Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Az én betyárgulyásom recept

Az én betyárgulyásom recept

Elkészítési idő 150 perc

Az én betyárgulyásom hozzávalói:
1/2 kg marhacomb
1 szál füstölt kolbász
20 dkg bacon szalonna
1 pohár tejföl
4-5db gomba
3 szem krumpli
1 nagy fej hagyma
só, bors, pirospaprika
1 tojás
2 evőkanál vaj
liszt, amennyit a vaj felvesz


Az én betyárgulyásom elkészítési módja:
A hagymát megpárolom, bele teszem a bacon szalonnát, ha már sül bele mehet a kockára vágott marhacomb és a felszeletelt kolbász. Kicsit pirítom együtt, majd megszórom pirospaprikával és felengedem vízzel. A gombát apróra vágom és azt is bele dobom a levesbe. Óvatosan sózom és borsozom, mert az alapanyagok már tartalmaznak bőven fűszert. Félidőben a felaprított burgonyát is bele dobom. Ha a marhahús már jó puha, beleszaggatom a galuskát. (a tojást a puha vajjal összekeverem sózom és annyi lisztet adok hozzá, hogy lágymasszát kapjak.)

Aki szereti, a tejföllel és kevés liszttel habarást készíthet, ez sűríti a levest. Összerottyantom az egészet és tálalom.De a tejfölt lehet tálalásnál is mellé adni. Nagyon finom, gazdag leves. Nálunk a család kedvence.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az én betyárgulyásom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook