Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Persze nem is akartam kihagyni az ultrahangot, inkább arra utaltam nem fordítok sok pénzt rá, ha meglesz a Prena úgyis.
18 hetest meg tuti az F Medicalban csináltatom.
Kombinálttal nekem csak az a bajom, hogy egy közepes kockázat nem nyugtatja meg az embert de nem is szívesen vállalja a vetélés kockázatát. Szóval nehéz helyzet, legyen rögtön a prena.
Köszi szépen a tippet.
Tulajdonképpen felmerült bennem az utazás lehetősege is. Nyíregyházi vagyok dehát nem 2 országgal arrébb, hogy ne járhatnám meg 1 nap alatt. Az Istenhegyiről is jókat olvastam.
Van még időm kitalálni.
Ezt mondta a doki, én csak azt írtam le.
Igen persze minden ország más, de van ennél sokkal lejjebb is szóval nem fogok panaszkodni emiatt.
Sajnos csak elsőből tudom megcsinálni jövő héten, az meg ugye nem jó. Így marad az esti, meló miatt nem lesz más választásom. :D
Hőt én is mérek, remélem most eltudom csípni és dokihoz már nem egyedül megyek.. :)
Mindig mikor azt hinném értem a működésem produkál valami furát a testem. 😂
Elkezdem a tesztet is napi szinten, meg jelzem a páromnak, hogy szedje össze magát 🙈
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, elvileg (naptárak és tapasztalat alapján) még van 1 hetem peteérésig, de most délutánra észrevettem termékeny nyákot. Figyeljek jobban a napokban, illetve LH tesztet is csináljak? (a héten csak próbálgattam, de kb naponta, mert nem akartam "elszórni")
Úgy tudom, hogy termékeny nyák az ovu előtto 2-3 napban lehet csak. vagy rosszul gondolom?
Igazad van abban, hogy az a jövő, de elsősorban mindenképp szeretnék egy munkahelyet, ahol alá van írva a szerződésem.
Egyébként vendéglátásban dolgoztam, de vidéken élek és elég nehéz normális új helyet találni, annak ellenére, hogy mindenhol hangoztatják, hogy mennyire keresettek a vendéglátósok. Valamint van egy másik szakmám is, ami ülőmunka lenne, de nincs azon a téren tapasztalatom s ezáltal mindig bukom a jelentkezést, felvesznek mást. Lassan már ott tartok, hogy minden olyan munkakört, ahová elég a középfokú végzettség, megpályázok.
Nem próbálkozunk régóta, konkrétan egy hónapunk volt élesben, és a mostani, ahol kihagytuk a termékeny időszakot. 26 évesek vagyunk, van még időnk, de ez most annyira nem vigasztal. :(
Csak a Prenára vonatkozik. Gondolom az ára miatt is... sajnos elég borsos.
Lehet amúgy változott azóta, de nekünk anno ezt mondták, mremélem nem emlékszem rosszul.
Miután a legutolsó babánk betöltötte az egy évet, na jó, nem pontosan, mg utána hónapokkal egy kicsit, próbálkozni kezdtünk és sok minden összejött, egészségügyi problémák, antibiotikum kúra, covid oltások majd a fertőzés... Ki tudja mi okból legvalószínűbb, hogy kromoszóma rendellenességbe futottunk, de annyi minden szerencsétlen tényező volt, hogy akár mástól is, de kettő kémiai és kettő missed ab a mérleg eddig sajnos.... (5 sikeres, nagyon gyorsan megfogant és probléma nélküli várandósság után, amiért nagyon hálás vagyok, most látom igazán, mennyire szerencse és nem magától értendő, természetes dolog, hogy így bekövetkezzen...
Ennyi a történetünk. Most meg a 48. ciklusnapomon várom a "Mikulsát", de semmi, ilyen nem nagyon fordult elő vele, utoljára még lány koromban, hogy hónapokra eltűnt a ciklusom.
Szia Kardvirág!
Érthető, hogy előbb a munkahelyet szeretnéd biztosítani, de dolgozni lesz egy egész életed, a gyermekvállalásra pedig nem lesz egy egész életed. Én úgy csinálnám, hogyha megvan az új hely, legfeljebb a próbaidő időtartamára felfüggeszteném a babaprojectet, aztán pedig elkezdeném. Ha szerencsétek van, akkor sikerül elsőre és még mindig lesz 7-8 hónap, amit ott eltölthetsz. Ha meg nem, akkor úgyis ott leszel egy darabig, mire elmész szülni. Bár nem tudom, hány éves vagy, mióta próbálkoztok, milyen jellegű munkakörbe mennél, stb. Mert nyilván, ha fizikai, akkor ott minél hamarabb el kellene menni. De egyéb esetben szerintem nem kell sokáig húzni. Amúgy meg kötelesek visszavenni, ha elmész szülni. Vannak ugyan olyan helyek, ahol csak más pozícióba vesznek vissza, de szerintem ez a jövő problémája. Legtöbb helyen emberien állnak ehhez a témához.
Igen, meglehet, de elsősorban be akarom biztosítani magamat egy állással, mert a régi helyemet elvesztettem. Mellesleg egy kicsit tartok attól, hogy ha egy új helyről elmegyek szülni, oda sem vesznek vissza jó szívvel.
Nektek sok sikert kívánok, remélem, hogy az én gondjaim is megoldódnak és próbálkozhatunk nyugodtan!
Van ismerősöm, aki 26 évesen megcsináltatta.
Semmi nem indokolta, nem volt olyan jellegű beteg a családban soha, amit vizsgálnak, de akarták mégis.
megnyugtatásként szolgál, az biztos.
Anno az elsőnél 23 évesen fel sem merült semmi hasonló.
A másodiknál 16-ban már csináltattunk kombi tesztet.
Harmadiknál 19-ben szintén.
Az ultrahang kötelező, azt semmiképpen nem tudod kihagyni, max jócskán többet fizetsz érte.
Szerintem én most is meg fogok elégedni a kombi genetikával, ami a nemét ugyan nem írja le kerek-perec, de nagy eséllyel kiszűr dolgokat.
Összegyűjtöttük magunkba az erőt, hogy próbálkozzunk újra. Úgy terveztük szeptember-október-november - ez a 3 hónap, amit adunk magunknak, de olyan lazán, hogy közben már árulom, meg ajándékozom a babaruhákat, hogy tényleg egyfajta elengedéssel, csak megadva az esélyt állhassunk hozzá.
Erre nincs ciklusom. Vagyis van, de lassan már dupla időben, mensi nincs... Nem tudom, mi ez, korai változókor (?) , hormonzavar , ciszta, vagy a sok stressz amit a vetélések okoztak... ???
Eddig minden hónapban volt peteérésem szinte, vagy tesztek, vagy orvos erősítette meg, vagy maga a teherbeesés... Most meg ez van, de nem idegeskedem. Nyilván nem ártana egy ultrahang, de ahol élek, azt nem egyszerű megszervezni, hacsak nem akarok elzarándokolni Pest megyébe, de most annyira sűrű a program a családdal, hogy nem jutok el egykönnyen, még várok egy kicsit, br nyilván ez nem egy megúszható dolog, mert arra is gondolni kell, nehogy valami nagyobb probléma legyen a háttérben, amit orvosolni kell.
Prena tesztet készítettem én is a legutóbbi kettő várandósságom alatt a Czeizel Intézetben. Genetikai tanácsadás is benne van a "csomagárban", nagyon korrektek, mindkétszer nagyon jó tapasztalatunk volt. Ha a legutóbbi várandósságok sikeresek, most is oda mentem volna, csak még a genetikai ultrahangot is náluk kértem volna.
Ha felmerül a Prena teszt során bármilyen probléma lehetősége, akkor az amniocentézist is megcsinálják "ingyen", vagyis már nem kell érte fizetni. Nekem ez is szempont volt, mert nem mindegy, hogy futószalagon, vagy valóban odafigyelés mellett, nyugodt körülmények között törénik az a már kicsit kockázatosabb vizsgálat.
Én azt hittem a Finnamed valahol bújtos körül van, mintha ezt hallottam volna. Az f medicalban 1x jártam, kísérő voltam de a finnamedben sose szóval nem tudtam.
Ismerős a neve de nem tudom hova rakni.
Oroszhoz amúgy én sem mennék tobbé. A másodiknál jártam hozzá de nem a terhesség végéig, végül ügyeletesnél szültem.
Eredetileg finnamed volt a neve, azóta nevezték át, szóval egy cég :)
Ivancsohoz járok évek óta, a harmadikat már nála szültem.
No, mik?
Éa hova van időpontot 2 hét múlvára?
F Medicalt dìcsérik még. De én a genetikai UH kérdést most nem fogom túlizgulni amúgy. Jobb terveim vannak :D
Ja a hidegrázás. Nekem egész délután meg este de tuti normális.
Azt mondják a terhesség nem betegség ami persze jogos, csak ezek a tünetek se ezt sugallják... szédülés hányás hányinger hidegrázás meg folytonos álmosság 🤣
Örülök, hogy normális dokid van.
Az persze igaz, hogy csak másabb, ha panasz is van pl barnázás.
Amúgy én 100% hogy nem bírnék ki 1 év próbálkozást doki nélkül. Szerintem 4-5 hónap után hazudnék 1 évet és kész.
Akkor Téged is ráz a hideg.
2 napja úgy fekszem le hogy majd megvagyok, igyekeztem nem rosszra gondolni, de így akkor megnyugodtam.
Az az igazság, én hiányoltam a rosszulléteket, mert hát az jót jelent. Akkor a baba jól van, terhesség szépen halad.
Zavart hogy nincs.
Na tegnap reggel volt bőven, de hányni nem kellett. Este 10 körül is visszajott, úgy feküdtem végül le, hogy lehet szaladni kell majd. Nem kellett.
Nagyon mennék már a dokihoz, alig 2 hét van hátra. De kivarom :)
A genetikat már kineztem, hogy finnamedben fogom csináltatni, fabiannal. Oroszhoz lábam be nem teszem még egyszer, medvenel meg közelebb vannak. Legutóbb ő csinálta, az uh megvolt kb 5 perc alatt, ez nem volt olyan szimpi.
Ó én délutánra elég furcsán vagyok, hányinger, hidegrázás meg durva álmosság de hányni még nem hánytam igaz korábbi terhességek alatt se volt túl sokszor. Savam is van.
Nekem ma van kerek 7 hét és méret szerint ez teljesen reális is.
Szerintem ne törődjetek a véleményekkel túlságosan :)
Én is ezt tenném, viszont a dokinak én mondanék minimum 1 évet próbálkozási időnek.
De kívánom, hogy kismama legyél az időpontra :)