Au pair munka? (beszélgetés)
Én annyi instrukciót kaptam, h keressek ESOL képzéseket. Nem mondom, h ettől okosabb vagyok :D
Viszont találtam ingyenes képzést, csak annak komoly kritériumai vannak, pedig tudomásom szerint EU-s állampolgároknak szoktak szervezni ingyenes oktatást...
Ráadásul a legtöbb olcsó (ingyenes, v. csak regisztrációs díjat felszámolós) kurzus legközelebb majd csak szeptemberben indul :(
*tuberkulózis
Bocsi! :)
TBC? =D Tuberkolózis..
Viccet félre téve,nem tudom. :) Milyen szövegkörnyezetben olvastad?Ezt még nem hallottam,de majdcsak ír egy okosabb személy,aki tudja mit jelent.
Ha elárulod merre laksz,megpróbálok segíteni.Én találtam már ingyenes tanfolyamot,a barátomnak,Gúúúúglinak köszönhetően. =) A host family nem segít?
amen :D
csak viccelek.Nem ez tenyleg igy van.
Én személy szerint nem fizetnék nyelvsuliért,kivéve(!) ha ismerkedni szeretnék,de arra meg olyan sok lehetőség van már az internetnek köszönhetően.
Ha szorgalmas vagy és egyedül is sokat tanulsz,mellette elkezdesz angolul filmeket nézni,rádiót hallgatni,beszélgetni más külföldiekkel,akkor felesleges fizetni azért,hogy suliba járj.Szerintem,de ez egy egyéni vélemény.Én elsősorban biztos megpróbálnék ingyenes kurzust keresni.Egy barátnőm mondta,aki mind a két félére járt,hogy szinte semmi különbség nem volt,mert ugyan azok a tanárok tanítottak az ingyenes és a fizetős tanfolyamon is.(Gondolom akkor nagyjából ugyan azokat a feladatokat is csinálhatták,mert melyik tanár az,aki külön felépít egy másik tanítási módszert,rendszert csak azért,mert az egyik helyen fizetnek a tanulók,a másikon nem?Plusz munka lenne csupán neki.)Természetesen ez nem azt jelenti,hogy ez mindenhol ugyan így van és az én szavam szent. :)
Nem hiszem,hogy a nyelviskolán múlik,mennyire fejlődik az angolod,hanem a Te szorgalmadon.Félre ne értsd,nem akarlak lebeszélni,csupán én az ingyenes kurzus mellett teszem le a voksomat. :) (Ha van rá lehetőség.)
Az meg,hogy lefagysz,ha hozzád szólnak természetes.Mindenki így reagál először,mindegy,hogy a suliban vagy az utcán kellene megszólalnod (nem?).Idővel leomlik ez a fal és nem fogsz leblokkolni. =)
drága kurzusra befizetni tök felesleges...sokkal többet nem fogsz tanulni ott se, ez inkább csak szorgalom kérdése.
meg bár nem mondom h haszontalan, de azért a nyelviskolának olyan baromi nagy feneket nem kell keríteni, hisz ha Angliában vagy 1000 másik módja is van, h angolt tanulj.
Szerintem egy au pairnek azért érdemes suliba járnia, hogy kimozduljon, barátokat szerezzen, legyen valami rendszer az életében, de az angol tudása nagy részét nem ez fogja adni.
(ha a társasági élet fontosabb, mint a tanulás, akkor nyugodtan válassz nagycsoportos oktatást:))
Hát az attól függ nekem mire van szükséged, szókincs vagy nyelvtan, íráskézség fejlesztése vagy beszéd...te tudod mik a gyengéid. de ha nem, bemész a suliba, úgyis szinte mindenhol kötelező a teszt, megmondják melyik kurzust ajánlják.
én azt mondanám h collegeba menj, mert ott megkövetelnek egy szintet, egy ilyen magáncég által működtetett kurzuson meg ki tudja. viszont az árak is többnyire eszerint alakulnak...
jó tanács ugyanaz, mintha otthon mennél nyelvsuliba: ne válassz olyan kurzust ahol sokan vagytok a csoportban, inkább kiscsoportos órák legyenek.
a collegeban nem fogják reklámozni h tartanak ingyenes órákat is, helyette rádtukmálják a fizetőset, úgyhogy ennek a neten előre utána kell nézni és úgy bemnenni h te arra szeretnél járni.
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a fórumra :) Én egy hete költöztem ki a páromhoz Londonba és aug.-ban kezdek aupairkedni. Addig viszont NI szám hiányában csak részmunkaidőben tudok dolgozni így a szabadidőt kihasználva szeretnék nyelvsuliba járni. Az lenne a kérdésem, hogy nem tudtok valami nyelviskolát javasolni, ami megbízható? A neten rengeteget találtam, ilyen-olyan módszerekkel, árakkal, de nem tudom melyik valóban hasznos...
Előre is köszönöm :)
Falu, farm, kisváros, sztem csak akkor pálya ha van kocsid, vagy legalább egy vonatállomás és van a közelben nagyváros.
Mondjuk ismerek olyat, aki farmon lakott és imádta. Hát én élvezném...úgy kb 1 hétig:) Aztán megőrülnék.
Ha jól tudom náluk nem kell a referencia levelet lefordítani,jó az nekik magyarul is.
Plusz pont. =D
Szerintem is; épp most nézegettem jobban meg. Ki vannak gyűjtve, hogy egyes szituációkban milyen kifejezések/szavak jönnek jól. Szimpatikus.
Azért van egy pár papír amit be kell szerezni,többek közt erkölcsi bizonyítvány, orvosi igazolás, ajánlólevelek. Na de úgyis leghamarabb őszre terveztem az utazásom, addig meg van időm beszerezni őket.
"mar a weboldaluk is magaert beszel szerintem"
Pontosan. :)