Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Bakancslista... Neked van Bakancslistád? fórum

Bakancslista... Neked van Bakancslistád? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8
2011. jan. 2. 22:35
Nem kétlem, hogy az élethez meg dolgokhoz való hozzáállása az embernek gyakran változik, magát viszont nem feltétlenül elfogadnia kell, sokszor pont arra van szüksége, hogy meghozza a szükséges változásokat amiktől tart, és a folyamat maga a hangsúlyos, nem a végeredmény. Az élet nem egy verseny, nem lehet megnyerni, nem lehet happy end-je, mert csak egyszer ér véget, de akkor teljesen. Az lángoljon szenvedélytől aki fiatal, és ez nem kor kérdése, hiába kötnének már meg mindent a törvények. Én is tisztában vagyok vele, hogy előbb-utóbb másképp állok majd a dolgokhoz, családcentrikussá lehetek, ésatöbbi, de ezt nem lehet előírni. Azért önpusztító jellegű manapság a legtöbb szórakozás a fiatalok körében, mert rajtuk van a kényszer, hogy belenőjenek és komolyodjanak egy olyan társadalomba, amiben a szülők és a kollégák is isznak, és robotolnak és boldogtalanok, még ha jól leplezik is. De visszatérve az eredeti témához: az embernek vannak érzelmi szükségletei, és más emberekkel funkcionál a legjobban, de nem keresheti másban azt, amit magától megtagad. Mert amíg valaki tisztában van a gyengeségeivel, és ahelyett, hogy változtatna rajtuk olyan valakire vágyakozik aki mellett maradhat gyenge, addig kőkemény hazugság, hogy élhet teljes életet. Ezt most általánosságban írom. Csak az valósíthatja meg önmagát, aki nem mástól várja, hogy az rendbe hozza neki az életét a szeretetével meg a jelenlétével. Ez nem így működik. Ha valaki tartósan egyedül van és magányos és boldogtalan és panaszkodik (annyi ember...) annak nem az a problémája, hogy nem szerették elegen eléggé, hanem az, hogy itt és most nem keresi elő az okát a lelke mélyéről és nem formálja át a jelenét! Az ember élete egy detektív regény. Minden egyes dolognak meg van az oka, minden gondolatnak, érzésnek, tettnek és mind a fejedben van. Minden fájdalom és félelem és bizonytalanság és álom nyom, amit ha követsz, és eléggé sarokba tudod szorítani magad kérdésekkel, mindenre megvan a válasz. Erről szól a pszichológia. Ezzel az egésszel csak annyit akartam, hogy nem a külvilágban kell keresni a megoldást, mert a probléma sem ott gyökerezik, és mégis mennyien azt hiszik, hogy csak egy másik emberrel párban lehetnek boldogok, sehogy másképp. És beleugranak a családos életbe is, még mielőtt megtanulnának önmagukra támaszkodni.
120. 23a2bf5860 (válaszként erre: 117. - ERicBekhard)
2011. jan. 2. 21:39

Tudod..én csak magamból indulok ki...én reálisan láttam a barátom,olyannak amilyen valójában, nem misztifikáltam túl és nem is magasztaltam a mennyekig ,de mégis halálosan szerelmes voltam az utolsó pillanatig..

Abban nagyon egyetértek veled,hogy a rózsaszín köd elborítja egyesek agyát olyannyira,hogy nem látják magát az embert .Kell egyfajta józanság a szerelemben,mert ha nem vagy tisztában azzal,hogy milyen ember az..akit választotál..akkor jön a csalódás ,a döbbenet,hogy ki ez az ember???!!

szenvedély...)hát igen...izzani ,lángolni..lebegni....semmihez se fogható érzés....)olyankor az ember a legképtelenebb dolgokra is képes...

119. 23a2bf5860 (válaszként erre: 118. - ERicBekhard)
2011. jan. 2. 21:22

hú..ezt nagyon szépen és értelmesen megfogalmaztad!!!!

ahhoz,hogy felnézzek önmagamra szeretnem kell magamat!

önelfogadás=feltétel nélküli szeretet???

Az ember saját önelfogadása nem pótolja azt a vágyat,hogy mások is szeressék,elismerjék,becsüljék,figyeljenek rá!!.

hiába vagy Te tisztába önmagaddal....az kevés.az ember társas lény..nem úgy vagyunk kitalálva.hogy egyedül remeteként éljük le az életünk.az ember kell,hogy önmagában megállja a helyét,de százszázalékosan teljes csakis akkor lehet ,ha megtalálja a párját ,a társát,a másik felét.mert egyedül félember az ember...

mikor az ember egymaga van űr tátong a szívében..nem érezted még ezt az érzést???

vannak az ember életében életszakaszok,amikor a dolgoknak meg kell történniük,mert értelmi szinten akkorra érsz meg,hogy át tudod látni az élet értelmét,és az általad felállított sorrend ,hogy mi is az életedben a legfontosabb,megváltozik.míg fiatalabb az ember inkább énközpontú és a korral együtt eljön a család iránti vágy,amikor az Én háttérbe szorul és "Mi" vagyunk..amikor eléred azt a pontot,hogy önmegvalósítás már nem életcél attól a pillanattól kezdve van igényed a társadra.és a jó dolgok ekkor kezdődnek,nem azért,mert egy probléma megszűnt,hanem azért ,mert egy új élethelyzetbe kerülsz.

Érdekes dolog tulajdonképpen az embernek az elvárása a másikkal szemben,mik azok a dolgok ,amiket szeretnél a másiktól és mik azok a dolgok amiket meg is kapunk...azt kapod ,amit adsz??és azt adod ,amit kapsz???ez nem így van...sajnos.

egyensúlyt kell találni.én például olyan dolgokat várok el,amit magam is megadnék,vagyis a vágyam elég reális és teljesíthető....

118. eRicBekhard (válaszként erre: 115. - 23a2bf5860)
2011. jan. 2. 16:27
Egyszer egy vadidegen lány felhívott, hogy találkozzunk. Adott egy doboz süteményt, és lelépett. Egy ismerős ismerőse volt, aki sosem látott csak hallott rólam. Ne becsüld alá a világ bolondjait, mindig történhet valami kellemesen jó. :) és átérzem a helyzetedet. Írj egy szerelmeslevelet magadnak, mert te ismered magad a legjobban. Írd le, hogy mit tennél magaddal, ha az a valaki lennél, aki rajong érted. Az ideálod szemszögéből megláthatod, hogy mennyire reálisak az elvárásaid a világ felé, és mennyire nem. Aztán add meg magadnak mindazt, ami ahhoz kéne, hogy felnézz önmagadra, mindazt a szeretetet és figyelmet amit másnál keresel. Miért? Nagyon egyszerű: mert nem érzed majd szükségét, ha eljutsz egy pontig, és megszűnik a probléma. A probléma megszűnésével pedig általában kezdődnek a jó dolgok.
117. eRicBekhard (válaszként erre: 116. - 23a2bf5860)
2011. jan. 2. 16:15
Kivéve, ha már alapból rajongasz érte, és a hibáit észre se veszed igazán. Nem bele vagy szerelmes, hisz feltétel nélkül érzed amit érzel, és ő ugyanaz az ember volt akkor is amikor még nem láttad gyönyörűnek. A szerelem rengeteg embert meggátol abban, hogy valós, működő kapcsolatokat alakítson ki, és sokan még azokkal se foglalkoznak, akik törődnek velük. Mert ha elhitetik magukkal, hogy ez egy felettük álló dolog, akkor nincs felelősség, bármit megtehetnek. Az emberek nagy része nincsen felkészülve még arra, hogy egy ilyen drogszerű érzést a javára használjon fel. Ugyanakkor a szeretet is erős, de általában hagy teret a józan észnek. A fiatalok lángoljanak, éljenek, igazad van! Én azokról írok, akik nem teszik, vagy mások kárára teszik ezt, mert képtelenek szenvedélyt lelni az életben és önmagukban. :)
116. 23a2bf5860 (válaszként erre: 114. - ERicBekhard)
2011. jan. 2. 12:17

szimplán szeretet????

az ember gyermekét,főleg ha fiatal égesse a szerelem tüze!!!

tökéletes nem létezik szerintem,ember nem létezik hiba nélkül és akinek elnézed ,elfogadod a hibáit az szerelmed ,azt az embert szereted úgy ..ahogy van..testestül lelkestül a maga valóságában...

115. 23a2bf5860 (válaszként erre: 115. - ERicBekhard)
2011. jan. 2. 12:03

Igazad van..csak meg kell találni hozzája a megfelelő embert..aki adni tud és akinek ugyanazok a dolgok fontosak,mint nekem...

nem tudom,Te hogyan látod de az ember életéből elemi dolgok hiányoznak és mindez csupán azért ,mert nem a társát találja meg az ember.

Tudod mennyire vágynék egy szerenádra..egy csokor selyempapírba csomagolt virágcsokorra???de ugyan kitől???a mai fiatalembereknek ezek a dolgok nem fontosak....ma már nincs a hagyományos értelembe vett udvarlás...

2011. jan. 2. 11:54

Az én listán nem nyilvános,de néhány dolgot elárulok belőle:)

Szeretnék eljutni a horvát tengerpartra és Erdélybe!

Persze más helyekre is,de ezek a legelérhetőbbek:)

És szeretnék egyszer egy csokrot kapni csak úgy,semmi alkalomból csak ugy magamért!

És szeretnék egy egész tortát kapni.Még soha sem kaptam csak ugy meglepetésből.Mindig vagy én csináltam vagy magamnak rendeltem,de soha senkitől nem kaptam csak ugy amikor ráse gondolok.

És szeretnék eljutni a barátnőmmel a Grand Canyonhoz:)

113. b7086b1501 (válaszként erre: 111. - 23a2bf5860)
2010. dec. 28. 15:32

Ugyan már!

Egyébként én is csak olyanoktól kaptam akik engem szerettek,de én őket nem.

De ugy látszik ez most se változott,mert aki engem akar azt én nem,akit pedig én akarok az engem nem!Sose fog összejönni nekem az ,hogy kölcsönös legyen a dolog.

112. Lemi09
2010. dec. 28. 14:38

NEkem még nincs bakancslistám... de egyszer majd lesz!

Mindig tervezem, hogy mi mindent szeretnék még feltétlenül... Csak még nem sikerült leszűkítenem a kört! :))

111. 23a2bf5860 (válaszként erre: 110. - B7086b1501)
2010. dec. 28. 14:38

dehogy fogok..(

soha nem fog szeretni engemet ennyire senki sem..(

110. b7086b1501 (válaszként erre: 109. - 23a2bf5860)
2010. dec. 28. 14:36

Majd fogsz.Nincs még veszve semmi.

No igaz én se mostanában kaptam,még valamikor 16 évesen.3-4 személytől is.Mostmár én se kapok ilyesmit.:(

109. 23a2bf5860 (válaszként erre: 108. - B7086b1501)
2010. dec. 28. 14:31

most komolyan.. soha nem kaptam még....

az én életemből mi minden kimaradt..(((

108. b7086b1501 (válaszként erre: 107. - 23a2bf5860)
2010. dec. 28. 14:17

:)))Írjak neked egyet?:DDDDDDD

Jó érzés.Én már kaptam,nem is egyet.

107. 23a2bf5860 (válaszként erre: 92. - 5faeea2860)
2010. dec. 28. 13:04

eszembe jutott még valami...

szeretnék mielőtt meghalok egyszer a kezemben tartani egy szerelmes levelet!!!!ami nekem szól..)

még életemben nem kaptam szerelmeslevelet..kézzel írottat..meg semmilyent.vajon milyen érzés lehet???

106. eRicBekhard (válaszként erre: 19. - 53b2c7c315)
2010. dec. 26. 21:51
Az eredeti jelentés "kick the bucket" talán arra utalhat, hogy aki felakasztja magát, az leügyeskedi magát a vödörről, amin áll, de ez csak egy tipp, és a lényege ugyanaz, mint a magyar címnek. Amúgy nem rossz film, de nézzetek inkább The Buried Life-ot, ami egy dokufilm sorozat 4 kanadai fiatalról, akik valóban meg is csinálják a listájukat. Pl: kosárlabdáztak együtt Barack Obama-val.
2010. dec. 26. 21:32

[link]

Ez az enyém. Rövid összefoglaló:

6 hónapja megírtam a listát,

3 hónapja eladtam a lakásom, és beutaztam Európát. Most jön a nincstelen vándorlás rész, hogy segítsek másokat álmaik valóra váltásában.

Mindenki vegye nagyon komolyan az életét, és azt, hogy mit akar vele kezdeni, mert senki nem tarthat vissza, ha tenni akarsz, de ha nem akarsz, senki nem változtathatja meg a dolgokat varázsütésre.

2010. dec. 26. 10:11

két-három éve a régi blogomra írtam egyet, csupa baromsággal. néhányat megvalósítottam belőlük (tengerparton naplemente a szerelmemmel, új hajszín), de a többi már nem is tűnik fontosnak, pl. nem akarok a villamos hangosbeszélőjébe beszélni, nem vagyok kíváncsi az ovis nagy szerelmeimre, estébé.

de ha kiderülne, szerintem kisebb gondom nagyobb lenne a villamos hangosbeszélőjénél, és nem is élvezném igazán.

2010. dec. 26. 01:41

Ha tudnám,hogy hamarosan meghalok,már nem készítenék listát..amiket én szeretnék elérni,ahhoz egy teljes élet kellene..pár hónap alatt nem megvalósítható..

viszont amit mindig is szerettem volna,amióta az eszemet tudom,megmenteni egy emberi életet..

de vigyázat,mit kívánunk..

bármit nem kérhetünk(és akár az életünk árán sem)..mert,ha beteljesült,akkor lehet az lesz a végzetünk..

102. Huldra
2010. nov. 21. 17:20

Első helyen a szép nagy család áll. Békében, szeretetben és boldogságban leélni egy életet kedvesemmel, még meg nem született gyermekeimet, unokáimat felcseperedni látni. Egy hosszú élet végén elégedetten, büszkén visszatekinteni.

Szeretném látni az északi fényt, egyedül, a tél mérhetetlen csendjében, arab földön vízipipázni, sivatagban homokvárat építeni, a wolini fesztiválra kijutni.

Szeretnék vajat köpülni és kitanulni a szűcsmesterséget, sárkányfejes hajón utazni és búzasört főzni.

101. Shila
2010. nov. 21. 17:02
Az en bakancs listam,h elkeszitsem a bakancs listam :P
100. Shila (válaszként erre: 69. - Pistiisti52)
2010. nov. 21. 17:01

Kivanom,h teljesuljon!

Szivbol!

Lattad a Seven pounds cimu filmet? Gozm sincs,mi a cime magyarul es azt sem tudom,milyen regi film. Will Smith jatszik benne...

A te kivansagodrol ez a film jutott eszembe...

2010. nov. 16. 20:24

Szeretnék találkozni a szeretettel.

Olyannal amelyik nem tépi ki a szívemet.

Vagy Nekem nem kell kitépnem a szívem,hogy mellette maradhassak.

98. zéti
2010. nov. 12. 12:30
Szerelmeskedés közben beletúrni a férfi a hajába. (A párom kopasz, tehát erre nem sok esélyem van. :D )
97. Lhara
2010. nov. 12. 10:50

1. elválok

2. saját, igazi otthont teremtek

3. megcsinálom a "túrám", megjárom El Camino-t

4. ugrok egy jó ejtőernyőset

5. kiadóba küldöm néhány könyvem anyagát

6.

7.

...

?. összeszedem a maradék szellemi képességem és írok még néhány pontot

Jaaaaaaaaa! és a sorrend változtatásának jogát fenntartom és az utolsó leheletemig azon leszek, hogy minden meglegyen végül a listámon.

96. 5faeea2860 (válaszként erre: 95. - B7086b1501)
2010. nov. 11. 22:20
hmmm...))
95. b7086b1501 (válaszként erre: 94. - 5faeea2860)
2010. nov. 11. 22:18

Köszönöm,bár én már erre nem sok reményt látok:((Na de hátha...

De jut eszembe csak hogy megnyugodj az indiá pasira nem tartok igényt:DDAz a tied lehet:))))

94. 5faeea2860 (válaszként erre: 93. - B7086b1501)
2010. nov. 11. 22:14

hát ha ezen része teljesülne ,akkor már boldog embernek tudhatnám én is magam..

kívánom Neked is ,hogy teljesüljön!!!!!!!!!

93. b7086b1501 (válaszként erre: 92. - 5faeea2860)
2010. nov. 11. 22:10

szeretnék kapni mielőtt meghalok egy hatalmas csokor virágot csak úgy selyempapírba becsomagolva. . . szeretnék kapni életemben egyszer csak egyszer szerenádot, szeretnék arra ébredni május elsején, hogy egy májusfa áll az ablakom alatt. . . szeretnék úgy ébredni egy gyönyörű napos reggelen , hogy a kisfiam és a kislányom kacagva ébreszt, szeretném csupán egyszer megtapasztalni milyen az, ha valaki csakis engem szeret és senki mást, akinek én vagyok a legfontosabb, szeretnék a férjemmel 100évesen egy tornácban kézen fogva üldögélni. . . szeretnék úgy nyugovóra térni, hogy azt érezzem nem éltem hiába. . . .

Nekem elég lenne ez a rész is:)Többet nem is kérnék a sorstól!Ebben nekem meglenne mindenem:)

2010. nov. 11. 22:05

Leírom én is a bakancslistám...ezek a legfontosabbak és talán sikerül megélnem ezeket a dolgokat..de ha már a család iránti vágyam teljesül mielőtt meghalok..akkor már boldog ember leszek...

szeretnék egy vízesés háta mögött elsétálni,a grand canyonban kiáltani egy hatalmasat..megnézni a nagy-tavakat..szeretném látni ahogy egy csésze víz jéggé fagyva leesik Kanadában,jó lenne egy jurtában tenni a tűzre...,hajtanék egy kutyaszánt,kicsikét utaznék egy rénszarvas szánon..szeretnék megsimogatni egy bébyfókát..)a bozótvágókésemmel utat törnék egy őserdőben,szeretnék egy éjszakát eltölteni egy gyönyörű indián férfival...)))Hollandiában szedegetnék egy csokor tulipánt festett fapapucsban...,a sajtpiacon segítenék sajtot gurítgatni..,szeretném látni ,hogyan működik a zsiliprendszer a holland partoknál.megnézném ,hogyan legel a "milkatehén"..))szeretnék Írországban egy szakadék szélén álldogálni miközben fújdogál a szellő..,elmennék a Vatikánba,szőlőt szedegetnék szicíliában,hűsölnék a virágzó olajfák alatt,Kaliforniában szeretnék letépni egy narancsot ..egy óceánjáróról nézegetném a delfineket,látni szeretném a szavannát...oroszországban megnézném azokat a gyönyörű palotákat ,elmennék a Hargitára,Erdélyben segítenék kifaragni egy székelykaput..)

szeretnék ropni egy táncot egy country klubban Dallasban..)

szeretnék megnézni egy rögbimeccset..szurkolni az Orlando Magic-nek aki a Chicago Bulls-sal játszik....)

szeretnék eltölteni egy hetet álmaim házában,amely nádfedeles,fagerendás,búboskemencés,szeretnék szerelmeskedni egy kandalló előtt egy faházban,télen valahol a hegyekben...szeretnék ücsörögni egy kicsi hídon és lógatni a lábamat egy patakba..

szeretnék kapni mielőtt meghalok egy hatalmas csokor virágot csak úgy selyempapírba becsomagolva...szeretnék kapni életemben egyszer csak egyszer szerenádot,szeretnék arra ébredni május elsején,hogy egy májusfa áll az ablakom alatt...szeretnék úgy ébredni egy gyönyörű napos reggelen ,hogy a kisfiam és a kislányom kacagva ébreszt,szeretném csupán egyszer megtapasztalni milyen az,ha valaki csakis engem szeret és senki mást,akinek én vagyok a legfontosabb,szeretnék a férjemmel 100évesen egy tornácban kézen fogva üldögélni...szeretnék úgy nyugovóra térni,hogy azt érezzem nem éltem hiába....

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook