra vágjuk fel, és az olajban megsütjük, majd a kinyújtott tésztán elegyengetjük, és feltekerjük rétes szerűen a tésztát.

Kb 1,5 centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsibe helyezzük őket és tojással megkenjük.

Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , 2017. jún. 15. 05:41

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook