Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯
8329. DettynaD
2012. júl. 8. 11:36

3-4 bankszámla?! Mire olyan sok? Akik Angliában vannak: milyen banknál nyitottatok számlát? Milyen okmányok kellenek számlanyitáshoz? Ha már nem fogtok dolgozni Angliában akkor mi lesz a számlával, továbbra is fenntartjátok vagy nem? Lehet csak pár hónapra számlát nyitni?

Bocs ha netán hülyeséget kérdezek, de nem igazán értek ehhez..

Én hetente kapom a készpénzt, ha nem adja oda hétfőig és nem is szól róla, hogy majd később odaadja, akkor igenis szóváteszem, hogy talán elfelejtette. :)

8328. arrival (válaszként erre: 8325. - Reka24)
2012. júl. 7. 20:52

Csaladfuggo, legjobb ha nyitsz szamlat es automatikusan utaljak, igy nem lesz elfelejtve- mert szokas, hogy elfelejtik az au pair meg nem mer szolni.

Nekem hetfonkent utaltak az elozo hetit.

2012. júl. 7. 17:31
En Angliaban hetente kaptam pentekenkent automatikus jott a kartyamra.Spanyolban havonta szamlara de eleg sokszor eltolodot es 1-2hettel kesobb jott :S szerintem mindenkep nyis egy szamlat,legyen bankartyad mert anelkul meg egy repulojegyet se tudsz lefoglalni.Ez nagyon alap itt hogy az embernek legyen egy bankszamlaja,otthon ez meg nem olyan fontos de itt meg igen es itt tenyleg mindenkinek van.Nekem kb van most 3-4 bankszamlam is.A szulokkel beszeld meg hogy mondjuk pentekenkent utaljak automatikusan es igy nem fog elfelejtodni.mert amig nem volt szamlam addig renderesen kesve kaptam eloszor csak 3het utan kaptam nagy nehezen onnantol hogy jott automatikusan tudtam elore kalkulalni a dolgokat es mindig ugyan abban az idopontban a szamlamon volt.
8326. szöszi25 (válaszként erre: 8325. - Reka24)
2012. júl. 7. 17:22

Szia!

Szerintem ez család függő. Az én első családom havonta egyszer kp-be adta a zsebpénzt, de azért az első dolgom az volt hogy nyissak bankszámlát. Bankszámla nélkül semmit sem tudsz intézni szerintem.

A második, jelenlegi családom minden héten pénteken utalja a pénzt. Sőt azt is legtöbbször utalja hogy ha vásárolok valamit vagy épp én tankolom az autót. Van mikor 3-4 fontot átutalnak nekem.

8325. reka24
2012. júl. 7. 14:13
sziasztok lányok! Ti a zsebpénz dolgot, h oldjátok meg, készpénzt kaptok és utána rakjátok számlára vagy átutalják nektek? És aki ausztriai tapasztalattal rendelkezik, milyen bankot használ/t?? Előre is köszönöm :)
2012. júl. 6. 23:09
mi csak valaszoltunk miert elnek vissza a "jo indulatoddal".Meg ha nem is igazan ertetuk ezt a fajta modszert :)
8323. gabiusa
2012. júl. 6. 22:45
Latod ezert probalok mindenkivel normalis lenni es nem a "fonok" . Jo volt dumalni. Meg ha ki is elezodtek a dolgok, de ez igy van rendjen.
8322. gabiusa
2012. júl. 6. 22:41
Igy van!
8321. 7d52a58eee (válaszként erre: 8319. - Gabiusa)
2012. júl. 6. 22:31
Szerintem ezzel legtobben igy vagyunk akik neki vagunk kulfoldnek.Sokaknak nincs ismerose aki be protekcioza.Kijovunk 1 vagy 2 borondel mindneki igy kezdi hisz mast nem tudsz magadal vinni a repulon es onnantol egyengeted a sajat magad kis utjat jo vagy rossz iranyban segitseg nelkul.Sot legtobben egyedul vagnak neki az ismeretlenek az meg a jobbik eset ha egyutt mentek es tudjatok egymast lelkiekben tamogatni valakinek meg az sincs.Kulfoldon mindenki nullarol kezdi es fel kell maszni a szamar letran hogy ha valamit is el akarsz erni.
2012. júl. 6. 22:27
3 honap legalis mint turista!Az au paireknek kell az ugy mond J1 viza nem tudom most hogy hivjak anno mikor en nezelodtem Amerikai au pair munka utan igy hivtak,ennelkul csak turista marad ami azt jelenti hogy nem iratkozhat be nyelviskolaba vagy amugy akarmilyen iskolaba nem vegezhet semmilyen penzkereso tevekenyseget amibe az au pair munka is bele tartozik.Ha kiderul hogy o nalad au pair es fizetsz erte az illegalis!Vendeg lehet nalad de alapba ugy johetne at a vamon hogy ha megkerdezik mibol tartja fenn magat a kovetkezo 3 honapban bekene mutatni egy bizonyos osszeget hogy ebbol es ebbol fogok elni es nem fekete munkabol.Beszeltem regebben olyan Amerikai csaladdal aki igy probalt au pairt szerezni Europabol es a lanyt vissza forditottak a repteren es haza kuldtek a kovetkezo jarattal,mert nem tudta bebizonyitani hogy o turistakent akar az orszagban lenni 3honapig es persze nem volt penze sem amit feltudodt volna mutatni hogy ebbol fog elni amig turista az orszagban.Annak biztos oka van hogy ilyen szigoru a kovetseg ebben a temaban maskep hempzsegnenek az Europai au pairek Amerikaban.Ertem en hogy lehetoseget akarsz adni de miert nem adsz lehetoseget magyar lanynak legalis uton aki hosszabb tavra ott is marad es te is meg o is jol jar.Eleg fura au paireid voltak ha valaki 3honap alatt majdnem ferjhezment kint.Az hogy ha egy ket lany meg nem veszi komolyan az azert van mert tudjak hogy ugy is csak 3honapig kell maradnia,haza kuldeni nem fogod akar milyen lusta a 3honap alatt mert az nem eri meg neked,jegyet ugy is kifizeted maskep nem tud haza menni es nem akarod 3honap utan is magadnal tartani mert akkor mar tutira meg utod vele a bokad.Szoval ez mind adja a lanyok ala a lovat hogy ugy viselkedjenek ahogy.
8319. gabiusa
2012. júl. 6. 22:14
Az itteni munkavallalas torvenyessegevel azert jobban tisztaban vagyok mint ti akik talan soha nem jartatok itt. Tudom hogy mit lehet es mit nem. En 6 es fel ev alatt allampolgar lettem ugy hogy ket boronddel jottem ki gyerekkel es az apukajaval. Es egy lelket sem ismertem itt es senki de senki nem segitett nekunk. Nem ismerek senkit aki ezt sept. 11 utan megcsinalta es europai! Tudom milyen erzes ha az embernek nem segit senki, de azt is tudom hogy sokszor milyen jol jon a legkissebb is. Orulok ha valakinek erre nincs szuksege. Igy lenne jo a vilag. De sajnos nem ilyen.
8318. gabiusa
2012. júl. 6. 22:06

Azert csinalom ezt a modszert mert inkabb egy magyarnak fizetek mint egy mas orszagbelinek. En is kaptam az elettol egy lehetoseget es ugy gondolom hogy masnak is megadom a lehetoseget meg ha csak 3 honapra is. 3 honap legalis! Volt olyan lany aki tobbszor volt nalam es majdnem ferjhez is ment. Itt maradhatott volna. A lanyom nem pici gyerek mar, szereti a lanyokat es vannak akik rendszeres idokozonkent jonnek ki. Az irodaval az a baj hogy eloirnak bizonyos iskolat ami havi $500-600 csak a suli. En is jartam iskolaba amikor kijottem ide de $10-ert. Na ezt a kovetseg termeszetesen nem fogadja el. Lenyeg az hogy a renszer legalisan ugy van kitalalva hogy ne erje meg kihozatni lanyt. Itt a valasztek: brazil, haiti, jamaikai, columbiai. Szoval inkabb nem.

De ismetlem nem az volt a celom hogy biraljatok mert biztos hogy mas csaladnak is vannak hasonlo tapasztalatai. Csak azt akartam hogy kozottetek is vannak olyanok akik miatt a csaladok igen is ovatosak. Esetleg kicsit bizalmatlanok. De ti is igy vagytok veluk. De ennek is ime megvan az oka. Nem mindig csak a csaladban keresendo a problema!

2012. júl. 6. 21:36
Azt mondod enyibol mar kijonne ott a babysitter is amenyibol az ugynokseg.Akkor miert nem valasztod a biztosat a bizonytalanert?A gyerekedrol van szo,inkabb fizetnek egy helyi babysitternek ha ugyan anyiba kerul aki mar rutinosan vezet nem ker laptopot meg 200000ftos repjegyet es nem ul be a szobaba netezni en biztos nem biznam ra olyanra a gyerekem akiben mar csak kicsit is nem bizok.Mondjuk en alapba nem cserelgetnem 3 havonta a lanyokat ez se a csaladnak sem a gyereknek nem tesz jot.Teljesen ertelmetlen amit csinalsz ezzel sem penzt,sem idot nem takaritasz meg csak sajat magadnak csinalod a gondot es meg a gyereked biztonsagat is veszelyezteted ezzel hogy 3havonta rabizod olyanokra akit nem ismersz,nem tudod hogy vezett es raadas ha a lany balesetett csinal az autoval mert ez konyeden elofordul akkor jol meguttod a bokad is mert rogton kiderul hogy au pairt alkalmazol illegalisan,mert biztos a rendoroknek lesz egy ket szava hogy hol van az au pair vizuma.Mert ugye bar az kell Amerikai au pairkedeshez.
8316. #Viki (válaszként erre: 8314. - Gabiusa)
2012. júl. 6. 20:45

Te is ütöd egyik szavaddal néha a másikat. Először azt írod, hogy 'Azert fizettem a jegyuket mert ide nagyon sokba kerul a jegy nem akartam, - ugy erzeztem - nem varhatom el, hogy maguknak vegyek meg a jegyet ami tobb mint 200 e Ft.' Azt írod, hogy ide -ergo hozzátok - aztán meg azt, hogy csak akkor, mikor hazamennek.

Nem veszekedni akarok (én sem), de én is a lányok véleményét osztom. Nincs logika abban, amit csinálsz. Ha kimegy valaki hozzád, és megszereted, akkor kedves tőled, hogy adsz neki egy-két apróságot. De hogy egy vadidegennek laptopot veszel, meg százezer forintos repjegyeket.. ez valahogy olyan abszúrdnak hangzik. Miért?

Meg lehet, hogy az ügynökség pénzbe kerül, de lehet, hogy még így is kedvezőbben megúsznád, mint 3 havonta 200 ezer forintos jegyeket fizetni..

2012. júl. 6. 20:37
nem ugy akartam erteni hogy hazudik mindenki,de azert nem emeli mindenki rogton a hibait mint ahogy te sem.Az hogy jol bansz az au pairel nagyon kedves toled igy is kellene mindenkinek.De igazabol meg mindig nem ertem mi a problema.Szerintem az hogy az au pair beul a szobajaba hat istenem van ilyen nekik is kell a magan szvera hisz meg sem otthon vannak.Az hogy a gyerek kint volt biztos felreertes volt es nem ugy tervezte hogy o netez amig a gyereket eluti az auto.Szerintem ezt le lehet ulni megbeszelni es megkerni hogy ne netezen olyankor amikor a gyerekre felugyel,de ettol nem tartanam rossz au pairnek.Ez az anyukval vagy apukaval ugyan ugy elofordul de ha ezt az au pair teszi na akkor vilag vege van.
8314. gabiusa (válaszként erre: 8313. - 7d52a58eee)
2012. júl. 6. 20:29
Termeszetesen nem veszekszem tavolnalljon tolem, de olyan dolgokat irtok le amit nem montdtam es magatoktol feltetelezitek. En senkit nem kezelek csicskakent! Pontosan hogy ezt akartam erzektetni, hogy csaladtagkent fogadunk mindenkt es nem mint "en vagyok a minkaadod"! En ugy erzem nem elhalmozom a lanyokat csak azt akarom hogy ugy erezzek megerte kijonni. A repjegyet ugy fizetem hogy 3 honap utan, amikor hazamegy. Azt hogy o hogyan veszi meg a jegyet (kolcsonker) nem erdekel. A zsebpenzt pontosan fi ettem. Aki nem hazudott a felteteleknel azzal nem is volt gond. Es rakerdeztem pontosan hogy miket tudnak fozni es az en igenyeimet is mindig elmondtam. De magad belatod hogy a lanyok hazudnak hogy megkapjak a munkat. Szoval az a hibam hogy nem vagyok igazsagvizsgalo masina, to abbra sem avval a par lannyal van a problema aki hazudik es nem tartja be az elore megbeszelt dolgokat? En is alulrol kezdtem, nagyon alulrol es velem nem valogattak meg hogy hogyan beszelnek. Es en mas akarok lenni mint velem voltak ennyi az egesz.
8313. 7d52a58eee (válaszként erre: 8311. - Gabiusa)
2012. júl. 6. 20:00
nem,ez jo de nem errol van itt szo hogy nem jo.Te panaszkodsz hogy az au pairek nem becsultek meg.Nem nagyon ertem hogy 3honapos tartozkodas alatt mit is varsz el pontosan az au pairedtol.Beszeltel vele Skyepon.Az jo de arra nem alapozhatsz ekkora bizalmat hogy valakit kihivsz tengeren tulra egy par perces beszelgetesbol.Skype,email,telefon teljesen mindegy.Ha valaki dolgozni akar ugy is lehazudja a csillagos eget is mint ahogy a csaldok is mikor au pairt keresnek.Te sem ugy kezdesz beszelgetni az au pairrel hogy elmondod az osszes hatranyat a gyereknek hogy hisztizik,nehez lefektetni vagy ha rossz napod van akkor senki ne szoljon hozzad.Hanem kiemeled a pozitivumokat es sokszor egy ket aprosag a kodbe megy mint pl fozes,vezetes.Nem szoktak enyire bele menni online beszelgetesnel hogy menyire tud jol fozni vagy miket tud.Anyiban kiszokot merulni hogy tud fozni es kesz vagy tud vezetni.Ez a tehibad hogy nem kerdeztel ra hogy milyen regota vezet es tipuso autot vezetet eddig mondjuk ilyen spontan kerdeseknel kevesen tudnak szemrebbenes nelkul bele hazudni a kameraba anelkul hogy eszrevened.Altalaban a csalad is meg au pair is akkor szembesul a dolgokkal es az igazsagal mikor mar ott van.
2012. júl. 6. 19:48
ezen nem erdemes veszekedni,mert nem ertek veled egyett.De nem lattom ertelmet mint Zizigirl is irta hogy elore ugy bizalamat adsz valakinek es 200000ftos repulojegyet kifizetsz hogy eletedben meg csak nem is talalkoztal vele es meg vagy lepodve hogy atvernek es nem azt kapod amiert fizettel.Nincs azzal baj hogy kedves vagy az au pairrel ez szerintem termeszetes ha mar valakit a hazadba hivsz es a gyerekedert felelos hogy kedves legy.De sokszor tobbet jelent olyan csaladba menni ahol jol erzi magat az au pair es csaladtagkent bannak vele mint hogy elhalmozak draga ajandekkal es csicskakent tekintenek ra.Biztos vagyok benne ha olyan kellemes legkort biztositasz ahol jol erzi magat es rendesen fizeted a zsebpenzet senki nem fog laptopot kerni toled vagy hogy fizesd ki a kiutazasat.
8311. gabiusa
2012. júl. 6. 19:46
Meg felreerted az autot nem ajandekba adtam, ugye ezt nem gondoltad momolyan. Itt jarhatott vele kedve szerint. Itt egyebkent sokkal konnyebb kozlekedni mint europaba vagy magyarorszagon! A telefont is itteni hasznalatra, korlatlan magyarorszagi beszelgetessel!!! Ez is rossz! Neked sem kellene??
8310. gabiusa
2012. júl. 6. 19:19
Szerintem te utod egyik szavad a masikkal. Az en hibam, hogy a lany atver, az en hibam, hogy jo vagyok hozza, de azt mondod milyen jo lehet nalam au-pairkedni. Szerintem ez nem ligikus amit te irtal. Az az nekem kell "szemetebbnek" lennem az a jo. Es nem elvarni, hogy a masik legalabb tiszteletben tartsa a masik korrektseget.
2012. júl. 6. 17:11
Szerintem egyszeruen regisztralj egy irodahoz kikozvetitenek egy lanyt valoszinusithetoleg 1 evre es nem 3havonta cserelodnek majd es mindenki boldog lesz.Nem kell elhalmozni luxus dolgokkal egy vadidegent,ne csodalkoz ha igy jarsz.En nem mehetek hozzad olyan jol hangzik nalad au pair lenni,ilyen jol nem bannak sehol az au pairekkel.Es en tenyleg tudok fozni,mosni,takaritani.Viccet felre teve,mindezt magadnak koszonhetted mert ebben semmi logikus nincs amit te csinaltal.
2012. júl. 6. 17:04
En nem ertem tenyleg most mar.Nem fordulsz irodahoz mert anyiert ott is kapsz de kifizeted egy vad idegennek a 200000ftos repjegyet es lehet be sem valik es 1het mulva ott hagy es utana kifizeted a kovetkezonek meg a kovetkezonek.Ha a szegeny lany ki akar menni Amerikaba szerintem az ne a te gondod legyen.Ha valaki ki akar menni olyan meszire szmlonia kell azzal hgoy nem olcso mulatsag senki sem varja el toled hogy fizesd az utat,laptopot,autot stb stb... foleg ahogy irtad nem vagy gazdag meg is luxus ajandekokal halmozol el egy vad idegen lanyt.Nem nagyon ertelek.
8307. gabiusa
2012. júl. 6. 14:50

Azert irtam, hogy nem fordultam irodahoz, mert annyiert mar itt is talaltam volna valakit. Akkor meg miert alkalmaznek au-pairt. Nem mondtam, hogy barki is lelepett volna 3 honap utan. Nem lepett le senki. Ez nem europa, hogy csak ugy lelepek. Szil24 jol latod, en igaz, tapasztalat nelkul alkalmaztam lanyokat, de valoban mindent megakartam tenni, hogy a tavolsag es a csalad hianyat probaljam es valahogy enyhitsem. Sok lanynak volt ez problema, a tavolsag. Valoban nem vagyok az anyjuk, de ahogy irod probaltam jot tenni veluk. Igen en a hiszekenysegemre faztam ra, ezert irtam meg a tortenetemet, hogy tapasztaljatok belole, miert akar a csalad skype-on beszelni veletek, mint levelezgetni oda-vissza.

Az hogy 3 honapig voltak a lanyok az azert volt, mert 3 honapig lehetnek itt legalisan. Azert fizettem a jegyuket mert ide nagyon sokba kerul a jegy nem akartam, - ugy erzeztem - nem varhatom el, hogy maguknak vegyek meg a jegyet ami tobb mint 200 e Ft. Gondolom egyetertetek abban, hogy azert egy kis kulonbseg Ausztriaba kiugrani dolgozni, vagy atszelni az Atanti Oceant es jonni dolgozni.

Igen en is hibaztam, de en nem amerikai csalad vagyok, hanem magyar, nagyon sok lany jon, jonne ki minimalis nyelvtudassal. Nem 18-20 evesek hanem 26-27 eveseket es ok is elvereztek a feladaton. Igen sajnos az ilyen koru lanyok nem tudnak fozni, es honnan tudjam, hogy valakinek csak 1 napos jogsija van ha nem arulja el. Gondolatovaso azert en sem vagyok. Ha valaki nagyon akarja a munkat akkor nem biztos, hogy oszinte lesz. Ezt mar megtanultam. Amint irtam nagyon sok szabadidejuk volt, nem kellett egesz nap mosni, fozni, takaritani, ez nem igaz en ilyet nem irtam. Es azt is tudom, hogy europaban nincsenek olyan feltetelek, amiket en tudtam biztositani a lanyaimnak, kocsi, telefon, stb. Probaltam nekik is segiteni. En is 7 eve elek itt es en is a "nyomor" elol jottem ide. De nem vagyok milliomos es en is probalok adni is-kapni is. Ha ertitek mire gondolok. Azert is volt mindig jelentkezo lany, mert ok is eselyt akartak, csak hat van aki visszaelt ezzel. Es a tapasztalataim ellenere is tovabbra is hiszek abban, hogy vannak normalis emberek, lanyok, akik megbecsulik ha valaki jo hozzajuk. Ez igazabol mindkettonk erdeke lenne. Higgyetek el nem olyan rossz ez az amerika.....

8306. 7d52a58eee (válaszként erre: 8305. - Zizigirl)
2012. júl. 6. 13:12
teljesen egyet ertek veled.Nem szeretem mikor kivalasztanak a csaladok egy 18-20eves lanyt es meg vannak lepodve hogy nem tud fozni,mosni,takaritani,gyereket felugyelni hiper superen meg vezetni.Konyorgom 18-20evesen hany lany tud olyan jol fozni hogy megcsinalja nap mint nap egy egesz csalad kajajat es hany olyan lany tud anyira jol vezetni hogy megszerzi a jogsijat es rogton egy teljesen idegen orszagban vezesse gondolom a jo nagy Amerikai autot.Ezt el kell fogadni hogy nem sok.Az au pair nem hazvezetono hanem gyerek felugyelo.Ha olyan kell aki foz mos takarit egesz nap akkor fel kell venni hazvezetonot vagy takaritott kb 10szer anyi penzert mint az au pair es lehetoleg ronda legyen hogy ne maszon ra szegeny apukara.Azert sokszor az apukakat sem kell felteni,mert sokszor ok kezdemenyeznek es mikor nap vilagra kerul a dolog akkor mindent haritanak a lanyra mert feltik a seguket hogy kidobja az aszony.
8305. Zizigirl (válaszként erre: 8301. - Gabiusa)
2012. júl. 6. 11:20

Ezeknek a dolgoknak egy részét te is ki tudtad volna küszöbölni.

Ha ügynökségtől alkalmaztál volna valakit, akkor nem tudott volna csak úgy lelépni 3 hónap után.

Ha egynapos jogsival veszel fel valakit, akkor ne csodálkozz hogy nem tud vezetni.

Laptopot, telefont, repjegyet nem vagy köteles fizetni, ha úgy gondolod h rászolgált, utólag lehet jutalmazni, de előre ilyen bizalmat szavazni valakinek nagyon kockázatos és nem csodálkoznék ha visszaélnek vele.

Persze van, amit nem lehet előre látni, hogy tud-e főzni vagy ráveti-e magát az apukára, de az ügynökségnél interjú van, ahol ilyenekbe is belekérdezhetnek, mint a főzés és min. 2 (de lehet h 3) referenciát kell villantani munkaadótól ill. egy karakter referenciát is. Le kell igazolni h min x órát foglalkoztál már gyerekekkel stb. Utána még a nagykövetségen is van egy interjú, hogy te tényleg au pairnek mész ki. Na és akkor még az iratok is meg kell h legyenek (erkölcsi, orvosi stb.)

Ha te ezek után úgy gondolod h te nem akarsz fizetni és inkább felveszel valakit mindezek nélkül és illegálisan (mert az, Amerikába csak ügynökségen keresztül lehet au pairnek menni) és nem jól sül el, akkor úgy gondolom csak magadra haragudhatsz. És még szerencséd van, hogy a hatóságok nem büntettek meg.

Egyébként az au pair részéről nem tartom lehúzásnak az ügynökséget, mert kb. 150 000ft-ot kell fizetni, de ebben benne van a repjegy és a 4 napos képzés New Yorkban. Ált. már csak a repjegy ekörül van, szval az au pairnek a képzés és a közvetítés gyakorlatilag ingyen van. A családot ennél gondolom már jóval nagyobb összegek terhelik, de én úgy gondolom nem az au pairen kell spórolni, hisz elvileg ő vigyáz a szemed fényére, a legfontosabb dologra az életedben. (Ehhez képest nem tudom h meri sok család nem kifizetni az au pairt rendesen, de nyaralásra, ékszerekre arra van pénz...). Meg esetleg a laptop árából kifizethetted volna a programdíjat inkább...

8304. Vicaaaa (válaszként erre: 8302. - #Viki)
2012. júl. 6. 10:22
Köszi szépen a választ! Te is ott vagy aupair?
8303. 7d52a58eee (válaszként erre: 8301. - Gabiusa)
2012. júl. 6. 09:49
ezt nem nagyon ertem hogy mi az hogy akart egy laptopot hat vettem neki.Miert kell laptopot venni az au pairnek?Nem az edesanya vagy csak a munka ado.Ezt sem ertem hogy 3honapig volt kint egy egy lany es mindenkinek fizetted a repulojegyet?Szerintem nagyon elkenyezteted oket mert itt Europai au paireknel ilyen tutira nincs.Ha ezt nem becsultek meg akkor nagyon rosszul valogatal au pairt.Itt sok lany orul ha a zsebpenzet megkapja nem hogy mobil telefon,repjegy,auto,laptop.Ezek nagyon luxus dolgok egy au pairnek valamit nagyon elrontotal ha ezek utan meg "rahajtottak" az apukara is.
8302. #Viki (válaszként erre: 8297. - Vicaaaa)
2012. júl. 6. 09:28
Németországban a hivatalos aupair kereset havi 260 euró. Néha van, hogy több, de ez a srandard.
8301. gabiusa
2012. júl. 6. 02:41

Sziasztok! Eloszor jarok ezen az oldalon, es olvasgatom a beirasaitokat. En nem au-pair vagyok, hanem "csalad". Amerikaban, Floridaban lakunk es en is foglalkoztattam au-paireket. Nem fordultam irodahoz, mert ahogy lattam nagyon lehuzzak a lanyokat is es a csaladokat is. Amennyibe kerult volna az egesz moka, annyiert mar itt is talaltam volna babysittert. Lenyeg az, hogy sajnos nekem is van rossz tapasztalatom egyik-masik lannyal. Nem csak nektek van rossz elmenyetek. Csak reagalva a surun valtakozo lanyokra pl. nalam 3 honapig tudott maradni egy lany, fizettem a jegyet, ellatas, kocsi, mobiltelefon, rengeteg szabadido, mert nekem csak egy gyerek van 11 eves lany, aki eleg onallo.

En is szivesen latam oket a skypon minel elobb, mert annal hamarabb tudtak kijonni. Szerintem ezzel nincs is gond. A feltetelek voltak jogsi (mercedes, vagy toyota, itt muszaly vezetni nagyok a tavolsagok) fozes (mosogatogep van), mosas (moso-szaritogep van). Szoval kijon a lany egy napos jogsival, az elso alkalommal amikor beultunk melle majdnem meghaltunk. Az elso lanynak- annyira szeretett volna egy laptopot -vettem egyet neki. Onnantol kezdve a gyerek utcan bicajozik, lany bent ul a szobajaban es gepezik. A masik nem tudott fozni pedig azt mondta, hogy tud. Egy masik nem is au-pairkedni jott ki hanem "ravetette magat" apukara! Meg az emigracional is feljelentett, pedig mar allampolgar vagyok. Szoval roviden ennyit az en tapasztalataimrol. Higgyetek el a csaladoknak sem egyszeru egyik-masik lannyal. Persze nem mindegyik volt alkalmataln, voltak akik tobbszor is voltak kint nalunk. Csak annyit szerettem volna erzekeltetni, hogy a csaladok is lehetnek "szkeptikusak" talan veluk is megesett egy ket malor. Es persze akadnak "gyoker" csaladok is ez nem vitas.

Nem ellenetek beszelek termeszetesen, csak probalok ravilagitani az aggodalmaitok mogotti dolgokra, esetleg mi miert lehet.

8300. arrival (válaszként erre: 8299. - Vicaaaa)
2012. júl. 5. 22:59
Hetente ertelemszeruen.
❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook