Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszalt szilvás pulykamell recept

Aszalt szilvás pulykamell recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Aszalt szilvás pulykamell hozzávalói:
50 dkg pulykamell,
6 szelet bacon,
10 dkg reszelt sajt,
15 dkg aszalt szilva,
1 dl vörösbor,
1 db tojás,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt szerecsendió


Az Aszalt szilvás pulykamell elkészítési módja:
Az aszalt szilvát a vörösborba áztattam. A sajtot összekevertem a tojással és kevés szerecsendióval. A pulykamellet úgy szeleteltem, hogy téglalap alakú, kéttenyérnyi, 0,5-1 cm vastag lapot kaptam. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótoltam, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfoltam, fűszereztem. Egy nagyobb darab alufólián elhelyeztem egymás mellett a bacon szalonnákat, ráraktam a húst és a közepére egy sávban rákentem a sajtos masszát. A szilvát, miután leöntöttem róla a bort, a sajtos massza közepére halmoztam, aztán felhajtottam a hús egyik felét, majd ráhajtottam a másikat. Ugyanezt tettem a baconnel is, végül az alufóliát középen végig felhajtottam és a végeit megcsavartam. Tepsiben 190 C fokon kb. 60 percig sütöttem, majd kivettem a fóliából és félórás pihentetés után ujjnyi vastag darabokra szeleteltem. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszalt szilvás pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook