Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Baconos-sajtos csirke recept

Baconos-sajtos csirke recept

Elkészítési idő 120 perc

A Baconos-sajtos csirke hozzávalói:
6 főre:

1,2 kg csirkemell-filé (vagy pulyka)
30 dkg szeletelt bacon
30 dkg reszelt trappista sajt
30 dkg füstölt, reszelt sajt
1/2 liter főzőtejszín
kb. 1 liter tej
4 tojássárgája
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk őrölt szerecsendió

bors
liszt
1 csapott ek ételízesítő (elhagyható)


A Baconos-sajtos csirke elkészítési módja:
1. A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk). 2. Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel. 3. A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből). 4. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük. 5. A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot. 6. A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket! 7. Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál. 8. Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe. 9. 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Húsételek receptjei


A baconos-sajtos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook