Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
8359. DettynaD (válaszként erre: 8355. - Humorhablancs)
2012. júl. 12. 23:51

Milyen korosztállyal van tapasztalatod? Hány évesekkel dolgoztál már?

A csecsemőkkel az a jó hogy sokat alszanak és addig takaríthatsz pihenhetsz, de ez úgy mondom, hogy nem foglalkoztam soha csecsemőkkel, szal biztos nagy felelősség és macera is lehet, néha.

Mikor lesz három éves a másik? 3 évesen más sok helyen oviba járnak...

Én is a kettesre szavazok... :) sok sikert a döntésben

8358. bbyke (válaszként erre: 8352. - Annie1130)
2012. júl. 12. 22:11
Sok tapasztalattal nem rendelkezhetsz, ha ilyen okosságokat írsz. :) A 105 font az elég korrekt!
8357. bbyke (válaszként erre: 8350. - Humorhablancs)
2012. júl. 12. 22:10

Leírás alapján a 4-est választanám, de ha tényleg annyira nem voltak szimpik skype-on, akkor inkább ne menj hozzájuk. Az egyedülálló szülőket tapasztalatból mondom, hogy lődd ki...

És így én is a 2-esre voksolok.

2012. júl. 12. 21:30

Jha igen

Első család village-ben laik Southampton környékén

2. kis város 20 percre Cambridge-től

3. közel Londonhoz

4.közel Londonhoz

2012. júl. 12. 21:29
Én magamat felelősségteljesnek tartom. De nincs tapasztalatom pici gyerkőccel. 20 éves vagyok, talpraesett, de ez kifog rajtam is. Bár nem tudom mennyivel lenne jobb ha pl egy 2 meg egy 4 évesre kéne vigyáznom, hiszen akkor azok 2 irányba mennek, egy pici baba ilyen szempontból jobb. Mit gondoltok a vezetésről?
8354. arrival
2012. júl. 12. 16:12
Nem gyerekszamra megy, es 2 gyerek az nem extra
8353. arrival (válaszként erre: 8352. - Annie1130)
2012. júl. 12. 16:11
105 az kifejezetten jo!!
8352. Annie1130 (válaszként erre: 8350. - Humorhablancs)
2012. júl. 12. 14:53
2-es lehetőség. Ők korrekteknek tűnnek, de én 2 gyerekre egy kicsit többet kérnék, mint 105 font.
8351. arrival (válaszként erre: 8350. - Humorhablancs)
2012. júl. 12. 14:47

Szerintem: ( jo par eves tobb csalados tapasztalat utan )

1) egyedulallo szulohoz NE! Az ido az orak soha nem lesz betartva mert mindig kelleni fog a segitseg. 60 font mar 5 eve is keves volt. Meg jo hogy van sajat szoba ez alap!!

2) ez jonak hangzik HA van tapasztalatod kicsikkel, babakkal , mert nagyon nehez es felelossegteljes ( en anno babanal voltam de elotte evekig csecsemokkel dolgoztam otthon)

3) kb mint az elozo, a plusz pont h londonban laknak, nem fogsz unatkozni

4) ha a skype nem tetszett akkor NE , a legelso benyomas fontos- pedig a leirtak alapjan jol hangzik

Fontos meg h hol laknak kis faluba ne menj

2012. júl. 12. 13:26

óriási dilemmában vagyok, úgyhogy bármilyen véleményetek van kérlek írjátok le!!!

Au-pair leszek aug. végétől. Több családdal is beszéltem már, leírom a fontos infókat:

1. egyedül álló anyuka, 2 gyerek(3,13), 60 font/hét, nincs kocsihasználat, saját szoba, de a fürdőt megosztjuk

2. teljes család, 2 gyerek(9hó, 2 éves) 105 font/hét, kocsi használat, saját szoba+fütdő

3. teljes család, 2 gyerek(1, 2 éves) 80 font/hét, kell kocsit vezetni, saját szoba+fürdő

4. teljes család, 1 gyerek(2 éves) 100 font/hét , nincs kocsi használat, saját szoba, a fürdőt megosztjuk

1. Nekik már igent mondtam, kedvesek aranyosak, de nem tűnnek megbízhatónak, szval pl a szobámról 2 hete könyörgök egy képért és nem érzem, h egy szinten lennénk. De ennek ellenére nagyon várnak

2. Család nekik is van egyfajta igen mondva, de ez nem 100%. Kedvesek, nagyon segítőkészek mindenben, mindenre válaszolnak és már most rengeteg képet küldtek

3. Várom a válaszukat, nagyon jófej fiatal 30-as házaspár, ők Londonban élnek az előző kettő nem

4. Érdekes skype beszélgetés volt vele, semmit nem kérdezett tőlem az anyuka, az apuka meg hátulról pofázott bele a dolgokba. Elég kicsi 3 szobás lakásban élnek, de ők is nagyon készségesek!

Nos mit gondoltok?

8349. arrival (válaszként erre: 8345. - DettynaD)
2012. júl. 12. 13:11

Fuj ez undorito!!

En szolnek a csaladnak!

8348. arrival (válaszként erre: 8344. - From-sophie)
2012. júl. 12. 13:10

o2, haza meg skypon beszelj az ingyen van.

Vagy vannak inetrnational sim kartyak, azok olcsok kulfoldre, de ide belfoldre viszont dragak.

8347. arrival (válaszként erre: 8344. - From-sophie)
2012. júl. 12. 13:09

Milyen orszag? UK?

Au pairkent a komolyabb bankoknal nem tudsz nyitni szamlat (Halifax, Natwest ), az HSBC-nel adjak azt a kartyat amivel egyelore csak penzt tudsz kivenni.

Probalkozz a Loydsnal es a Barclysnal, de keszulj fel, hogy nem lesz egyszeru.

Ami nekem kellett par eve:

Az otthoni bankomtol az itteni au pair csaladom cimere, de az en nevemre egy bankkivonat, plusz persze az anyukanak el kellett velem jonnie, hogy igazolja hogy naluk lakok.

8346. reka24
2012. júl. 12. 12:35
Úristen :D na ezek után merjünk belevágni, perverz barom!! A lányának nem tudsz szólni h állítsa le a papát, vagy nem az megértő fajta? sztem kerüld amennyire csak tudod, meg próbáld meg finoman leállítani...ez abszurd, fujjj
8345. DettynaD
2012. júl. 12. 12:18

Úgy döntöttem hogy ezt megosztom veletek, hátha van mit hozzáfűznötök:

Nem tudom hány éves a nagyapa, de a legfiatalabb lánya 49 körül van, akinél dolgozok. A nagyapa is gyakran itt van mert a felesége mér 4-5 éve meghalt és nem maradhat egyedül, mert volt egy szívműtétje és ezért kell felügyelet alatt lennie. Ergo nem lakhat egyedül a házában, velünk lakik. Segít is nekem néha a gyerekekkel is, el is tudunk néha beszélgetni.

Először csak úgy tűnt hülyeségből, viccelődéből kérdezte hogy legyek a barátnője. Mert ezen a héten már azt kérdezte, hogy zavarna-e ha pusilgatna? WTF?!! O.O Én még örültem hogy a nő férje okés, erre kiderül hogy a nagyapa?! Wááá!!

Nem, nem, nem!! Na, ezek után tuti nem fogadom el a meghívását, hogy megmutatja a házát!! Nem én! T_T

Vélemény? Tanács? akármi?

2012. júl. 11. 21:07

Sziasztok!

Nekem is az lenne a kérdésem, hogy melyik banknál éri meg legjobban számlát nyitni. Nekem ajánlottak egyet, de azzal az a "baj", hogy adnak ugyan bankkártyát, de nem lehet vele fizetni, mindig le kell venni róla a pénzt. Ti kinél bankoltok? :)

A másik pedig: melyik telefonszolgáltató a legjobb? Egy-két kinti hívásom lesz, gondolom, meg haza szeretnék majd telefonálni.

2012. júl. 11. 10:42
En is jartam Mexicoban es valoban Cancunon kivul egy turistanak nem igazan van ott helye.Ez eleg sok tropusi nyaralo helyre igaz.Az 5 csillagos all inclusive szallodakon kivul vagy veszelyes vagy nincs latni valo.A tengerpart gyonyoru es a szallodak is de ahol kilepsz onnan a szeny,nyomor,szegenyseg,ehseg latvanya fogad.
8342. Szivárványharcos (válaszként erre: 8341. - Gabiusa)
2012. júl. 11. 06:08

Jajjj,Isten ments,hogy ott éljek! =D Már ha egyáltalán meg lehet ott élni.Köztudott,hogy mekkora szegénység van,de attól függetlenül nagyon kíváncsi vagyok rá és szeretném megnézni.Igaz,egész Latin-Amerikát körbeutaznám.Nem tudom miért,de hamarabb mennék el oda körbenézni,mint mondjuk Ausztráliába,de nem élnék ott.

Irigyellek Forida miatt,bevallom őszintén. :D

8341. gabiusa (válaszként erre: 8340. - Szivárványharcos)
2012. júl. 11. 05:00

En is hiszek ebben, azert es nem adom fel, ahogy irtam is biztos, hogy vannak, es tudom, hogy vannak mert voltak nagyon jo lanyaim, akikre szinte semmi panaszom nem volt, ment minden, mint a karikacsapas. En nem egy valaki hatamogott allo strazsa vagyok, mindenkit szeretek hagyni "kibontakozni". En is utaltam, ha valaki mindig figyelte a munkamat. En megadom mindenkinek a bizalmat es meglatom, hogy miujsag. En nagyon egy "easy going" tipusu ember vagyok, en meg discoba is elmentem a lannyal ha ugy adodott.

Mi Floridaban elunk, pontosan a keleti parton Deerfield Beachen. Nagyon szep hely. Mexikot.... hat... nem tudom mar voltam ott, nem olyan hely, amirol egy fiatal lany almodik. A tengerpartja szep a keleti oldalt mar lattam Cancunt, de Mexico City az mar mas teszta oda nem mennek az biztos a helyedben. Deli nepek, en nem szeretem oket. A pasik gusztustalanok, elhinni pedig meg azt sem lehet amit kerdeznek! Rendkivul megbizhatatlanok. A City nagy reszen meg vezetekes viz sincs! Nagyon gondold meg. Ha dolgozni akarsz odamenni foleg, nyaralni egy-ket hetre ugy ok, de semmifelekepp nem egyedul egy fiatal lany!!!

8340. Szivárványharcos (válaszként erre: 8335. - Gabiusa)
2012. júl. 10. 20:33

Egyébként én hiszek abban,hogy mindenki azt kapja vissza az élettől,amit ő ad másoknak.Lehet,hogy nem az az ember fogja viszonozni a kedvességedet,aki segítséget kapott tőled,de az élet egyszer visszaadja. :) Én ebben biztos vagyok.

Egyébként Amerika melyik részén éltek?Nekem minden vágyam,hogy egyszer kijussak Mexikóba.

Jah,és gratula az állampolgárság miatt,ügyes vagy! :)

2012. júl. 10. 10:44
elhiszem.Viszont azt is meg kell erteni hogy itt mas az emberek gondolkodasa mint otthon.itt sokkal lazabban veszik a gyerek nevelest mint otthon.Ez mint az oktatasban mindenben meglatszik.Itt sokkal kevesebb dologban van a gyerek szabalyozva minel tobb moka,kaccagas,jatek a gyerek viselkedese meg neveletlensege az mar nem szamit.Ez meg is latszik az angol tinedzsereken hogy nem sok mindenben szabalyozak oket kiskorukban.
8338. Kutyaimádólány (válaszként erre: 8337. - 7d52a58eee)
2012. júl. 10. 10:08
Igazad van, teljesen. Ezt én is tudom, csak nem könnyű, idegileg nehéz elviselni ezt az egészet. De most jól esett kipanaszkodni magam egy kicsit. Köszönöm. :-)
2012. júl. 10. 09:47
igen en is tapasztaltam ezt meg sok masok ez teljesen termeszetes egy 4 evesnel.Sajnos nem sokat tudsz tenni,ha szigoru vagy arra az anya fogja osszehuzni a szemoldoket ha nem akkor meg azert.Ugyan ez volt nalam ha probaltam kicsit megnevelni a gyereket akkor azert csesztek le ha meg nem szoltam mindenert akkor meg azert.Nem nagyon lehet jot tenni ha mas gyerekerol van szo.A szulose tudja sokszor kezelni hat akkor te hogy tudnad mas gyereket.Es igen a gyerek mindig befog arulni az anyanak es hidd el amikor nem vagy ott ugy is kifagatjak hogy mit csinalsz,mit mondasz mikor nincsenek ott.Szoval csak ovatosan hogy mit cselekszel es menyire vagy szigoru,mert itt nagyon vedik a gyerekeket szoval meg sem probalj kiabalni vele vagy csak racsapni a kezere mert abbol kovetkezmenyek lehetnek.Nalunk az anyat feljelentetek az utcan mert az alvo gyereket az autoban hagyta par percre pedig resen hagyta az ablakot es mikor ment vissza az autohoz egy csapat szulo varta.Szoval itt tenyleg komolyan vesznek mindent ha gyerekrol van szo.
2012. júl. 10. 09:21

Sziasztok!

Nem bánjátok, ha egy kicsit panaszkodok? A kisfiú, akire vigyázok kikészít. Tündéri kisfiú, mikor kettesben vagyunk, de mikor az anyja is ott van, egyszerűen nem lehet elviselni. Akaratos, utálatos, tudja, hogy mikor az anyja ott van, bármit megtehet és bármit ráhagynak, mivel az anyja nagyon engedékeny vele, hihetetlen módon elkényeszteti. Én pedig nem hagyok rá semmit, én szigorúbb vagyok vele, megkövetelek dolgokat, és így visszavág, mikor ott van az anyja. Árulkodik állandóan, hogy ezt meg azt nem engedtem neki. Meg olyankor elkezd kényesen beszélni, ha az anyja is ott van, borzasztó idegesítő. Olyankor nem akar velem reggelizni, nem akar velem öltözni stb. Más is tapasztal ilyeneket? Hogy kezelitek ezt a dolgot? Mert túl szigorú sem akarok vele lenni, hisz nem az én tisztem nevelni őt, nem én vagyok az anyja, de azért ráhagyni sem akarok dolgokat, mert ő mégis csak egy kis 4 éves. Annyira nehéz megtalálni a középutat és idegileg is nehéz ezt az egész helyzetet elviselni.

8335. gabiusa (válaszként erre: 8333. - Szivárványharcos)
2012. júl. 10. 03:04
Koszike!
8334. reka24
2012. júl. 9. 23:04
Nagyon köszi lányok a válaszokat! :)
8333. Szivárványharcos (válaszként erre: 8323. - Gabiusa)
2012. júl. 9. 21:45
Szerintem meg nagyon kedves dolog ez tőled,én tisztellek érte!A baj csak az,hogy az emberek sokszor kihasználják mások jóindulatát. :(
8332. SzamócaEra (válaszként erre: 8325. - Reka24)
2012. júl. 8. 20:04
Hetente kapok fizut en is, egyszer elfelejtette a nö es akkor szoltam eleg kellemetlen volt neki, ugyh azota nem nagyon felejti el :D Bank Austriat ajanlom nekem volt ott szamlam habar most mar nincs mert nincs ra szüksegem, viszont jok es nem kernek Meldezettelt, meg stbt csak mondod h au pair vagy es mar nyitod is a szamladat :)
8331. 7d52a58eee (válaszként erre: 8329. - DettynaD)
2012. júl. 8. 12:10
Azert mert mikor au pair voltam onnan maradt 1 szamlam ugye,kozben lett hitel kartyam,kozben nyitottam megtakaritasi szamlat ahol jobb a kamatozik is a penz de akkor mar ott kaptak rogton egy debit kartyat a megtakaritasi szamlamhoz,kozben lett uzleti szamlam mivel magam utan adozok es cseken kapom hetente a fizetesem igy konyebb kovetni a dolgokat szoval sok oka lehet.Szerintem egy atlag Angol felnott allampolgarnak legalabb van 2-3 fajta kartyaja.Most itt nem az au pairsegrol beszelek,mert au pairkent anyira nem nagyon kell gondolkodnod hova tedd az a heti £60-70 de kesobb ha mar nagyobb osszeget keresel akkor lehet tologatni ide oda a tobb kamatert stb stb...
8330. Zizigirl (válaszként erre: 8329. - DettynaD)
2012. júl. 8. 11:57
személyi/útlevél és valamilyen okmány, ami a lakcímedet igazolja NI, angol jogsi vagy közüzemi számla. Ha a munkáltatatói szerződést beviszed azt is el szokták fogadni. Au pair esetében a családnak kell leigazolni, hogy ott laksz náluk és nekik dolgozol. Ha nem használod, akkor meg kell szüntetni természetesen, különben tovább pörögnek a díjak és mínuszba mész.
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook