Au pair munka? (beszélgetés)
Milyen korosztállyal van tapasztalatod? Hány évesekkel dolgoztál már?
A csecsemőkkel az a jó hogy sokat alszanak és addig takaríthatsz pihenhetsz, de ez úgy mondom, hogy nem foglalkoztam soha csecsemőkkel, szal biztos nagy felelősség és macera is lehet, néha.
Mikor lesz három éves a másik? 3 évesen más sok helyen oviba járnak...
Én is a kettesre szavazok... :) sok sikert a döntésben
Leírás alapján a 4-est választanám, de ha tényleg annyira nem voltak szimpik skype-on, akkor inkább ne menj hozzájuk. Az egyedülálló szülőket tapasztalatból mondom, hogy lődd ki...
És így én is a 2-esre voksolok.
Jha igen
Első család village-ben laik Southampton környékén
2. kis város 20 percre Cambridge-től
3. közel Londonhoz
4.közel Londonhoz
Szerintem: ( jo par eves tobb csalados tapasztalat utan )
1) egyedulallo szulohoz NE! Az ido az orak soha nem lesz betartva mert mindig kelleni fog a segitseg. 60 font mar 5 eve is keves volt. Meg jo hogy van sajat szoba ez alap!!
2) ez jonak hangzik HA van tapasztalatod kicsikkel, babakkal , mert nagyon nehez es felelossegteljes ( en anno babanal voltam de elotte evekig csecsemokkel dolgoztam otthon)
3) kb mint az elozo, a plusz pont h londonban laknak, nem fogsz unatkozni
4) ha a skype nem tetszett akkor NE , a legelso benyomas fontos- pedig a leirtak alapjan jol hangzik
Fontos meg h hol laknak kis faluba ne menj
óriási dilemmában vagyok, úgyhogy bármilyen véleményetek van kérlek írjátok le!!!
Au-pair leszek aug. végétől. Több családdal is beszéltem már, leírom a fontos infókat:
1. egyedül álló anyuka, 2 gyerek(3,13), 60 font/hét, nincs kocsihasználat, saját szoba, de a fürdőt megosztjuk
2. teljes család, 2 gyerek(9hó, 2 éves) 105 font/hét, kocsi használat, saját szoba+fütdő
3. teljes család, 2 gyerek(1, 2 éves) 80 font/hét, kell kocsit vezetni, saját szoba+fürdő
4. teljes család, 1 gyerek(2 éves) 100 font/hét , nincs kocsi használat, saját szoba, a fürdőt megosztjuk
1. Nekik már igent mondtam, kedvesek aranyosak, de nem tűnnek megbízhatónak, szval pl a szobámról 2 hete könyörgök egy képért és nem érzem, h egy szinten lennénk. De ennek ellenére nagyon várnak
2. Család nekik is van egyfajta igen mondva, de ez nem 100%. Kedvesek, nagyon segítőkészek mindenben, mindenre válaszolnak és már most rengeteg képet küldtek
3. Várom a válaszukat, nagyon jófej fiatal 30-as házaspár, ők Londonban élnek az előző kettő nem
4. Érdekes skype beszélgetés volt vele, semmit nem kérdezett tőlem az anyuka, az apuka meg hátulról pofázott bele a dolgokba. Elég kicsi 3 szobás lakásban élnek, de ők is nagyon készségesek!
Nos mit gondoltok?
Fuj ez undorito!!
En szolnek a csaladnak!
o2, haza meg skypon beszelj az ingyen van.
Vagy vannak inetrnational sim kartyak, azok olcsok kulfoldre, de ide belfoldre viszont dragak.
Milyen orszag? UK?
Au pairkent a komolyabb bankoknal nem tudsz nyitni szamlat (Halifax, Natwest ), az HSBC-nel adjak azt a kartyat amivel egyelore csak penzt tudsz kivenni.
Probalkozz a Loydsnal es a Barclysnal, de keszulj fel, hogy nem lesz egyszeru.
Ami nekem kellett par eve:
Az otthoni bankomtol az itteni au pair csaladom cimere, de az en nevemre egy bankkivonat, plusz persze az anyukanak el kellett velem jonnie, hogy igazolja hogy naluk lakok.
Úgy döntöttem hogy ezt megosztom veletek, hátha van mit hozzáfűznötök:
Nem tudom hány éves a nagyapa, de a legfiatalabb lánya 49 körül van, akinél dolgozok. A nagyapa is gyakran itt van mert a felesége mér 4-5 éve meghalt és nem maradhat egyedül, mert volt egy szívműtétje és ezért kell felügyelet alatt lennie. Ergo nem lakhat egyedül a házában, velünk lakik. Segít is nekem néha a gyerekekkel is, el is tudunk néha beszélgetni.
Először csak úgy tűnt hülyeségből, viccelődéből kérdezte hogy legyek a barátnője. Mert ezen a héten már azt kérdezte, hogy zavarna-e ha pusilgatna? WTF?!! O.O Én még örültem hogy a nő férje okés, erre kiderül hogy a nagyapa?! Wááá!!
Nem, nem, nem!! Na, ezek után tuti nem fogadom el a meghívását, hogy megmutatja a házát!! Nem én! T_T
Vélemény? Tanács? akármi?
Sziasztok!
Nekem is az lenne a kérdésem, hogy melyik banknál éri meg legjobban számlát nyitni. Nekem ajánlottak egyet, de azzal az a "baj", hogy adnak ugyan bankkártyát, de nem lehet vele fizetni, mindig le kell venni róla a pénzt. Ti kinél bankoltok? :)
A másik pedig: melyik telefonszolgáltató a legjobb? Egy-két kinti hívásom lesz, gondolom, meg haza szeretnék majd telefonálni.
Jajjj,Isten ments,hogy ott éljek! =D Már ha egyáltalán meg lehet ott élni.Köztudott,hogy mekkora szegénység van,de attól függetlenül nagyon kíváncsi vagyok rá és szeretném megnézni.Igaz,egész Latin-Amerikát körbeutaznám.Nem tudom miért,de hamarabb mennék el oda körbenézni,mint mondjuk Ausztráliába,de nem élnék ott.
Irigyellek Forida miatt,bevallom őszintén. :D
En is hiszek ebben, azert es nem adom fel, ahogy irtam is biztos, hogy vannak, es tudom, hogy vannak mert voltak nagyon jo lanyaim, akikre szinte semmi panaszom nem volt, ment minden, mint a karikacsapas. En nem egy valaki hatamogott allo strazsa vagyok, mindenkit szeretek hagyni "kibontakozni". En is utaltam, ha valaki mindig figyelte a munkamat. En megadom mindenkinek a bizalmat es meglatom, hogy miujsag. En nagyon egy "easy going" tipusu ember vagyok, en meg discoba is elmentem a lannyal ha ugy adodott.
Mi Floridaban elunk, pontosan a keleti parton Deerfield Beachen. Nagyon szep hely. Mexikot.... hat... nem tudom mar voltam ott, nem olyan hely, amirol egy fiatal lany almodik. A tengerpartja szep a keleti oldalt mar lattam Cancunt, de Mexico City az mar mas teszta oda nem mennek az biztos a helyedben. Deli nepek, en nem szeretem oket. A pasik gusztustalanok, elhinni pedig meg azt sem lehet amit kerdeznek! Rendkivul megbizhatatlanok. A City nagy reszen meg vezetekes viz sincs! Nagyon gondold meg. Ha dolgozni akarsz odamenni foleg, nyaralni egy-ket hetre ugy ok, de semmifelekepp nem egyedul egy fiatal lany!!!
Egyébként én hiszek abban,hogy mindenki azt kapja vissza az élettől,amit ő ad másoknak.Lehet,hogy nem az az ember fogja viszonozni a kedvességedet,aki segítséget kapott tőled,de az élet egyszer visszaadja. :) Én ebben biztos vagyok.
Egyébként Amerika melyik részén éltek?Nekem minden vágyam,hogy egyszer kijussak Mexikóba.
Jah,és gratula az állampolgárság miatt,ügyes vagy! :)
Sziasztok!
Nem bánjátok, ha egy kicsit panaszkodok? A kisfiú, akire vigyázok kikészít. Tündéri kisfiú, mikor kettesben vagyunk, de mikor az anyja is ott van, egyszerűen nem lehet elviselni. Akaratos, utálatos, tudja, hogy mikor az anyja ott van, bármit megtehet és bármit ráhagynak, mivel az anyja nagyon engedékeny vele, hihetetlen módon elkényeszteti. Én pedig nem hagyok rá semmit, én szigorúbb vagyok vele, megkövetelek dolgokat, és így visszavág, mikor ott van az anyja. Árulkodik állandóan, hogy ezt meg azt nem engedtem neki. Meg olyankor elkezd kényesen beszélni, ha az anyja is ott van, borzasztó idegesítő. Olyankor nem akar velem reggelizni, nem akar velem öltözni stb. Más is tapasztal ilyeneket? Hogy kezelitek ezt a dolgot? Mert túl szigorú sem akarok vele lenni, hisz nem az én tisztem nevelni őt, nem én vagyok az anyja, de azért ráhagyni sem akarok dolgokat, mert ő mégis csak egy kis 4 éves. Annyira nehéz megtalálni a középutat és idegileg is nehéz ezt az egész helyzetet elviselni.