Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Belga vaníliás/csokis szarvacskák recept

Belga vaníliás/csokis szarvacskák recept

A Belga vaníliás/csokis szarvacskák hozzávalói:
1 csomag mélyhűtött leveles-vajas tészta (50dkg)

cukrászkrémhez:

6 tojássárgája

12dkg cukor

2 kk vaníliaesszencia vagy aroma

8dkg liszt

4dl tej

2dl tejszín

csokibevonathoz:

10dkg étcsokoládé


A Belga vaníliás/csokis szarvacskák elkészítési módja:
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Kb 1, 5mm vékony téglalapra nyújtjuk úgy, hogy 1, 5cm széles, kb 60 cm hosszú csíkokat tudjunk belőle vágni. A cukrászkrémhez összekeverjük a sárgákat a cukorral és a vaníliával egy edényben, amihez hozzákeverjük a lisztet is. Egy másikban felforraljuk a tejet és a tejszínt. Ha kihűlt, akkor összeöntjük a másik edény tartalmával és lassú tűzün besűrítjük, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hamar be fog sűrűsödni. A tésztacsíkokkal alulról, a szélesebbik felétől kezdve betekerünk 12 db kúp alakú fémformát (nem kell előtte semmivel bekenni!), egy felvert tojással lekenjük őket és meleg sütőben világos barnára sütjük őket, állítva. A formát még melegen vegyük ki a sütiből. Ebből a tésztamennyiségből nekem összesen 16db lett. A krémet még melegen, de ne forrón töltsük a tésztákba. Hagyjuk kihűlni, majd az étcsokit vízgőz felett felmelegítjük és kicsit le is hűtjük utána annyira, hogy kenhető, de már ne folyós állaga legyen. Bekenjük a csokival a szarvacskák alját és hagyjuk megderedni. Nagyon finom, nagyon mutatós süti Belgiumból!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A belga vaníliás/csokis szarvacskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook