Babavárás szakítás után (beszélgetés)
Még!
Segitenek a helyes döntést meghozni. És az elsődleges a BABA.
Sziasztok!
Nagyon nehéz döntés. Viszont tudom tanácsolni a Bölcső alapitványt. Itt nem csak örökbefogadással, hanem krizishelyzet kezeléssel is foglalkoznak. Sőt elsődleges feladat a BABA MENTÉS.
De bármelyik alapitvány segit biztosan.
Itt most az a legnagyobb segitség, ha valaki szakértő/hozzáértő beszél a leendő anyukával.
Segitenek ugy elfogadni a terhességet a babát, hogy ne érezze azt, hogy nem akarta.
Ezt mint egy öf. szülő irom.
Huu ehez nagyon bátornak kellett lenned:D . Ém úgy érzem hogy ezt nem tudnám megcsinálni vagyis nem biztos hogy képes lennék rá.De ki tudja esetleg még járhatok én is úgy /bár nem szeretnék /.Legalább tud róla vagyis tartja a lányával a kapcsolatot az Apa?
Vagy nem vágyik rá?És elnézést kérek ha sokat és kellemetlen kérdéseket teszek fel .szia .puszi nektek
Hali.probálom jobb belátásra venni finoman beszélek vele.a szülei is próbálják támogatni de
nem nagyon halgat senkire csak apróbb tanácsokat fogad most meg nagyon rosszul viseli hogy ilyen módon dobták , beszéltem ma a gyerek apjával nem is érdekli a gyerek mert ő nem érzi úgy hogy alig 4 hónap mulva gyereke sőt abban is bizonytalan hogy az övé a gyerek. ma megmutatam neki az én egy két terhes fotómat (ha érdekel a történetem akkor részletesen priviben )biztonsági okokbol jonn lessz ah ott mondom el , teljesen elbőgte magát hát amikor babafotókat mutattam neki "nővérem gyerekéröl"
(ezt is elmondom priviben mert bonyolult ) érzem hogy azesze azt súgja hogy halgasson ránk és a jótanácsainkra de látom rajta hogy a szíve még dühös és depressziós és néha mindn ok nlkül leordít mindenkit aki a közelébe van . de amint elmondtam neki hogy milyen oriási áldozatot hoztam meg más boldogságáért és hogy miken mentem át( még mindig élek mert lehet hogy más rég megőrült volna attol amiket én túléltem ) picit gondolkodóba esett és annyit kért hogy hagyjuk gondolkodni néhány napig mert magányra és nyugalomra van szüksége (remélem nem csinál semmi hülyeséget).nem tudom hogy mit akr de én és a szülei nagyszülei és rokonok barátok próbálunk segíteni rajta de ez még nem lessz egyszerű .szia ésa maint tudok ujabb infót írok .szia és várom válaszodat
Szia Gabi!
Nagyon nehéz helyzetben lehet a barátnőd, ami a szülés után szerintem még csak bonyolódik. Addigra tisztázódniuk kellene a dolgoknak, mert ha valaki eleve így indul neki egy baba világrahozatalának, a düh és az elkeseredtség a szülés utáni esetleges lehangoltabb állapotában még nagyobb méreteket ölt. Más lesz az első pár hét után, ahol már a babával kapcsolatos élményekkel gazdagodik, de az eleve elutasítás nem vezet jó eredményre.
Van segítsége? Szülők? Nagyszülők? Akik esetleg mellette állhatnak az első időszakban? Próbáld kicsit lelkisebbre venni a dolgot, hogy ne érezzen dühöt a kisbaba iránt, hiszen ő semmiről nem tehet, ő megérkezett hozzájuk, ők akarták, és egy ártatlan kis életet meggondoltam magam alapon nem lehet már eldobni magától. Próbáld rábeszélni, hogy babaszobán fórumozzon, hasonló helyzetű anyukákkal beszélgessen, bízom benne hogy bíztató szavakat fog kapni. Próbáld rábeszélni 4D- ultrahangra- ha lehet a volt fiújával együtt(végülis ő az apukája a babynek) ,hogy lássák a döntés előtt a kicsi babájukat, aki szopja az ujját, ásít, vagy dörzsöli a szemecskéjét. Óriási élmény, szem nem marad szárazon... Talán mindketten rájönnek, hogy ezért a kicsi babáért felelősséggel tartoznak, még akkor is, ha külön folytatják az életüket.
Ha nem szeretné mégsem megtartani, a lehető leghamarabb cselekedjen-körzetéhez tartozó védőnő elmondja az instrukciókat- , hogy a kicsi baba minél hamarabb nevelőszülőkhöz kerüljön . Mert gondolom nem szeretné gyerekotthonba küldeni, az ügyintézés idejére???
De egy ügyvéd ismerősömtől hallottam, hogy nem olyan egyszerű a babák örökbe adása. Nem úgy működik, hogy szülés után már az új házaspár kapja meg, hanem hosszú idő-néha 1-2 év is eltelik egy kicsi elhelyezése alatt. És addig bizony ha már Ő lemondott róla, otthonban helyezik el. Onnan viszont már nem lesz visszaút...
Jó hosszú voltam, nagyon kíváncsi vagyok mi fog történni. Majd írsz?
További ajánlott fórumok:
- Szakítás után...
- Hogyan kell túlélni egy szakitást 8.év után?
- Mit csináltok, ha egy szakítás után folyamatosan síró görcsötök van?
- 12. hét utáni terhességmegszakítás hogyan zajlik, kinek mik a tapasztalatai, valamint mennyi időre rá esett újra teherbe?
- Szakítás után újra együtt!
- Mennyi időt kell várni roaccutan szedése után a babavárással?6 hónap elegendő?Van aki szedte és utánna babát válalt?