Egy Anya...


Egy ritka és csodáslatos dolgot éltem át személyesen, amit szeretnék veletek megosztani...
Egy Anya...
Kép: Pixabay

Éppen a napi teendőim végezetével indultam haza, éppen nem örömteli hangulatban, lévén nehéz napom volt. Szokásomhoz híven egy-két dolgot vettem a boltban, amire éppen szükség volt, vagy éppen nem :) Azon gondolkodtam, hogy mivel folytassam a dolgom hazaérvén.

Eközben felszálltam a villamosra nagy tömegnyomor közepette, viszont sikerült ülőhelyet találnom, így tovább agyaltam.


Egy megállóval később felszállt egy anyuka két fiúgyerekkel. A hölgy átlagos 30-35 év körüli lehetett, a fiúk 6 és 8 év között. Két székkel odébb leültek. A srácok egymás mellé, az anyuka eggyel előrébb ült.

Semmi mást nem csináltam csak mereven bámultam ki a fejemből. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az anyuka hátrafordul és az egyik fiának elkezdett mondani valamit. Az egész feltűnő jelenség volt, mert végig a fiára nézett közben és a gesztikulálásából látszott, elég lassan beszél. Néhány pillanattal később a másik fiával ugyanezt tette. Majd egyszerre szólt mindkettőjükhöz. Mindezt olyan türelemmel, méltóságteljesen, kedvesen, hogy rendesen sugárzott belőle a szeretet eszméletlen ereje.


Elgondolkodtam a látottakon, pedig nem is hallottam és nem is értettem, miről van szó. Egy bizonyos: nagyon sok szülőt lehet látni utazás közben is – állítólagosan - gyermeket nevelni. Van, aki kiabál, aki néha oda is csap, sokan egyszerűen a telefont a gyerek kezébe nyomják, hogy ne kelljen rá figyelmet fordítani. Az utóbbiak szíves figyelmébe ajánlom a fentebb említett ANYA hozzáállását a gyermekeihez.


Bárcsak mindenkinek lenne legalább fele ennyi türelme a tudatos és módszeres gyerekneveléséhez! Szerintem nem itt tartana a világunk… Igazából a szeretet ereje lenne az, ami mindannyiunkat összeköt.
Írta: andilaci, 2024. február 6. 09:35
Fórumozz a témáról: Egy Anya... fórum (eddig 2 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook