Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Élet, születés, halál: érdekes szemszögből cikk

Élet, születés, halál: érdekes szemszögből


Kaptam minap egy kedves e-mailt, amit annyira szeretnék megosztani veletek. Sok várandós anyuka van köztünk, sokan vagyunk, akiknek a gyerkőce már megszületett, sőt már fel is nőtt vagy már unokák is vannak. Bármelyik szakaszban vagyunk, mindenkit foglalkoztat az, hogy mielőtt megszületik a gyermekünk, mi történhet vele a pocakban, hisz a fogantatás pillanatától már él és érzékel. Világra jötte után a szárnyaink alá vesszük és terelgetjük, majd mindenkinek egyszer véget ér a földi pályafutása és elmúlik, elmúlunk vagy…?
Élet, születés, halál: érdekes szemszögből

Sok-sok találgatás született már, hogy mi is van a halál után, van-e valami egyáltalán? Ezt persze senki nem tudja megmondani, hisz vissza még nem jöttek, csak esetleg a kapuból és újraélesztés után.

Olvassátok most el ezt a kis édes szösszenetet és gondolkozzatok el!


A két magzat


Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy "kis hívő", a másik egy "kis kételkedő".

A kételkedő ezt kérdezi: - Te hiszel a születés utáni életben?

- Hát persze - mondja a kis hívő. - Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket!

- Bolondság! - mondja a másik. - Ez nem igaz! Hogyan nézhetne ki a kinti, külső élet?

- Pillanatnyilag még nem tudom - mondja a kis hívő -, de biztos sokkal világosabb, mint itt bent! Lehet, hogy a szánkkal fogunk enni, és a lábunkkal fogunk menni!

- Ugyan, lehetetlen! - mondja a kis kételkedő. - Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal!? Micsoda bolondság! Ez a fura ötlet hogyan is működhetne! Itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a születés után, hiszen ez a zsinór már így is túl rövid!

- Pedig működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni - mondja a kis hívő.

- Soha sem fog működni! - véli a kis kételkedő. - Még soha senki nem tért vissza a születés után! Születés után vége az egésznek! Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!

- Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet - mondja a kis hívő -, de azt tudom, hogy találkozni fogunk az édesanyánkkal, és ő nagyon vigyáz majd ránk!

- Anya? Te hiszel egy anyában? Ugyan hol van? - kérdezi a kis kételkedő.

- Itt van körülöttünk, mi benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem létezhetnénk! - válaszolja a kis hívő.

Mire a kis hitetlen: - Soha nem láttam még semmilyen anyát! Nincs is ilyen!

A kis hívő elgondolkozik egy pillanatra. - Néha, amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel, vagy érezheted, amikor megsimogatja a világunkat! - mondja aztán halkan. - Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik!
Írta: potyek, 2009. november 9. 10:03
Fórumozz a témáról: Élet, születés, halál: érdekes szemszögből fórum (eddig 23 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook