Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos rácsos recept

Barackos rácsos recept

A Barackos rácsos hozzávalói:
30 dkg liszt
10-20 dkg cukor ízlés szerint
15 dkg Rama
1 csomag sütőpor
1 tojás
pici tej
80 dkg barack
őrölt szegfűszeg


A Barackos rácsos elkészítési módja:
A lisztet, a margarint, a 10 dkg cukrot, a sütőport és a tojást összemorzsoljuk. Ezután hozzáadunk annyi tejet, hogy összeálljon. Két részre osztjuk, az egyik felét vékonyra nyújtjuk lisztezett gyúródeszkán. Lisztezett és margarinnal kikent tepsibe, vagy tortaformába rakjuk. A barackot pürésítjük, ha nem elég édes, cukorral édesíthetjük. Belekeverjük ízlés szerint az őrölt szegfűszeget. Az így kapott pürét a tésztán eloszlatjuk. A tészta másik feléből vékony kígyókat gurigázunk és rácsszerűen elrendezzük a tetején. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és szép aranybarnára sütjük. Porcukorral tálalhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos rácsos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook