Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsos pite recept

Húsos pite recept

Elkészítési idő 80 perc

A Húsos pite hozzávalói:
a tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg puha vaj,
1 db tojás

a töltelékhez:
1 fej hagyma,
1 db sárgarépa,
1 ek. vaj,
50 dkg darált marhahús,
1 dl tejszín,
1 ág kakukkfű,
1 db tojás,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Húsos pite elkészítési módja:
A lisztet, vajat, tojást, 1 csipet sót és 3 ek. hideg vizet összedolgoztam, majd becsomagolva 30 percre hűtőbe tettem. A töltelékhez a finomra vágott hagymát a vajon üvegesre pároltam, majd rátettem a lereszelt répát és néhány percig együtt pirítottam. A darált marhahúst sóztam, borsoztam, hozzáadtam a tejszínt, a hagymás keveréket, a kakukkfű lecsipkedett leveleit és az egészet alaposan összedolgoztam. A tésztát két részre osztottam. Mindkettőt kör alakúra nyújtottam. Az egyik lapot a kivajazott piteformába simítottam, elosztottam rajta a darált húst, majd befedtem a másik lappal és lenyomkodtam a széleket. Lekentem a felvert tojással, aztán 180 C fokon alsó-felső sütésen kb. 45 perc alatt készre sütöttem. A töltelékbe zöldborsót, csemegekukoricát, gombát is tehetünk. Sertés- vagy csirkehússal is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A húsos pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook