Au pair munka? (beszélgetés)
Persze,hogy csinálnak újat,ha idő előtt elveszted,vagy csak azt mondod.De ha 1 hét múlva mész ki,akkor már nem hiszem,hogy addig el tudod intézni.
Az útleveled nem érvényes?Külföldön azt fogadják el leginkább személyazonosítás céljából (pl. boltban veszel alkoholt) bár itt az EU-ban elvileg a magyar szeméyit is ugyanúgy el kell,hogy fogadják neked.Csak legyen érvényes.
De természetesen konzulátuson keresztül is tudsz később újat csináltatni,csak lehet,hogy többe kerül.Nézz utána a neten.
Hat ha elopjak mint nekem tette valami kedves lany az edzo teremben akkor megnezed mikor van legkozelebb repulod haza es haza repulsz es meg elotte bejelentkezel az okmany irodaba en 2 honap alatt 2szer mentem haza mert mert eloszor haza mentem 3 napra es az o hulyeseguk miatt lecsusztam a masik idopontrol es nem adtak ujat,teheat vissza kelett mennem.De ez attol fugg mi tunik el nekem konkretan minden dokumentumom a penztarcamal egyutt jogsi,szemelyi stb... egyedul az utlevel maradt meg.Lehet talan igenyelni utlevelet de sokkal dragabb es fel kell utaz Londonba ha nem ott laksz a nagykovetsegre idopontra termeszetesen.Amugy minden ilyen info fent van a Londoni-Magyar nagykovetseg oldalan de eleg limitalt a documentumok szama amit kintrol intezni lehet.Amugy ha nincs semilyen iratod es bizonyitani tudod pl rendorsegi feljelentesel hogy eloptak vagy elveszteted akkor ugy tudom hogy kialithatnak a nagykovetsegen egy surgosegi igazolast amit par hetig tudsz hasznalni hogy legalabb hazaig eljus.De hidd el nem osztogatjak csak ugy sajnos sok esetben haza kell menned hogy elintez ilyen dolgokat mert nem alitanak ki kulfoldon masikat.Es vedd figyelemben hogy Londonba nem 5000ft ba fog kerulni egy utlevel vagy barmi ha egyaltalan csinalnak.
Nem csinálnak újat elöre? Érdekes, mert tényleg mi van ha mondjuk eltörne vagy ha mondjuk elvesztenéd? Nem kérdezted? Akkor muszáj lenne hogy újat készitsenek neked. Nem? Lehet csak "el éne hagynod" :)
Ja és köszönöm a választ...:)
Csak az a baj hogy szeptemberben jár le a személyim,és ennyivel előre nem csinálnak újat....
Hát nem tudom,de amugy szerintem biztosan tudnak segíteni kint ebben...vagy nem tudom....most pl mi van akkor ha valakinek ellopják????
Meg annyi kérdésem lenne még hogy útlevél az mihez szokott kelleni? Én azt hittem h elég csak a személyi....
Sziasztok ki Au-Pair Nemetorszagban? Kempten/Bayern környeken?
Szia Kislany 2009 irtan üzenetet,örülnek ha valaszolnal
Mindenki a saját esetét írta le.Ha neked több magyar ismerősöd is van kint,akik jól érzik magukat,akkor miért nem kéred meg őket,hogy írják le és akkor ezzel talán nem vennénk el sok lány kedvét a dologtól?:)
Szia!
Esetleg megpróbálhatod amig itthon vagy meghosszabítani vagy ujat csinältatni, hogy ne legyen vele gond és ne kelljen vele foglalkozni amikor mär kint vagy. Menj be a hivatalba ott megmondják mi a teendö.
Sziasztok!
Én május 8-án indulok Angliába au pair-kedni fél évre. Személyi igazolvánnyal fogok utazni,ami lejár szeptemberben,szóval akkor még elvileg kint fogok tartózkodni. Tudna valaki segíteni abban hogy ott kint nem lehetne elintézni hogy újat csináltassak, Londoni Konzulátusnál vagy valahol,azt tudom hogy utlevelet lehet náluk csináltatni de személyit is??
Légyszi írjon valaki aki tud erről valamit hogy hogyan is működik ez a dolog...:S
Ha más nem lesz akkor ugyis haza kell utaznom előtte ujat csináltatni,de gondoltam hátha van más megoldás is...
Értem, mire gondolsz, és sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak. Máshonnan is hallok dolgokat, tudom, hogy nem mindenkinek sikerül ilyen jó helyre kerülnie. Viszont szerintem nem kisebb annak az esélye sem, hogy valaki tényleg jól érezze magát kinnt. A barátaim itt, most a magyar aupairekre gondolok, szerintem úgyanígy jó tapasztalatokkal fognak majd hazatérni(vagy maradni, itt saját életet kezdeni). Valószínű nagyon országfüggő is az egész, először én is angliába akartam menni, de az ottani családokkal valahogy nem találtam a közös hangot.. A gondjainkat meg otthon sem oldja meg más helyettünk, felnőtt emberek vagyunk..:) Jó idegek kellenek,az biztos, de ha ez megvan, a család is ok akkor rengeteg élmény, tapasztalat, tanulás és barát az, amit ez az időszak adhat.
kedves volt a masik csalad nagyon,csaladtagkent tekintettek,de akkor is ott volt a levegoben hogy te csak egy idegen vagy ott,erdekli oket hogy jol erzed e magad,de azon kivul mas semmi old meg a gondodat..Sosem lesz ugyan az az erzes mint otthon.
Orulok hogy neked igy ossze jott,de visszont azert ez nem mindennapos lassuk be.Engem is elvittek ketszer Londonba ugy hogy nekem kellet megoldani hogy a szallodaba jussak meg az nap este ahogy visszertem tegyuk hozza karacsony napjan mert azt az egy napot hogy karacsonyt vegig otthon tolthessem mar nem birtak kivarni,es ahogy vissza ertem rogton a 3 gyerek rajtam logot amig ott voltunk,allandoan hangosak voltak ejszaka meg eludni sem mertem menni mert mar allandoan felkopogtak es nem mertem oket egyedul hagyni,mert termeszetesena a szulok bulizni mentek mint mindig.Ha valaha eljutottam valahova akar oda ,haza vagy kulfoldre mind mind sajat magamnak koszonhetem es annak hogy a napi 12 ora es neha hetvegi babysitles mellet meg bevalatam egy hotel munkat majdnem minden hetvegen reggel mert delutanra mar rohantam vissza mert ok mar 7kor leleptek ha mentek valahova nem am 9-10 kor es nekem mar olyankor 5re otthon kelet lennem hetvegen is hogy ok nyugodtan felkeszulhessenek az ejszakara.
De ez csaka az en rossz elmenyem megint,biztos van jo oldala is en is de csak par honapig ezt nem lehet csinalni sokaig egy huzzamba foleg ha olyan kemeny csaladot fogsz ki mint en,a masik helyen meg agyon unatkoztam magam es sajnos nem volt ott semmi ahol laktam szoval tenyleg semmit nem tudtam csinalni.
Szerintem ha valaki feljön erre a fórumra és visszaolvas, akkor egy életre elmegy a kedve az egész aupair dologtól. És ez így nincs jól. Nekem életem legjobb döntése volt, hogy kijöttem, aupair lettem. Imádom a családom, a szülőkben barátokra találtam, nem használnak ki, nem tekintenek "cselédnek", tényleges családtag vagyok. Segítek, persze, de szívesen. És a gyerekeket is nagyon megszerettem, pedig előtte semmi tapasztalatom nem volt. Később, a seját gyerekeimmel minden könnyebb lesz, rengeteg tapasztalatot szereztem. ÉS ne felejtsük el az utazásokat sem, Hollandia, Párizs, Luxemburg, Brüssel, London.. És rengeteg barátot találtam, aupaireket a világ minden részéről és persze magyarországról is. Én imádom ezt csinálni, csak ajánlani tudom. Én is 260 eurót kapok, mint itt Németben mindenki. Kevés igen, de zsebpénznek hívják, nem fizunak, pont ezért. Tudni kell beosztani... (tudom, hogy nehéz:D)
Ez az au pair (diak)munka egy nagy kamu,oszinten hogyan tudsz nyelvet tanulni ha nem mehetsz iskolaba,hogy ismerkedj es szerez nemzetkozi baratokat ha nem adnak idot ra,hogy utazgas es ismerd meg az orszagot ha meg azt a rohadt zsebpenzt sem adjak rendesen ami jarna.Ha regi szoval fogalamaznak au pair=hazi szolga kell nekik valaki akik ingyen lehet ugraltatni a nap 24 orajaban es meg beled is rughat ketot es neked mosolyognod kell meg a bolond gyerekeikre akik jo dolgukban azt sem tudjak mit csinaljanak.
bocsika tudok irni de a billentyumel van gaz
Igen van ertelmes ahoz hogy vegleg meggyulold a csaladi eletet de meg a gyerekekekt is.Ha mar a busszon meghaLlok egy gyerek sirast mar randul ossze a gyomrom.eN NAGYON BUTA VOLTAK HOGY 2 EVIG BEVALATAM EZT AZ AU PAIR ELETET.Max 6honapot kellet volna utana valtani.Az egy dolog hogy rohadtul kihasznalnak de meg egy kis jott ment valakinek tekintenek.Hiaba rendes,kedves aranyos a csalad azert lehuznak ahol tudnak(ezt a pelda nalam is volt hogy ezer £ okat dobalnak mindenre nekem meg folyamat kesve fizettek,vagy le csiptek 1-2 hetet abbol a nyamvadt heti 75£bol,na az inyet csak ezek a csaladok engedheteik meg mert vissza elnek azzal hogy nem vagy angol es nincs semmi papirod a munkarol,szoval meg reklomalni sem tudsz nagyon).Nem kell felni attol hogy elobb eljossz.Mi is megegyztunk a csaladal Augusztusban es mar most eljottem.Nincs semmi,elmondtam az erveimet es nem bantottam meg vele senkit.Elettem legjobb dontese volt vegre csinalhatok elehetem a saajt eletem es nem allandaoan 24/7 ben ugralok mindenki kenye kedve szerint es meg raadasul majdnem hogy ingyen.
Szia!
Én is hasonló cipőben járok,mint te,csak én Angliában vagyok.Ahogy a párom mondja,24/7-es vagyok,vagyis szinte mindig kellek.Nincs igazán szabadidőm,így nyelvsuliba se tudok járni.Oké,heti 3-szor,napközben szabad vagyok,de az szinte semmire nem elég.Én még csak nem is tudok barátkozni másokkal,mert senki nincs a közelben és annyira a város szélén lakunk,hogy itt nincs semmi lehetőség.Nagyon hiányzik a párom és a családom és ezért nem fogok júlisnál tovább maradni,ezt már eldönöttem.Ők még persze nem tudják,de még ráérek mondani nekik.Én nagyon magányos vagyok itt.Talán ha nem lenne párom,akit annyira hiányolok,akkor könnyebb lenne,meg persze ha tudnék suliba járni,ahol barátkozni is lehetne.De így nincs értelme ezt ennél tovább csinálni,mert bele fogok őrülni!
Amikor van néhány óra szabadidőm ,akkor szoktam tanulni magamtól,de nyilván egy tanfolyamon sokkal hatékonyabban menne.
Talán az egyetlen jó ebben,hogy hiába nem kapok sok pénzt,de nem is költök nagyon semmire,szóval tényleg félre tudom tenni.
Én már csak szeretnék túl lenni ezen az egészen abban a reményben,hogyha majd visszagondolok rá,rájöjjek,hogy talán mégis volt értelme ennek...
susko, köszi, de olvastam a levelet, válaszoltam is.
Nyárra szeretnék menni valahova, 1-3 hónapra. júniustól augusztusig. De egy hónapra is szívesen megyek. Ha valaki tud valakit, aki nem olyan messze lakik (pl. nem USA vagy Ausztrália), és keres bébiszittert, én itt vagyok!:)
köszi
Sziasztok!
Én januártól vagyok kint, mint Au-pair Németországban. Nekem szerencsém van. Egy nagyon jó, kedves családhoz kerültem.
Mégsem érzem teljesen jól magam. Elvileg a nyelvtanulás miatt jöttem ki, de így 4 hónap útán nem érzem a fejlödést magamon. Az a baj, hogy én úgy gondoltam majd több lehetöségem lesz, hogy gyakoroljam a nyelvet ha már kint vagyok. De sajnos rosszul gondoltam. A gyerekek akikre vigyázok még nem beszélnek, a szülök pedig elég elfoglaltak, végzik a munkájukat. Kitöl tanulhatnäm a nyelvet? Minden nap kell dolgoznom, kivétel a vasárnap. Igaz a többi nap sem mindig egésznap, de akkor is csak egy fél napom marad arra, hogy valamit csináljak. ilyenkor próbálok más Au-pair-ekkel egyeztetni.. és találkozunk is, de sajnos nekik is más az idö beosztásuk. Ök sem magyarok.. szóval csak németül tudunk beszélni. Ez jó is lenne.. csak elvileg ök is a nyelvtanulás miatt jöttek ki.. ebböl következik, hogy ök sem valami profik. Igy korrigälni nem igazän tudjuk egymäst. És ritka amikor összetudjuk hozni a találkozást.
Most meg van a repülöjegyem a nyárra oda-vissza, mert ugye jär két hét szabi, de erösen gondolkodok mit tegyek? Van-e értelme ennek a kint létnek? Persze ehez hozzá társul a honvágy is pluszba.. tudom valamit valamiért.. szóval a honvágyon túl is tenném magam, ha legalább látnám, hogy fejlödök a nyelvben. Ti mit tennétek? Megbeszéltüka családdal, hogy oktoberig biztosra maradok.. az pofátlanság lenne ha megmondanám, hogy inkább nem maradnék, hanem juniusban hazamennék? De miért nézzem az ö érdeküket? Az enyémet ki nézi, ha nem én?
A zsebbpénz 260 euro.. néha belegondolok mennyire olcsók vagyunk nekik. Fölleg amikor elöttem megvesznek egy 270 eurós nadrágot vagy egyebeket.
Oké, hogy elvileg családtagnak tekintenek, de szerintem a legtöbb családnak annyi a lényeg, hogy legyen egy megbízható, olcsó "babysitter".. (cseléd)
Volt már valaki hasonló helyzetben? Vagy mindenki profin megtanulta a nyelvet a kintléte alatt?
Köszi a válaszokat!
Én is én is én is!:)
Nem akarom elvenni senkitől a lehetőséget, csak érdekel, mi lenne a munka, ha lehet!:)
És ha véletlenül Adrikát nem érdekli, akkor beugorhatok helyette:)
szia Adrika erdekel meg az au-pair allas?
Én kis naiv azt hittem, minden fán akad legalább egy kihívásra váró lány. Ha már van család, meg minden sima, mégis miért nem mennek?! Mondjuk, ez az egész egy óriási lutri...De ha már a repjegy is megvan...érdekes elgondolások. Nagyjából rá lehet jönni levelezések során, hogy melyik család az, aki komolyan szeretné, ha mennél, és melyiknek "nem kellesz", nem? Én legalábbis ezt vettem észre. A kamukat is meg lehet különböztetni. De azért tényleg kockázatos egy kicsit.
Hello mindenki!
Akadt egy kis problémám :( Lehet ez nem ideillő téma, de ötletem nincs hova irhatnék. Szombaton hazautazom és az egyik csomagomat nem tudom hazavinni (nem engedik fel a gépre). Nincs valakinek olyan ismerőse Londonból vagy környékéről, aki kocsival menne haza (Mo. bármely területére) és be tudna vállalni egy csomagot?
Hidd el hogy nagyon nehez,sokan jonenek,igergetnek es sosem ernek oda vagy megilyednek mikor mar tenyleg jonni kene.Az en ex csaladomat is rengetegen atvagtak volt akinek mar a repjegye is meg volt es elfelejtett menni.Mi 2 honap alatt sem talaltunk a helymre au pairt mert mindenki csak igergetet szoval ugy tudtam eljonni hogy egy helybeli bejaros lany lesz veluk nyaron aki az osztalytarsam volt Spanyolban.Pedig nagyon kedves a csalad,a gyerekek iszonyat aranyosak,semmi gond nincs veluk,es eszmeletlenul okosak.Meg is mindenki megijedt es sokan 1gyerekes csaladokhoz mentek pedig nekem kiraly eletem volt ennel a csaladnal hiaba 3gyerek ide vagy oda en nekem ott nagyon munkam nem volt.Konkretan egesz nap szabad voltam,delutan meg reggel kelet kicsit figyelni a gyerekekre meg jatszani veluk vagy kiteregetni.A lenyeg hogy nem kelet megszakadni meg sem valalta be senki.Pedig ennel tobb segitseget amit en ajanlotam meg a csalad mashol sem fognak adni.De hat sajnos aki meg jonne igazabol es szeretne au pairkedni annak meg nincs szerencseje.
Nem hiszem, hogy olyan nehéz lányt találni....tele van az internet velü(n)k. Sokan szeretnének fél évre, évre kettőre menni.
Hosszabb tävra keresnek, az en problemam az, hogy a megbeszeltnel elöbb akarok eljönni, mert a barätommal szeretnek lenni, de szarul ereznem magam, ha nem lenne mas helyettem, mert rendesek...viszont nem tudom, hogy tenyleg ilyen nehez-e länyt talälni, vagy nem is erölködnek, mert szeretnek ha maradnek... eleg nehez igy
pappmesi!
Én csak a nyárra szeretnék kimenni valahova, de gondolom, hosszabb időre keresnek valakit. Sőt, németül nem beszélek olyan jól, mint angolul, de fel tudok készülni egy alap szinten, hogy tudjak kommunikálni.
En mind ket munkamnal honapokat ,vagy heteket vartam mirre sikerult elmennem a csaladtol.Meg kellet varnom a kovetkezo au pair,nem csak hogy meg kellet varnom,de elsore mindent en is inteztem a repjegyetol kezdeve vonat jegy mindent meg a repteri haza szalitasat is ami 3 ora volt az ejszaka kozepen.Na ez a kihasznalas a cslaad reszerol ne esettek ebbe a hibaba.Most utoljara is ugyan en kerestem uj lanyt,de a csalad ugyan ugy kereset,csak en talatam elobb :)
További ajánlott fórumok: