Beszédfejlődés alapjai (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Beszédfejlődés alapjai
Három gyerekem van. Kettőt nem szoptattam, sokat cumiztak, az egyik állandóan csetlik-botlik, már 12 éve. Mind a kettő gyönyörűen beszélt, hiba nélkül, nem kellett egyáltalán logopédus.
A harmadik, akivel a legtöbb volt(van) foglalkozva, lévén a legkisebb, nagy korkülönbséggel, fél évig szopott, 9 hónaposan stabilan járt, 3 éves korára olyan szókincse volt, hogy az óvónők csak lestek ki a fejükből, és most iskolába megy, mégis kellett, és még kelleni is fog neki logopédus. Olyan pösze, mint a fene :)
Minden gyerek más,és sok mindentől függ a beszéd, de én az első három sorra kapásból rácáfolok. Cumisüvegből kapott a fiam enni nem szopizott és még a mai napig cumizik 15hónaposan el kezdett beszélni és most is nagyon szépen beszél már csak az "R" hiányzik, de az is alakul.
Vele ellentétben az unokabátyja 3 évig szopizott és cumija sosem volt, mégis alig lehet érteni amit mond 16 hónappal idősebb mint az én fiam.
Ugrás a teljes írásra: Beszédfejlődés alapjai
További ajánlott fórumok:
- "Kétnyelvű" gyerekek beszédfejlődése
- Hogyan lehet a babák beszédfejlődését segíteni?
- Segítsetek!Hogyan tudnám a fiam beszédfejlődését segiteni?
- 2, 5 éves fiam beszédfejlődése nehézkes
- Mennyi pénzt kérhetek egy órai külön foglalkozásért, mint Nyelv-és beszédfejlesztő óvodapedagógus?
- Babajelek - Érdemes-e elkezdeni? Hátráltatja-e a beszédfejlődést?