Tudtok vonzódni kövér férfiakhoz? (beszélgetés)
Bocsánat! Nem sikerült.
De nem is tartozik a témához, ami a kövér pasi .
Akkor újra:
"Nekem az a kellemetlen, hogy vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy pl. pedagógusként többet kereshetnek, mint egy programozó. És furcsának hat, amikor elégedetlenkedik a pedagógus, amikor már akkor tisztában kellett ezzel lennie, amikor pályát választott.
Mert ilyenkor azt gondolom, hogy pedagógus létére, nincs annyi esze, hogy ezt tudja."
Köztudott, hogy sok munkakörben, akármennyire is szuper valaki, akkor sem kereshet többet. Bértábla, stb. van, azaz az állam határozza meg, hogy mennyi lehet az annyi.
Amikor tanárnak készül valaki, akkor ezt meg tudja nézni, láthatja, hallhatja, hogy ez egy jogszabály alapú fizetéssel jár, amitől nem lehet eltérni, akkor sem, ha zseni.
Ahogy azt is látjuk/tudjuk, hogy egyéb közalkalmazottak is pont így vannak.
És azt is tudjuk, hogy bizonyos munkaköröket is semmibe vesznek munkáltatók, pl. a takarítónők, akik sokkal kevesebbet keresnek, mint egyéb munkakörben dolgozók, akkor is ha csillog-villog minden.
A bankban is vannak olyan területek, amik alul árazottak szerintem. A háttér területek, fiókok, stb. Ezeken a területeken kicsit magasabb a fizetés, mint a minimálbér. Nem tudom, hogy a munkáltató szerint, miért ér kevesebbet az itt dolgozó munkája. De ha valaki ide jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel tisztában van, hogy nem fog annyi fizetést kapni, mint pl. a banki IT-s.
Remélem, hogy sikerült úgy leírnom, hogy lásd, nem a lenézés szól belőlem.
"Tényleg van aki még mindig azt gondolja, hogy egy nőnek el kell viselnie mindent a férfitól?"
A fórumtéma nem erről szólt. Nem is értem honnét szedted ezt a kérdést. Testalkatról volt szó.
"Nekem az a kellemetlen, hogy vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy pl. pedagógusként többet kereshetnek, mint egy programozó. És furcsának hat, amikor elégedetlenkedik a pedagógus, amikor már akkor tisztában kellett ezzel lennie, amikor pályát választott.
Mert ilyenkor azt gondolom, hogy pedagógus létére, nincs annyi esze, hogy ezt tudja."
Már ne haragudj, de ezek milyen lenéző kijelentések?
Mivel ér szerinted a te munkád többet, mint egy tanáré?...ha nem a versenyszférát nézzük.
Hogy én miért hagytam abba hát nem azért, mert hülye voltam hozzá, hanem egy vidéki városba költözés miatt, ahol más szakmában helyezkedtem el. Jobban megszerettem azt.
Egyébként több végzettségem is van. Több munkakörben is dolgoztam, élvezem a kihívásokat. Ez aztán végképp nem tartozott a tárgyhoz, de válaszoltam a kérdésedre.
Én se arra gondoltam, amit írsz.
Igen, tanultam ruhaipariban, azaz varrónő is vagyok. Sosem dolgoztam a szakmában, de mindig tudtam, hogy keveset fizet. Nem én találtam ki ezt a sulit. Jól jön a varrás tudás, de soha nem volt a terveim között, hogy ebből éljek.
Tehát, annak ellenére tudtam, hogy nem lehet megélni a varrónősködésből, hogy sosem dolgoztam benne, ha itt leragadtam volna, akkor ennek tudatában tettem volna.
Megint úgy írtál, mintha egy rosszindulatú némber lennék, aki lenézi a bizonyos munkakörökben dolgozókat.
Teljesen mást olvasol, mint amiről írtam.
Magyarországon!, nem fizetnek meg sokakat, pl. pedagógusok, közalkalmazottak, eü dolgozókat, takarítónőket, stb.
Te ezt máshogy látod? Ha igen, akkor nem tudom, hogy melyik párhuzamos világban élsz, mert itt nálunk ez van;)
Vagy mindenki hazudik a fizetéséről és nem is keresnek keveset?
Sosem mondtam, hogy nagy dolog megtanulni a programozást, bár kíváncsivá tettél, ha annyira nem nagy durranás, akkor miért nem abban dolgozol.;)
Az egyenlőtlenséget nem én alakítottam ki, hanem fentiek, így én erről nem tehetek.
És a témához visszakanyarodva kiemelem azt a mondatot, ami nagyon zavart:
"Vagy azért kenyérkeresőnek még jó lehet, max, másik szobában alszik?"
Tényleg van aki még mindig azt gondolja, hogy egy nőnek el kell viselnie mindent a férfitól?
Nem, nem erre gondoltam, amit leírsz.
Hanem, sok-sok fórumon leírtad már.
Hogy valaki nem a versenyszférában helyezkedik el, az nem azt jelenti, hogy hülye, vagy ostoba, hanem vannak emberek, akik ilyenek. Szeretik a gyerekeket, az embereket.
Furcsa lenne, ha nem lenne képesített óvónő, dajka, pedagógus, nővér, közszférában dolgozó.
"Nincs ebben semmi. Vannak szakmák, amik jobban fizetnek.
Mivel a férjem nem hülye, így mindig tudta, hogy ez így lesz.;)"
Ha jól emlékszem, Te is később kerültél ebbe a szakmába, varrónőnek tanultál, az sem fizetett olyan jól sosem.
És szép dolog, hogy tovább tanultál, tetsző dolog számomra, emelem is a kalapom, de az nem, ha valaki elfelejti becsületes munkáscsaládból jött.
"Nekem az a kellemetlen, hogy vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy pl. pedagógusként többet kereshetnek, "
Ugyan miért ne kereshetne többet egy tanár, aki a jövő nemzedékével küszködik?
Leírhatom, mivel tanultam programozást (is), hogy nem nagyobb durranás megtanulni, mint a főiskolán, egyetemen pedagógusnak tanulni. Sőőőőt.
Tehát helye van az életben utcaseprőnek és minden másnak is, káosz lenne, ha nem lenne pl. pék , mindenki csak politikus, versenyszférában dolgozó lenne.
Tehát kicsit alázatosabb hozzáállás kell.
Tisztában van vele, hogy ez így van.
Itt ismét csak azért említettem, mert sokan még mindig azt gondolják, hogy a férfi keres többet, a férfi tartja el a családot.
Pontosan itt ez lett leírva: "Vagy azért kenyérkeresőnek még jó lehet"
Nagyon maradinak tartom azt, hogy sokan még ebben élnek, pedig ez már régen nem így van. Lassan 38 éve vagyok férjnél és mindig így volt.
Nincs ebben semmi. Vannak szakmák, amik jobban fizetnek.
Mivel a férjem nem hülye, így mindig tudta, hogy ez így lesz.;)
Nekem az a kellemetlen, hogy vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy pl. pedagógusként többet kereshetnek, mint egy programozó. És furcsának hat, amikor elégedetlenkedik a pedagógus, amikor már akkor tisztában kellett ezzel lennie, amikor pályát választott.
Mert ilyenkor azt gondolom, hogy pedagógus létére, nincs annyi esze, hogy ezt tudja.
És, hogy ne élezzem ki a pedagógusokra teljesen, pont ilyenek a közalkalmazottak is, annak ellenére, hogy tudják, ott bértábla van és sosem fognak annyit keresni, mint a versenyszférában egy IT szakember.
Lehet, hogy igazságtalan, de ez van.
Ja, a nyugdíjasok is ilyenek legtöbben. Szerintük igazságtalan, hogy van akinek magas a nyugdíja, pedig itt a befizetett nyugdíjjárulék számít. Nem mindegy, hogy valaki 40 év alatt a minimálbér után, vagy egy jó magas fizetés után fizet járulékot...
Sajnálom, hogy kellemetlenül érint és még furcsa is, de túl kellene már lépnie sokaknak azon, hogy csak a férfiak a kenyérkeresők. A nők mit tesznek? Mire keresnek?
megneztem. j.m-et nem rugnam ki.
nekem a vekony csipoju bejon, mert jol ateri a labam.
meg hany hulye kifejezes lesz?
egy atlagjelentkezesilapnal a felmeres miatt elvileg:
vallasod
szexualis hovatartozasod - es felsorolnak 7-9 szolt, amit nem is ertek.
feltennem a kerdest: amikor meg kisebb colt a lanyod, kellett volna egy himpit latni a mosdokagyoban, mert az ur parokat vett, es azt mondtak nonek erzi magat?
"gyárilag vaskos "
Mint az én férjem.
Masszív.
Egyébként a nagyon vékony férfiak sem jönnek be.
Ami nagyon tetszik az a Jason Momoa testalkata(összehasonlítás miatt)
Engem nem zavar a dagadtság. Férjem dagadt, mióta ismerem sosem volt vékony, de pár éve erősen összeszedte magát. Imád enni és mozogni lusta. Ő már mozgott eleget, szokta mondani.
Ami vonzó volt az az önbizalma, karizma. Bár néha már sok, hogy mit hisz magáról 🙄
Én diétáztatom, ha úgy látom, hogy már sok.
Egyébként sosem volt kenyérkereső a férje, mindig a harmadát kereste az én fizetésemnek.
A férjem 85 kg volt, amikor megismerkedtünk (185 cm magas), most 95 kg. Pocakos lett egy kicsit, de máshová nem hízott.
Egyébként, ha egy férfi elvárhatja, hogy az párja mindig csinos legyen, akkor ez fordítva is működik. Nálunk, mindenképp. Én is figyelek az alakomra állandóan, így elvárom, hogy pont így tegyen.
Sosem volt kövér barátom. Fiatalon bevallom, a testesebb férfiak egyáltalán nem tartoztak az eseteim közé. Ahogy azonban telnek az évek, az ember rájön, hogy a testalkat önmagában nem sokat mond el valakiről.
Találkoztam olyan molett kollégákkal és ismerősökkel, akik egyszerűen szerethetők voltak úgy, ahogy voltak. Nem a kilóik fogtak meg, hanem a humoruk, a kedvességük, a kisugárzásuk, a személyiségük. Ezek sokkal többet nyomnak a latban, mint a centik vagy a kilók.
Viszont nálam is van egy határ. A kóros elhízás, amikor valaki már a túlsúlya miatt nehezen mozog, állandóan liheg vagy láthatóan az egészségét veszélyezteti, számomra nem vonzó. És ezen a pénz sem változtatna. A pénz sok mindenre jó, de a vonzalmat nem lehet vele megvenni.
Párom súlya pontosan duplája az enyémnek😃
A jelleme, humora, kisugárzása, kitartása, céltudatossága stb. vett le a lábamról.
A 2ütemű Wartburg volt a hab a tortán, nekünk csak trabantunk volt😃😃😃
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható?
- Felhívás férfiakhoz, akik fogyóznak
- Miért CSAK az idősebb férfiakhoz vonzódom?
- Miért mindig a 20 - 25 évvel idősebb férfiakhoz vonzódom?
- Elsősorban férfiakhoz szól a kérdés! Baj, ha van egy kis felesleg a nő oldalán?
- Mit tehetek, ha elkezdtem vonzódni az egyik tanárnőmhöz?