Au pair munka? (beszélgetés)
Sziasztok
komolyan érdeklődik egy család Alsó Szászországból Hannover mellől. Most a levelezés zajlik. Érdemes megbeszélni levélben a főbb dolgokat, vagy skipe??? És milyen fizetés elfogadható arrafele mint aupair? (persze nem a pén az elsődleges). Van esetleg valaki arrafele??
Sziasztok! Olvasgattam napközben a fórumot, de ehhez aztán kell idő. :)
Én Franciaországba megyek, 3 kisfiúra fogok vigyázni.
Szerintetek milyen ajándékot illik vinni?
Szerintetek hogy lehet "diszkréten" rákérdezni, hogy fizetnék-e a szülők a nyelvsuli egy részét?
Illetve még egy kérdés: akik Londonban vannak, a busz/metró/stb. bérletet a család állja vagy ti? (Van egy család, 70 fontot kapnék tőlük, de Londonban ez nem túl sok, ha jól sejtem.)
Sziasztok,nekem is van már némi tapasztalatom ilyen téren,és felmerült újra az aupair munka,nemrég reg-eltem magam aupair worldon,és kaptam is néhány levelet családoktól
Esetleg van e valaki aki Hollandiában dolgozik?
az érdekelne főleg,hogy ott átlagban mennyi a fizu?
köszi előre is a válaszokat..
Nekem eddig 2 családom volt és mindkettő betartotta. És akiket ismerek, a legtöbbnek is betartják.
Igen, igaz, hogy sokan csak olcsó házvezetőnőt keresnek, és sok család próbál minél többet "kisajtolni" az aupair-ből, de ugye ezt csak azzal lehet megtenni, aki hagyja. Tudom, hogy nem könnyű felszólalni a magunk érdekében egy családnál, ahol még a nyelvet sem beszéljük rendesen és alig vagyunk ott pár napja/hete, de ha ezt nem teszi meg az ember akkor onnan előbb-utóbb menekülni fog, és az egész aupair-ség egy rossz élményként fog megmaradni, pedig lehetett volna jó is, ha "megköveteli" magának, ami jár neki.
Sziasztok!
Valaki tudna tanácsot adni elöző problémámmal kapcsolatba?
Reggel 7-től este fél 9-ig tartó "ügyelet" egy aupair-nél nem normális munkaidő, hisz ami normálisnak számít az a napi 5-6 óra. Nyári szünetben amúgy mindenki többet dolgozik bár a normális családok ilyenkor többet is fizetnek. Iskolás korú kölyköre vigyázol? Lehet, ha visszamennek a suliba akkor ez az időbeosztás változni fog, de én azt mondom, hogy nyári szünet ide-vagy oda, ez akkor sem fair.
Igen, szerintem több szabadidőt kéne megkövetelned,mert ha nem;akkor előbb-utóbb ebbe bele őrülsz, hogy semmi időd nincs magadra és menekülni akarsz majd, ami konfliktusokat szül közted és a család között.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék tőletek. Kinéztem magamnak egy au pair ügynökséget: Vigi au pair -t. Tudnak nekem olyan írni aki ezzel az ügynökséggel utazott ki (esetleg milyen tapasztalati voltak).
Előre is köszönöm.
További kellemes napot.
Sziasztok.
Szerintem hivatkozz vmilyen otthoni,családi gondokra..de ez csak egy ötlet.
Nagyon gázos a hely,ahol vagy?
Sziasztok!
Uj vagyok itt a forumon es elég fura kérdéssel fordulok hozzátok. El szeretném hagyni a host családomat mert nem érzem jól magam itt és honvágyam van. Viszont meg kell adnom nekik a két hét felmondási időt nem szeretném őket azonnal otthagyni .. De félek hogy abba a két hétbe "szivatni" fognak ha a valódi okkal mondok fel. Kellene kitalálnom fedősztorit miért kell elmennem..
Ha esetleg van valamilyen tanácsotok szivesen fogadom!
Tudom fura kérdés de kicsit parázos vagyok
Köszönöm
Köszi a választ szil :)
Hát ha nem lesz jobb család, akkor marad a "kétnyelvű" család.
Sziasztok!
Még új vagyok a fórumon és szeretném a segítségeteket kérni. Második au pair munkámat keresem, ezúttal Olaszországban, mert nagyon nagy szükségem lenne az olasz nyelvre később (jelenleg amúgy csak alapszinten tudok olaszul). Van egy család, akiknél kb. naponta négy órát kellene suli után együtt lennem a gyerekkel (1 gyerek, 11 éves fiú), meg miután a szülők hazajöttek, együtt vacsorázni az egész családdal. Meg lenne házimunka is, még nem tudom mennyire sok. A család elég szimpi, csak a baj az, hogy a gyerekkel csak angolul kéne beszélnem. Angolul meg már nagyon jól tudok, előző nyáron Írországban au pairkedtem, meg tanultam is angolt suliban is, szóval az angollal nem lenne sok bajom.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes-e megpróbálni náluk, úgy, hogy csak a szülőkkel meg a kint szerzett barátaimmal beszélnék olaszul, a gyerekkel pedig angolul. Az biztos, hogy számomra nagyon egyszerű lenne, ha a gyerekkel angolul beszélhetnék, mert az olaszban még nem vagyok annyira biztos, de végül is nem az angol miatt mennék Olaszországba… Szerintetek érdemes-e hozzájuk menni, mert mostmár kicsit el vagyok keseredve, mert egy hónapja keresek host családot, de általában az olasz családok nyelvtanárt szeretnének a gyerkőcök mellé. (Tavaly, mikor Írországba mentem kevesebb, mint 1 nap alatt meglett a család, lehet azért vagyok ennyire türelmetlen)
Amúgy rajtuk kívül van egy másik család, akik esélyes, hogy engem választanak, de az anyuka aug. 20-ig még gondolkodik. Ott 3 gyerek lenne, de velük csak olaszul beszélnék, de még az se biztos, hogy engem akar az a család.
Légyszi, segítsetek! Köszi
Sziasztok!
Van valaki aki magyar vagy részben magyar családnál dolgozik Németországban?
Elöre is köszi.
közös kép....csak h elcsépeltek legyünk:D
én nem adok búcsúajándékot, csak csinálok egy nagy rakás kókuszgolyót:D