Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Birsalma sajt recept

Birsalma sajt recept

A Birsalma sajt hozzávalói:
Birsalma
cukor
dió
esetleg mandula


A Birsalma sajt elkészítési módja:
Azért nem írtam sulyegységet mert majd itt kell lemérni. Először lemérema lábast amibe főzőm a sajtot, A meghámozott birsalmát darabokra vágom és kevés vizet öntök alá és felteszem főzni mikor jól össze esett lemérem (a lábas sulyát minuszolom)kevergetni állandóan.Ahány deka a birs annyi deka cukrot öntök rá és sürüre főzőm kb 4o perc ez után beleteszem a darabokra vágott diót tetszés szerint,és formákba öntöm. Ez lehet püspökkenyér forma kiskugkóf vagy 2 ujjnyi vastagra egy tepsibe és kb egy hét mulva bármilyen tészta szaggatóval kilehet szaggatni. De azért ajánlatos mielőtt beleöntöm a formákban vizes celofán papirt belerakni könnyebb ki venni direkt azért írtam celofánt mert az birja a hőt a . folpakk meg nem. Még azt tanácsolom, hogy egy hétnél hamarább ne vegyük ki a formákbol,azután tegyük szellős helyre, hogy szikkadni tudjon és két hétután már be is csomagolhatjuk foliába, nagyon sokáig elál.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A birsalma sajt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook