Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Nápolyi burgonyaleves recept

Nápolyi burgonyaleves recept

A Nápolyi burgonyaleves hozzávalói:
60 dkg burgonya,
20 dkg levestészta,
5 dkg füstölt szalonna,
1/2 fej vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
zeller,
petrezselyemzöld (friss, aprított),
3 evőkanál olaj,
2-3 db paradicsom (lucullus),
húsleveslé,
parmezán sajt,
só,
feketebors (őrölt).


A Nápolyi burgonyaleves elkészítési módja:
Vágd finomra a szalonnát, a hagymát, a zellert, a répát és a petrezsenymet és párold meg az olajon, lassú tűzön. Hámozd meg és szeleteld vékonyra a burgonyát, húzd le a paradicsom héját és törd át. Add a zöldségekhez a burgonyát és a paradicsomot, sózd és borsozd meg és párold lassú tűzön 30 percig. Engedd fel másfél liter húsleveslével. Mikor forr, szórd bele a tésztát és főzd puhára. Pihentesd tálalás előtt néhány percig.

Kínálj mellé reszeltsajtot, száraz fehérbort.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A nápolyi burgonyaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook