Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
8479. Alex911
2012. aug. 22. 12:58

Sziasztok

komolyan érdeklődik egy család Alsó Szászországból Hannover mellől. Most a levelezés zajlik. Érdemes megbeszélni levélben a főbb dolgokat, vagy skipe??? És milyen fizetés elfogadható arrafele mint aupair? (persze nem a pén az elsődleges). Van esetleg valaki arrafele??

8478. Julianne
2012. aug. 21. 20:34

Sziasztok! Olvasgattam napközben a fórumot, de ehhez aztán kell idő. :)

Én Franciaországba megyek, 3 kisfiúra fogok vigyázni.

Szerintetek milyen ajándékot illik vinni?

8477. arrival (válaszként erre: 8476. - From-sophie)
2012. aug. 19. 11:40
A berletet a csalad csak akkor fizeti ha a gyereket kell hozni vinni tomegkozlekedesi eszkozzel.A sajat utazgatast ertelemszeruen nem kell fizetniuk.
2012. aug. 19. 00:15

Szerintetek hogy lehet "diszkréten" rákérdezni, hogy fizetnék-e a szülők a nyelvsuli egy részét?

Illetve még egy kérdés: akik Londonban vannak, a busz/metró/stb. bérletet a család állja vagy ti? (Van egy család, 70 fontot kapnék tőlük, de Londonban ez nem túl sok, ha jól sejtem.)

2012. aug. 17. 09:39

Sziasztok,nekem is van már némi tapasztalatom ilyen téren,és felmerült újra az aupair munka,nemrég reg-eltem magam aupair worldon,és kaptam is néhány levelet családoktól

Esetleg van e valaki aki Hollandiában dolgozik?

az érdekelne főleg,hogy ott átlagban mennyi a fizu?

köszi előre is a válaszokat..

8474. reka24
2012. aug. 16. 21:13
2 gyerek van, az egyik 2 éves a másik pedig 1 hónapos. Az anyuka is itthon, van az én feladatom az, h a nagyobbal legyek, játsszak vele, kössem le a figyelmét. Mert az anyuka közben dolgozik (grafikus). de a gyakorlatban, gyakran vigyázok a kicsire is, ha az anya éppen mást csinál. A 2 éves elvileg októbertől megy bölcsibe, ha sikerül beszoktatni (egyszer már próbálták de akk 1 hónap után abbahagyták, mert sokat sírt)és ha megy is akk is cs délig és nem is minden nap. Szal attól tartok nem fog ez a helyzet gyökeresen megváltozni. de szerintem bátorságot merítek az írásaitokból és szóváteszem.
8473. Zizigirl
2012. aug. 16. 19:54
Hát a heti 2 szabadnap azért még mindig elég alap szerintem. Az hogy egész nap dolgozol szünetben általános, de iskolaidőben kéne h legyen szabadidőd napközben is.
8472. angel16
2012. aug. 16. 19:26

Nekem eddig 2 családom volt és mindkettő betartotta. És akiket ismerek, a legtöbbnek is betartják.

Igen, igaz, hogy sokan csak olcsó házvezetőnőt keresnek, és sok család próbál minél többet "kisajtolni" az aupair-ből, de ugye ezt csak azzal lehet megtenni, aki hagyja. Tudom, hogy nem könnyű felszólalni a magunk érdekében egy családnál, ahol még a nyelvet sem beszéljük rendesen és alig vagyunk ott pár napja/hete, de ha ezt nem teszi meg az ember akkor onnan előbb-utóbb menekülni fog, és az egész aupair-ség egy rossz élményként fog megmaradni, pedig lehetett volna jó is, ha "megköveteli" magának, ami jár neki.

8471. 7d52a58eee (válaszként erre: 8462. - Kittyke2365)
2012. aug. 16. 17:04
jo dolog oszintenek lenni de valamikor muszaly egy kis hazugsag es a te esetedben en inkabb fedosztorit talalnak ki mint hogy kozoljem veluk hogy nem szeretek veluk elni.Az ugy is csak ellenszenvet fog beloluk kivaltani reszukrol es csak konfliktus lesz koztetek amig el nem koltozol annak meg nincs ertelme.Inkabb jobb bekesen elvalni toluk.
2012. aug. 16. 16:57
szerintem ez az 5-6 oras konyu hazi munka es gyerek felugyelet mar csk a meseben letezik.Kb egy az ezerbol aki tenyleg ezt betartja. Legtobben olcso hazvezetonot,takaritonot,baby sittert egyszoval olyan mindenest akarnak aki ejjel nappal vigyazban all es lehet ugraltatni es ez heti £70-80-ert es sikerul is nekik, mert a legtobb lany ugy is halgat, mert attol fel hogy kirakjak es inkabb elturi,elviseli ha nem is tetszik es tudja hogy ez nincs igy rendben. Fair vagy nem fair ez van.
2012. aug. 16. 16:51

Sziasztok!

Valaki tudna tanácsot adni elöző problémámmal kapcsolatba?

8468. angel16 (válaszként erre: 8465. - Reka24)
2012. aug. 16. 15:18

Reggel 7-től este fél 9-ig tartó "ügyelet" egy aupair-nél nem normális munkaidő, hisz ami normálisnak számít az a napi 5-6 óra. Nyári szünetben amúgy mindenki többet dolgozik bár a normális családok ilyenkor többet is fizetnek. Iskolás korú kölyköre vigyázol? Lehet, ha visszamennek a suliba akkor ez az időbeosztás változni fog, de én azt mondom, hogy nyári szünet ide-vagy oda, ez akkor sem fair.

Igen, szerintem több szabadidőt kéne megkövetelned,mert ha nem;akkor előbb-utóbb ebbe bele őrülsz, hogy semmi időd nincs magadra és menekülni akarsz majd, ami konfliktusokat szül közted és a család között.

8467. 7d52a58eee (válaszként erre: 8465. - Reka24)
2012. aug. 16. 14:44
Igen,sajnos ez normalisnak szamit mostanaban sot meg lehet szerencses is vagy hogy van egy teljes szabadnapod sokaknak meg az sem jar sokszor valamilyen oknal fogva.
8466. Pille.cukor (válaszként erre: 8460. - Szöszi25)
2012. aug. 15. 23:27
Köszönöm szépen :) Majd igyekszem keresni valamit :)
8465. reka24
2012. aug. 15. 22:54
sziasztok!3 hete vagyok Tirolban. Kedves a család és jól érzem magam, de a napi teendőkkel kapcsolatban szeretném kérdezni, h nálatok mi a helyzet. Mert én az egy szabadnapot leszámítva reggel 7-től készenlétbe vagyok este fél9-ig, ez normális dolog szerintetek? Nem kellene több "privát" időt megkövetelnem? Nálatok mi a napirend? Előre is köszi a hozzászólásokat!
2012. aug. 15. 19:57

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék tőletek. Kinéztem magamnak egy au pair ügynökséget: Vigi au pair -t. Tudnak nekem olyan írni aki ezzel az ügynökséggel utazott ki (esetleg milyen tapasztalati voltak).

Előre is köszönöm.

További kellemes napot.

Sziasztok.

2012. aug. 15. 16:26

Szerintem hivatkozz vmilyen otthoni,családi gondokra..de ez csak egy ötlet.

Nagyon gázos a hely,ahol vagy?

2012. aug. 15. 16:13

Sziasztok!

Uj vagyok itt a forumon es elég fura kérdéssel fordulok hozzátok. El szeretném hagyni a host családomat mert nem érzem jól magam itt és honvágyam van. Viszont meg kell adnom nekik a két hét felmondási időt nem szeretném őket azonnal otthagyni .. De félek hogy abba a két hétbe "szivatni" fognak ha a valódi okkal mondok fel. Kellene kitalálnom fedősztorit miért kell elmennem..

Ha esetleg van valamilyen tanácsotok szivesen fogadom!

Tudom fura kérdés de kicsit parázos vagyok

Köszönöm

8461. lekvárosfánk (válaszként erre: 8459. - 7d52a58eee)
2012. aug. 12. 22:31

Köszi a választ szil :)

Hát ha nem lesz jobb család, akkor marad a "kétnyelvű" család.

8460. szöszi25 (válaszként erre: 8453. - Pille.cukor)
2012. aug. 12. 19:50
Szia! Ne haragudj ezt sajnos nem tudom. Az ismerősömnek meg soha nem volt szüksége itt nyelviskolára így ő sem tudja. Én Cardif közelében vagyok, de én itt sem igazán találtam ingyenes kurzust. Sajnálom hogy nem tudtam segíteni.
8459. 7d52a58eee (válaszként erre: 8458. - Lekvárosfánk)
2012. aug. 10. 10:36
hat en mikor Spanyolba mentem ugyan ez volt a szitu.Nagyon lassan tanultam a nyelvet mert egesznap angolul beszeltem es a csalad is angolul akart beszelni mert ok is fejleszteni akartak a sajat angolukat meg a gyerekeket,meg hat idokozben lettek baratok akikel kenytelen voltam angolul beszelni mert ugye a Spanyol nem ment.Tanulgatod a nyelvet de nagyon lassu tempoban igy.Szoval ez rajtad all menyire fontos ez neked.
2012. aug. 9. 20:47

Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon és szeretném a segítségeteket kérni. Második au pair munkámat keresem, ezúttal Olaszországban, mert nagyon nagy szükségem lenne az olasz nyelvre később (jelenleg amúgy csak alapszinten tudok olaszul). Van egy család, akiknél kb. naponta négy órát kellene suli után együtt lennem a gyerekkel (1 gyerek, 11 éves fiú), meg miután a szülők hazajöttek, együtt vacsorázni az egész családdal. Meg lenne házimunka is, még nem tudom mennyire sok. A család elég szimpi, csak a baj az, hogy a gyerekkel csak angolul kéne beszélnem. Angolul meg már nagyon jól tudok, előző nyáron Írországban au pairkedtem, meg tanultam is angolt suliban is, szóval az angollal nem lenne sok bajom.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes-e megpróbálni náluk, úgy, hogy csak a szülőkkel meg a kint szerzett barátaimmal beszélnék olaszul, a gyerekkel pedig angolul. Az biztos, hogy számomra nagyon egyszerű lenne, ha a gyerekkel angolul beszélhetnék, mert az olaszban még nem vagyok annyira biztos, de végül is nem az angol miatt mennék Olaszországba… Szerintetek érdemes-e hozzájuk menni, mert mostmár kicsit el vagyok keseredve, mert egy hónapja keresek host családot, de általában az olasz családok nyelvtanárt szeretnének a gyerkőcök mellé. (Tavaly, mikor Írországba mentem kevesebb, mint 1 nap alatt meglett a család, lehet azért vagyok ennyire türelmetlen)

Amúgy rajtuk kívül van egy másik család, akik esélyes, hogy engem választanak, de az anyuka aug. 20-ig még gondolkodik. Ott 3 gyerek lenne, de velük csak olaszul beszélnék, de még az se biztos, hogy engem akar az a család.

Légyszi, segítsetek! Köszi

8457. ]Lora[ (válaszként erre: 8454. - 9232e78348)
2012. aug. 9. 18:32
Én csak dolgoztam magyar családnál németben.
8456. Alex911
2012. aug. 9. 14:46
Az alsó sort csak utólag lvastam, melyből kiderült hogy nem személyes levél volt, hanem sablon. :(
8455. Alex911
2012. aug. 9. 14:08
Hát megvolt az első csalódás, de gondolom még számtalan követi majd. Elküldtem a családnak az emailt személyes résszel kiegészítve, jött is másnap a válasz, hogy nem egyezik az elképzelésük. De nagyon meglepett hogy elnézést kért a visszautasításért, meg sok sikert kívánt a további kereséshez. Evvel a családdal biztosan szerencséje lesz valakinek.
2012. aug. 8. 23:00

Sziasztok!

Van valaki aki magyar vagy részben magyar családnál dolgozik Németországban?

Elöre is köszi.

2012. aug. 8. 22:48
Nyelviskolában kérnék segítséget, hogy esetleg nincsen valami jó hely ahol van ingyenes képzés. Gondolom neten nem reklámozzák, de egyetlen ingyenes kurzus se volt a közelben. :S Esetleg meg tudnád nekem kérdezni? szívesen beszélnék vele, mert szeptembertől megyek ki :) Köszi:)
8452. szöszi25 (válaszként erre: 8451. - Pille.cukor)
2012. aug. 8. 21:51
Szia! Én csak átutazóban voltam Bristolban, de van ismerősöm aki ott él. Mit szeretnél tudni, hátha én is tudok segíteni.
2012. aug. 8. 17:02
Van vagy volt valaki Bristolban? Ha igen jelezze!!! Köszi
8450. Zizigirl
2012. aug. 8. 13:40

közös kép....csak h elcsépeltek legyünk:D

én nem adok búcsúajándékot, csak csinálok egy nagy rakás kókuszgolyót:D

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook