Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Besztercei libapecsenye recept

Besztercei libapecsenye recept

A Besztercei libapecsenye hozzávalói:
Hány személyre: 4-6

1 pecsenyeliba
30 dkg aszalt szilva
1/2 dl rum
fél citrom reszelt héja és leve
só, törött bors


A Besztercei libapecsenye elkészítési módja:
Fogunk egy tálat, beletesszük az aszalt szilvát, majd annyi rumos-citromot töltünk hozzá, hogy ellepje. Így egy éjszakát állni hagyom. Másnap a libát sóval, borssal, citromhéjjal belülről bedörzsöljük, majd megtömjük a szilvával, és ezután összetűzzük. A bőrét bevagdossuk, majd egy tepsibe tesszük, és alátöltjük a rumos-citromos vizet. Kb. két órán keresztül letakarva pároljuk, majd ha már elég puha a hús, a zsíros levet leöntjük, és visszatesszük a húst pirulni. Ezután a hús felszeleteljük, a szilvát mellétesszük és rizzsel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A besztercei libapecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook