Azok a 80-as, 90-es évek... (beszélgetés)
Makramé virágtartó, függő...
Fiúk a seregben csináltak faliképet színes hímzőfonalakból, sűrű szögekre feltekerve.
Volt még egy olyan, hogy valamiféle műanyagos madzagot gyertyával megolvasztottak és gyorsan rányomták vászonra, ebből alakult ki kép. De láttam belőle likőrös üvegre húzott "ruhát".
Tényleg,,a gyakorlati órák.
Nagyon jó volt.
Sajnos kötni,horgolni nem tudtam megtanulni.
Pedig minden ilyen érdekelt,,szépen hímeztem,makramé készült,suba szőnyeg:)
Igen,,még akkor varrónőhöz jártunk,,volt egy Piroska nénink:))
Imádtuk a divatlapokat:))
Eszembe jutott még valami, ami szintén jobb volt régen.
Tehát, én tanultam varrni, és nagyon olcsó és jó anyagok voltak. Nem is volt olyan ruhám a farmeren kívül, amit ne én varrtam volna.
Már régen nem varrok szinte semmit, mert az anyagok silányak, ronda a színük, a mintájuk és nagyon drágák is.
Ja, és volt Planetárium is:D
Én régen szerettem a téliszalámit is, ahogy most is, bár szerintem jobb volt régen.
A kolbászok ezerszer jobbak voltak, igaz, csak 8-9 féle volt (lecsó, sütnivaló, lángolt, paraszt, csabai, gyulai, úttörő)
Most annyi gyártó van és olyan rossz alapanyagok, hogy egyiket sem lehet megenni.
Kíváncsi lennék, hogy a nénikém, tudna e még olyat csinálni, mint régen. Simán elképzelem, hogy ezek az alapanyagok már nem alkalmasak arra sem...
A turistát is megettem régen, de most már ehetetlen.
A 80-ás évek elején ovis voltam,97-Ben érettségiztem.
Ami nekem visszajön azokból az időkből,hogy a rokonok,szomszédok,barátok sokkal többet találkoztak,beszélgettek, segítettek egymásnak.Kisgyerek koromban még a kaput sem zártuk (egy negyvenezres városban), jártam szomszédolni, a szomszéd nénikkel meg rendszeres volt, hogy vagy anyu vitt nekik egy tányér sütit,vagy ők hoztak.Gyerekkori szüretek a rokonoknál, vagy nyaralások kedves emlékek, pedig csórók voltunk ( két pedagógus szülővel), a nyaralás is valami közeli folyópartot jelentett, már egyetemista voltam amikor a család együtt eljutott a tengerpartra.Ált suliban, gimiben cetliken leveleztünk órákon,a fiúval, aki tetszett, szintén kézzel írt leveleket váltottunk.Gimisként farmerban,ingben, bakancsban jártunk, még a “ menő” csajok is, nem voltak nagy műgonddal megkomponált outfitek.Sminkeltünk már ugyan, de elég volt egy kis szemceruza, spirál meg szemfesték a leghiúbbnak is, nem húszféle cucc kellett az arcra a highlightertől a szemhéj alapozóig.Fiatal, jófej osztályfőnökünk volt, karizmatikus figura, akit tegezhettünk amikor elértük a “ normál” gimis kort.( 12 évesen kezdtünk hatosztályosban)
Channa nagyon jól összefoglalta:))
Ennyi,,remek volt:))
"ugyanolyanok voltak mint bàrmelyik màs időszak"
Hàt ezt azèrt nem mondanàm.
Szerintem is.
Az a tokaji strand és camping disco a szájfényem és a
szürke Impulse illatom és nagyon menőnek éreztem magam a Casucci farmeromban.A fiatalságom 🥺
Én neked adom a pirospontot.
Ez így van.