Bank hitel (beszélgetés)
Sziasztok!
Újabb fejlemény. A bank semilyen kérést nem vett figyelembe és eladta a hitelemet egy faktor cégnek azzal a kitételel, hogy csk velük tágyalhatok a levél átvételét követően. Mikor átvettem a levelet még aznap már odajott egy ember a faktortól, hogy beszéljük meg mi legyen. Ők árat is tudnak engedni csak gyorsan pénzt lássanak az ügyből. Lett volna egy cserém, aki lakást és 5MFt-ot tudott volna adni azt a bank nem fogadta el. Ezek már elfogadnák, de közben annak megoldódott az ügye. Most hogyan tovább?
Panszt tettem a banknál az ügyem ilyen kurta furcsa lezárása miatt. Bíróság vagy megegyezés megpróbálása a lehetőség? Bank vagy faktoring?
Amennyiben devizahiteled van, pereld be a bankot és próbáld érvénytelenné tenni a szerződést, ahogy azt sokan megtették már.
Ezzel időt nyersz, mert addig se lehet semmit csinálni, úgy tudom. A tulajdonlapra feljegyzik, hogy bírósági eljárás van folyamatban, a szerződésed felfüggesztésre kerüld, de nem felmondásra. Ezzel akár 2 évet is nyerhetsz, de addig se árt, ha fizeted a részleteket, amennyire bírod, hogy a te jóhiszeműséged ne lehessen megkérdőjelezhető.
De ez csak az én véleményem, mert ezt valahogy így hallottam:)
További ajánlott fórumok:
- Tehet ilyet bank, hogy a szerződésben kötött futamidőt meg hosszabítják 2 évvel az adós tudomása nélkül? Nem fix a hiteltörlesztő.
- Érdemes az ELLA Banktól tőkehalasztásos hitelt felvenni?
- Mi történik a hiteltartozással ha a bankunk tönkremegy?
- Tud valaki tanácsot adni, hogy mit tehetnek ha nem tudom fizetni a gépkocsi hitelemet? Mennyiért adhatja el a bank, ha lefoglalja?
- Kaphat-e hitelt Magyarországon az a belföldi személy, aki külföldön dolgozik és külföldi bankhoz utalják a fizetését?
- Banki hitellel kapcsolatban kérném a segítségeteket! 90 napos elmaradás esetén, ha ki tudja valaki fizetni, meg lehet egyezni a bankkal?