Barátaim, akikben soha nem csalódok.Zártkörű, csak meghívóval! (beszélgetés)
Sziasztok lányok, nekem mennem kell. Takarítok, meg úgy néz ki, hogy lesz egy vendégem ma, akivel muszáj konzultálnom a falak bontogatását illetően...
Szép napot mindenkinek!
Újraindítottam, és rendbejött... Ki tudja, mi lett vele? :O
Kesa: :D Tényleg mázlista! :)
Na, hívott a Drága...
Ehhh, megúszta a hátulról behatolást! :DDD A mázlista! :P
az tuti, hogy haldokolnának:)
Nekem már kellett kertészeti szaktanácsot is adnon rákszűrés és matatás közben, nem nagyon hat meg a dolog. Akkor voltam csak kiborulva, amikor a polipok miatt kaparásom volt.
Na, majd ha megjön, beszámolok! :)
Tigris, még csak az lenne szép, ha ezt meghatároznák.. :O SZerintem én egy nő előtt sokkal jobban zavarban lennék szétdobott lábakkal... :O
Tudjátok mi a furcsa?
A pasik miért nem féltékenyek a nőgyógyászra? Miért nem "kényszerítenek" bennünket arra, hogy nő orvost válasszunk, hogy ne idegen pasi turkáljon bennünk? :O
Az egy dolog, én speciel nem szoktam meg:S
Szokják meg a pasik is! Nehogymár mindig nekünk jusson minden rossz! Kicsit vegyék ki a részüket ők is, én azt sem bánnám, ha minden második hónapban a párom menstruálna helyettem:D Bár az nem lenne jó, mert itt haldokolna nekem...
Szia!
:)
Milyen megalázó lehet szegényeknek! :(
Szia Kesa!
Mmmmm, nyami, prosztata ultrahang! Biztos örülni fog neki! :D
Cegényke... :/
Már én is nagyon várom a felújítást, remélem nem lesz vele nagy szopás... :P
Hű, hát akkor az tényleg jó nagy. Amit mi kinéztünk, az 70nm volt csak. Arra lett volna ennyi az új tető.
Sziasztok csajok!
Kitartást kívánok a felújításhoz! AZ olyan szuper, amikor megszépül a ház egy-egy része...
Nekem is most megszerelte az Ember a mosogatóm alatti vízmelegítőt, mert tökre el volt vízkövesedve, és csak "pisilt" a melegvíz... Most megint szuper, úgy örülök neki, mintha új konyhám lenne! :DD
Más: máaik felem épp most megy hasi meg PROSZTATA ultrahangra. Szerintetek azt melyik irányből vizsgálják? :O
Ez egy régifajta családi ház. Hosszú, mint a fene. Csak a folyosó 40 négyzetméter. Van benne két és fél szoba, egy kis előszoba az egyik nagyszoba és a félszoba közt. Van egy padlásfeljáró, pár négyzetméter az is. Van egy konyha, egy nagy kamra (ebből lesz majd a fürdőszoba), meg egy kicsi fürdőszoba, amiből a kazánházat csinálja Kálmán. Az első házrészen van a palatető, a másikon rendes (bár kurva régi) cserép - ezzel nem is foglalkozunk, csak a palás részt kell cserélni.
És rohadt hideg van ám éjjel, mire elérek a budiig, azon a kurva hosszú folyosón... :@@@
Akkor ez egy jó nagy ház lehet!
Biztos azért lenne ennyivel drágább, mint amit nekünk mondtak. Remélem, hogy összejön:)
A faanyagot is le kell rajta cserélni, mert a cserép alá más szerkezetű váz kell, mint a pala alá. Itt-ott már ez is rohad, meg valahol szét is esett (ahol a két tető találkozik, bever az eső), ezért ki kell cserélni.
Kálmán beszélt egy sráccal, tőle olcsóbban meg tudná venni a faanyagot, egy másik srác munkadíja meg kb. 300 ezer, és még csak meg se vágott...
kb. 3000 cserép kell a tetőre, plusz a faanyag, a bontás, az építés... Így jön ki kb. 1-1,2 millába.
Bontott cserepet akar venni Kálmi, mert lehet találni jó minőségűeket is, új cseréppel kb. 2 milla lenne a tetőcsere, ahogy számoltuk. Persze jobban szeretném új cseréppel, de ha Anyunak ezt is beadom, hogy 1 milla, lehet, hogy agyvérzést kap. Támogat bennünket valamelyest ő is (hiszen gyakorlatilag az ő háza is), de nem támaszkodunk rá, ameddig csak lehetséges, mindent a magunk erejéből próbálunk összehozni. Sajnos a tető az nem fog menni egyedül, mert nincs rá lehetőségünk ennyi pénzt összeszedni egyszerre.
Nálunk is jó régi a tartály, viszont az alkatrészek, meg a vízvezetékcsövek azok viszonylag újak, mert a régi tukajopk kicserélték szerencsére! Úgyhogy hála az égnek nekünk azzal nincs bajunk. Ez is egy közel 60 éves épület, úgyhogy tudom , hogy nem egyszerű nektek!
De hogyhogy ilyen drága lenne a tetőcsere?
Nekünk anno amikor házatnéztünk, azt mondta az építészsrác, hogy max 7800ezerből meglenne a tető, természetesen mindennel együtt!
Az lehet, de a mienk már van vagy 35 éves, ha nem több. :(
Vízköves, csöpög, penészedik; a falat tönkreteszi a benne húzódó cső szivárgása. Azt a fürdőszobát teljesen likvidáljuk, majd meglátjuk hogy mi lesz belőle.
Egyelőre azon fáj a fejünk, hogy a tetőt hogy hozzuk össze, mivel használt cserép vásárlásával is kb. 1 milla körül mozog a csere. Jelenleg nagyon régi, szinte porhanyós pala van rajta. Egy-egy zápor alkalmával sok helyen befolyik (mit folyik: ÖMLIK) víz. Addig, amíg nem csináljuk meg a tetőt, nem lehet lerakni a folyosón se a laminált padlót.
Figyu, Pemi, nekem semmi bajom a húzós budival, tojtam én már potyis vécébe is évekig a volt pasimál, úgyhogy nem vagyok kényes! :)
Csak látnád az egészet úgy ahogy van, azt már te is lebombáznád biztosan.
Egyébiránt meg szépséges napot mindenkinek! Ma takarítani fogok (de csak kicsit később), mert kisütött a NAP!!!!! ♥
Ancsa: köszönöm a leveledet, tényleg nagyon aranyos vagy! Szólni fogok hidd el, ha segíteni kell! Imádlak!!!! :***
Szép reggelt mindenkinek:)
Tigris, nekünk is tartályos, húzós a wc, de nincs azzal semmi baj! Csak a tömítéseket kell kicserélni, és máris szuper, nagyon sok helyen van olyan, sőt, sok helyen még olyan sincs!
Kálmán is odapakolja magát rendesen a dolgokhoz, osztunk-szorzunk, hála Istennek, ő is egészen be van sózva.:)