Az új párom nehezen jön ki a gyermekemmel (beszélgetés)
Kedves Irgumburgum!
Nagyon nehéz helyzetben vagy, de a kislányodnak is nehéz, depláne, hogy az apját is szereti ezért nem vagdalkozhatsz a feje fölött apukával, hogy: "Tudom, hogy anyáddal tömitek a gyerek fejét". Viszont ha a gyerek akkor válik ellenségessé ha hazamegy, akkor ennek nagy a valószínűsége, és nem tudják, hogy mekkora kárt tesznek a gyerek lelkében.
Adok egy ötletet, ami nekem nagyon szimpatikus volt, ha van kedved keress rá a keresőben egy Dulika nevű felhasználóra. Nézd meg a fotóit és a hozzátartozó véleményleírást.
A gyerek rajzai vannak kielemezve..., hoy milyen a kis lelke. Nem tudom, hogy hol készíttették, de én biztos kipróbálnám, ha lenne gyerekem, főleg hogy én gyerekkoromban nagyon sokat sérültem és kihat a felnőttkoromra. Most kell megfogni a dolgokat eleibe, hogy a lánykádnak kiegyensúlyozottabb legyen a gyerekkora és tudjon érvényesülni a felnőttek világában, úgy hogy ezek a dolgok ne nyomjanak rá bélyeget, nem beszélve arról, hogy a párkapcsolatodban is segítséget nyújt, hiszen Ti már egy új család vagytok.
Ha van kedved és megnézted, kérlek írtd le a véleményed!
Szia!
Igen, tudod voltak problémák, de ezt őszintén írhatom, hogy ez a része megoldódott! :)
Hogy vagy? :)
ennek nagyon örülök hogy ezt olvasom tőled,régen leveleztünk kicsit ebben a témában azt hiszem:))
a fóruminditónak is azt irnám legyen türelmes és szeresse mindkettőjüket nagyon nagyon,a gyereket és az uj párját is...a szeretet a ragaszkodás nem jön azonnal magátol de egy olyan dolog amire érdemes várni!
a nagyfiamat két éves kora óta neveli a párom,a kivülállóknak fogalma nincs hogy nem vér szerinti fia illetve a két fiam nem édestesó....
Lehet, hogy tényleg jól jönne egy kis pszichológus... Ő mindenesetre ki tudná deríteni.
Ha egyszer úgy jön ki a beszélgetés, esetleg elmagyarázhatnátok Lilinek, hogy attól, hogy Neked új párod van, neki attól még az apukája az apja, nem akarja a párod kitúrni őt. Lehet, hogy ez segítene. Meg esetleg azt is mondhatod, hogy attól, hogy van párod, még őt is ugyanúgy szereted! Ha az exed sértve érzi magát, könnyen lehet, hogy azt táplálja a gyerekbe, hogy az Új a gyerek és Te közéd, vagy gyerek és apa közé akar állni. Vagy még rosszabb esetben mindkettőt.
De ezt pl. a pszichológus ki tudná deríteni...
Hát persze, letagadni lehet, soha nem fogja az ember megtudni az igazat. Majd, ha a kicsi nagyobb lesz, elmondja anyukájának, hogy mi volt apánál.
Mindenképpen türelmesnek kell lennetek, hidd el változni fog, de a kicsi ne lássa, hogy feszültek vagytok, azért, mert pl. azt mondja, hogy nem szereti a párod. Sok-sok türelem, sajnos páromnak is hányszor rosszul esett, s olyankor fogta szegénykém, s elment otthonról. Gondolhatod, majd megszakadt a szívem.. :( el sem tudom mondani azt az érzést. :( a két ember, akiért az életemet adnám, nem jönnek ki egymással. :(
De a türelem meghozta a csodát, imádják egymást, rajonganak egymásért, és mondhat ex is akármit páromról, mostmár nem érdekli a kicsit. :)
Szia!
Igen ez ismerős, az én kisfiam négy és fél éves, s most már mondjuk nincs gond, viszont volt, hogy az apja amikor visszahozta, egy hét kellett, hogy újra visszarázódjon, és párommal is megtalálja a közös hangot. Biztos vagyok benne, hogy az apa még mindig ellenünk hangolja, de a kicsi okosodik, s idővel rá fog jönni, hogy ki ad szeretet neki, s kit hajt a bosszú.
Időt hagyj mindenképpen a kicsinek, tudni fog ő mindent, okosabbak nálunk. :) Nekünk is sok idő kellett, hogy megszeressék egymást, s most már rajonganak egymásért. :) Imádom Őket!!!!!
Sokkal nehezebb a kislány, új apuka felállás, mintha kisfiad lenne. Persze ez gyerekfüggő is. Az én fiam 3 volt amikor a párommal összekerültünk, de nem volt probléma pedig az apja is rendszeresen viszi. Szerintem is hagyd, hogy közös programot csináljanak ahol te nem vagy ott. A 3 éves még nagyon kicsi.
Kérdezném, hogy az apja viszi a kislányt?
Nem lehet, hogy Ő hangolja a vőlegényed ellen?
További ajánlott fórumok:
- A páromnak gyereke van és nehezen megy az elfogadás
- A párom nagyon nehezen megy el, amikor ....
- Gyermekem és a párom
- Mit tegyek?Nehezen nyílik meg a párom.
- Nehezen viselem el a párom
- 8 évvel ezelőtt 3. gyermekem után lekötettem magam, most van egy új kapcsolatom és a párom szeretne babát, létezik erre megoldás?