Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro zöldséges rakottasa recept

Alessandro zöldséges rakottasa recept

Elkészítési idő 160 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro zöldséges rakottasa hozzávalói:
kb. 6 személyre:

1 fej kelkáposzta,
1 fej karfiol,
20 dkg bio bébisárgarépa,
1 pár debreceni kolbász,
3 db keményre főtt tojás,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
20 dkg reszelt sajt,
50 dkg darált hús,
40 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
2 doboz szeletelt gombakonzerv,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 dl vörösbor
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika


Alessandro zöldséges rakottasa 1.Alessandro zöldséges rakottasa 2.Alessandro zöldséges rakottasa 3.Alessandro zöldséges rakottasa 4.


Az Alessandro zöldséges rakottasa elkészítési módja:
Először elkészítem a pörköltalapot. A zsiradékon a megtisztított és felaprított vöröshagymákat közepes hőfokon 5-6 percig párolom. Hozzáadom a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is, majd pár perc után a sózott darált paprikát és az összes fűszert a pirospaprika kivételével. Ezután lehet a fokhagymákat is belereszelni. Ezt követően a darálthúst és a gombát is hozzáadom a pörköltalaphoz. Néhány percig pirítom, majd löttyintek alá egy fél pohárka vörösbort is. Miután elfőtte a levét meghintem az őrölt pirospaprikával és kb. 1 dl vízzel felöntöm, majd hagyom fedő alatt kis lángon párolódni az egészet kb. 20 percig. Közben néha megkavargatom. Ezután kivágom az előgőzölt barna rizst a zacskókból és a pörkölthöz adom. Egy pohár vizet is öntök rá. És tovább főzöm még 15-20 percig fedő alatt egészen kis lángon.
Közben egy pároló edényben kb. 15 percig megpárolom a rózsáira szedett karfiolt, a kelkáposztát és a bébirépákat.
Egy nagyobb tepsit kikenek egy kis zsiradékkal (vaj, libazsír...).
Ezután kezdem a kelkáposzta felének a rétegezésével, melyet a rizses darált hús fele követ. Utána ráhelyezem a karfiolrózsákat, a felszeletelt kolbászokat és a nagyobb darabokra vágott bébirépákat is. Majd a felkaríkázott főtt tojások jönnek és újra a rizses darált hús másik fele. Végül jöhet a maradék kelkáposzta is, melyre rálocsolom a tejjel elkevert tejfölt, amit kevés sóval is ízesítek. 220 C fokos sütőben fél óráig sütöm. Már csak a reszelt sajt kerül az egész tetejére egyenletesen elosztva.
A legvégén 15 percig még visszateszem a sütőbe, hogy a sajt is kicsit megpiruljon a tetején.
A sütőből kivéve kb. fél órát pihentetem tálalás előtt.


Igazán egészséges egytálétel válik belőle.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 25. 17:58
Az alessandro zöldséges rakottasa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook