Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Gombás-hagymás lepény recept

Gombás-hagymás lepény recept

Elkészítési idő 50 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Gombás-hagymás lepény hozzávalói:
70 dkg gomba

1 nagy hagyma

5 dkg margarin

2 evőkanál liszt

1,5 dl száraz fehérbor

30 dkg mélyhűtött leveles tészta

1 csokor petrezselyemzöld

20 dkg darabos túró

1 tojássárgája

2 evőkanál víz

só, bors, fűszerek ízlés szerint


A Gombás-hagymás lepény elkészítési módja:
1. A leveles tésztát kiolvasztom, majd a sütőt 200 fokra előmelegítem.

2. A gombát, hagymát megtisztítom, vékonyan felszeletelem.

3. A vajat megolvasztom, beleteszem a gombát és a hagymát, 10 perc alatt puhára párolom.

4. Ráteszem a lisztet, összekeverem, majd a bort is ráöntöm, sűrűre főzöm (1-2 perc).

5. A petrezselymet megmosom, apróra vágom, túróval, sóval, borssal a gombás masszához keverem.

6. A masszát beletöltöm a lepényformába, ráteszem a tésztát, lenyomkodom a szélét.

7. A tojássárgát elkeverem a vízzel, megkenem vele a tészta tetejét; a tésztát késsel becsíkozom, hogy el tudjon menni belőle a gőz.

8. 15-20 percig sütöm, amíg a tészta aranysárgára sül, majd a formában tálalom.

Jó étvágyat!


Legutóbb csirkemell-darabkákat is tettem hozzá, nagyon finom lett!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. máj. 22. 20:05
A gombás-hagymás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook