Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott krumpli szalonnával recept

Rakott krumpli szalonnával recept

Elkészítési idő 120 perc

Kalória 650 kcal

A Rakott krumpli szalonnával hozzávalói:
4 személyre:

600 gramm krumpli

2 nagy fej hagyma

150 gramm füstölt kolbász

3 db kemény tojás

100 gramm füstölt bacon szalonna

1 doboz 12%-os tejföl




A Rakott krumpli szalonnával elkészítési módja:
A krumplit nyersen felkarikázom kb. fél centi vastagságú szeletekre, a kolbászt szintén fél centi vastagon felkarikázom. A tojásokat keményre főzöm, tojásszeletelővel vékony karikákra szeletelem, a hagymát is vékony karikára vágom. Jénai tál aljára lefektetek bacon szalonna szeleteket, rá krumpliréteg kerül, amit enyhén megsózok, erre kolbász, hagyma, bacon és tojás - utóbbit szintén enyhén sózom. Ismét: krumpli (+só), kolbász, hagyma, bacon és tojás (+só) - amíg az alapanyag tart. A tejfölt a tetején egyenletesen elosztom és a tejfölre még bacon szeletek kerülnek - vagyis legalulra és legfelülre is néhány szelet húsos szalonnát helyezzünk. Miért fontos a sorrend? Képzelje csak el, amint a kolbász ízeit beszívja a krumpli, a húsos szalonnára pedig rásülnek a tojáskarikák... A jénai tálat fedjük le, és tegyük a sütőbe. 200 fokon 1-1.5 óra alatt készül el. (Egy hústűvel átszúrva a rétegeket ellenőrizhetjük a krumpli puhaságát!)

Sem hozzáadott víz, sem zsiradék nem szükséges - az összetevők elég vizet és zsírt eresztenek.

Minél többször melegítjük, annál finomabb :)

WW: 13 pont (egy adag)


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott krumpli szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook