Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Apai jogok, amiket nem gyakorolnak fórum

Apai jogok, amiket nem gyakorolnak (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Apai jogok, amiket nem gyakorolnak

1 2 3
17. kkrisztina76 (válaszként erre: 15. - Pethoevi)
2011. febr. 6. 14:47
A nagyobbik kislány 11 éves, már gyomorfájással megy és jön, de szereti az apját. Aki nagyon sokat faggatja az az élettárs. Már az is szóba került, hogy a kislány nem szégyenli-e a nevelőapukája előtt, hogy nőni kezdett a melle. Szóval vannak komoly gondok is. Arról is kérdezgették már őket, hogy a fürdőből kijövünk-e ruha nélkül láttak-e már meztelen minket. Próbáltam beszélni a volt férjemmel, de szerinte ezeket mind joga van tudni, és ebből azt tudja a gyerek, hogy ő mindenkit szeret mert minden érdekli.
16. kkrisztina76 (válaszként erre: 15. - Pethoevi)
2011. febr. 6. 14:42
A ruhára azt mondja az én dolgom. Egy ideig adtam is, de mindíg koszosan, olajosan, meszesen vagy szakadtan kaptam vissza. A téli kabátokat a szépeket, volt hogy vasérnap este mostam ki mikor hazajöttek és hétfő reggelig szárítgattam hogy reggelre a suliba tiszta, legyen. A hatóság szerint nincs gond, mivel nem verik a gyerekeket, azt mondják nem értik mi a problémám. A pszichológus szerin idővel a gyerekek is rájönnek mindenre, én meg ne idegeskedjek, mert mindez csak azért van hogy engem bosszantsanak
15. pethoevi (válaszként erre: 14. - Kkrisztina76)
2011. febr. 6. 14:29

Basszus,ez nagyon kemény...:-(((

Hogy lehet ilyen?És a hatóság miért nem veszi észre,h a lányok csak az info és a bosszú eszközei?????Ez nem igaz,fel vagyok háborodva.:-(((

Mondd meg az apjuknak,ha szép ruha kell,vegyen a lányainak,nem is kell,h hazavigyék,maradhat náluk is és akkor mindig lesz,ha kell.:-)

2011. febr. 6. 14:23
Sziasztok. látom vannak érdekes esetek. Leírom röviden a miénket is. Én is elváltam már 7. éve.Két kislányom még akkor kicsi volt. Azóta van még két kislányom egy csodálatos embertől, akit a nagyobbak is apucinak szólítanak. A volt férjemnél is van egy kisfiú. Ő jár a gyerekekhez, de ez sem sokkal jobb. Van hogy jön, vagy hogy nem. Van amikor a mi hétvégénken akarja vinni a gyerekeket, mert neki akkor van kedve. Rendszeresen kér szép ruhát, pedig sokszor nem is mennek sehová, és a jó ruhát koszosan meszesen, kutya által kiszaggatva hozzák haza. Így utoljára nem is adtam szép ruhát csak melegítőt, és kiabálás lett a vége. Szerinte és az élettársa szerint mi gonoszak vagyunk és folyamatosan ezt mondogatják a gyerekeknek is. Lelki terror alatt vannak. Kifaggatják őket, hogy a kisebb hugaik, már mit csinálnak, mit esznek, milyen játékokkal játszanak stb. Állandóan azt mondják nekik, hogy mi börtönbe fogunk kerülni, mert a nevelőapukájuknak azt mondják, hogy apuci, azért is mert egyedül mennek reggel suliba, ami lassan sétálva is csak 10 percre van. (mellesleg 9 és 11 évesek). Az utolsó hétvégén pedig amikor ott voltak azzal jöttek haza, hogy azt mondták nekik, én azért vagyok gonosz és azért nem adtam szép ruhát mert titokban biztosan pálinkát fogyasztok. A gyámügy pedig addig nem tesz semmit amíg nem bántják a lányokat. Mind a ketten pszichológushoz járnak - apuka szerint oda is csak azért, hogy ellene hangolják a gyerekeket. Olyan orvosi papírom is van már hogy nyáron rendszeresen napégéssel jönnek haza, mert apuka imádja a napot és ki kell menni a gyerekeknek is. Szerintetek milyenek a jogszabályok? Tehetetlenek vagyunk mi is.
2011. febr. 6. 13:47

A szüleim is elváltak 3éves koromban,apám lemondott rólam csak gyerektartást ne kelljen fizetnie,6éves koromban lett nevelőapám,akit úgy szeretek mint az igazit,sőt az igazit nem ismerem el..

20évesen találkoztam ismét a donorommal egy temetés alkalmával,de nem ment az összebarátkozás,nem tekintem rokonomnak sem az igazi apámat.Már nem érdekel,az unokáját sem engedem hogy lássa.

2011. febr. 6. 12:17

Nem mindig a pasi a hibás!

Sok esetben igen de mi van ha az anya marja el a gyerektől az apját??

Nem akarok vitatkozni vagy itélkezni,de mindeneset más,nincs két egyforma.

az tudja aki benne él!Én mindkettőt látom sajnos.

Elváltam és a páromnak van az elősző kacsolatából gyereke.most ragozhatnám,de nem fogom.a lényeg szerintem hogy amég nem látunk bele a másik életébe addig ne szidjuk egyik felet sem.

2011. febr. 6. 11:43

mekkora ostoba tuskó az apa... sajnálom a gyermekeidet nagyon. nem könnyű nekik.

tegyél meg értük mindent, hogy ne sérüljenek és el tudják fogadni a helyzetet.

mondd nekik pl. hogy szeret apa, csak nem tud róla. meg hogy a nője teljesen elbolondította, de ki kell bírniuk most nélküle egy ideig.

mindent mondj, amik megnyugtatják a kis lelküket, még ha nem is teljesen igazak, de tudod, hogy kicsit gyógyítaná a szívüket...

2011. febr. 6. 11:35
Ez nagyon felháborító. Azért is, mert a tesóméknál fordított a helyzet. Exe nem akarja engedni a kicsit és tanítják a gyereket, hogy apád hülye, meg bolond, birka nem normális, ilyenek. A gyerek meg természetesen mondja. Látom a tesómon, hogy nagyon fáj neki, de semmit nem szól.
2011. febr. 6. 11:13
De rohadék emberek vannak! Miféle jogon tiltja el a másik nő a gyerekeitől? Megérdemelné, hogy őt is szépen faképnél hagyja gyerekestől!
8. Kata 1977 (válaszként erre: 6. - Kneseva)
2011. febr. 6. 10:56

Hát lehet régebben tényleg gyakoribb volt hogy csak fizettek az apukák és nem láthatták a gyereküket,de ez ma már nem így van.

A mi ügyünk 7 éve van a bíróságon és látni nem akarja a gyerekit /szerencsére/ de FIZETNI SE AKAR!!!!

2011. febr. 6. 10:52
sziasztok nem vagyok hívőd,de "ISTEN NEM VER BOTTAL!"
2011. febr. 6. 10:41
Az erőszek semmire nem vezet.Az idő. majd megteszi a magáét. Nálunk a fiam nem láthatta a gyerekeit, csak fizeetett. ( ez a gyakoribb ) Ő is megpróbált mindent, m ég a rendőri segítséget is. Hatóság jelenlétében nem tagadhatta meg az anya a láthatást. Aztán felhagyott vele. Ma az unokám 24 éves és Ő keresett meg előszőr engem, aztán az apját és a kapcsolat létre jött, műkdik. A kislányt nem érdekli az apja és a családja, Vele nincs kapcsolatunkl.A válás mindig nagy gond.
5. Kata 1977 (válaszként erre: 4. - Kiscsibe kicsibe)
2011. febr. 6. 10:40

Én is így gondolom.

Sose szidtam a gyerekek előtt az apjukat és mégis rájöttek a dolgokra maguktól.

És ha már akkorák lesznek és el akarnak menni megkeresni,hogy lássák,egy nem is tilthatnám meg,kettő nem is tenném!

De az én volt férjem se semmi több mint 7 éve nem látta őket nem foglalkozik velük,de fizetni se akar.

Én felajánlottam,hogy mondjon le róluk ennek úgysincs értelme akkor fizetnie se kellene,nem mintha fizetne,és a mostani férjem a nevére venné őket,mert hogy más a nevük csinált már galibát közöttük,de csak azért se mond le róluk,hogy nekem keresztbe tegyen!

apa az ilyen????

2011. febr. 6. 10:34

Nem biztos, hogy jó lenne, ha az apákat köteleznék a láthatás gyakorlására. Gondold csak el, ha téged kényszerítenének valamire, azt szívesen csinálnád e!?

Hála az égnek, az én volt párom sem kíváncsi a gyerekére, de nem is engedném neki, hogy elvigye most már. A gyerekeknek meg a maguk szintjén el lehet magyarázni a dolgokat elfogulatlanul, aztán ha nagyobbak lesznek, akkor úgyis le fogják vonni a megfelelő következtetéseket!

2011. febr. 6. 10:23

Nálunk detto ugyanez a helyzet több mint 7 éve nem kíváncsi a volt férjem a 2 gyerekére,csak annyi különbséggel,hogy ők se akarnak szerencsére találkozni az "édes" apjukkal.

Neki is már új családja van új gyerekekkel és nálunk gyerektartást se fizet már 7 éve.

Szerencsére nekem is van új párom,férjem és 2 gyerekem így van egy 14,11 éves az előző házasságomból és egy 6 éves és egy 6 hónapos a mostaniból.

Az én gyerekeim szinte rögtön "apázták" a páromat ez eléggé zökkenő mentesen ment.

Bár voltak gondok mire össze szoktunk de 8 év elég volt hozzá.

Így neked nehezebb hogy a gyerekeid apásak és hiányolják,de úgyis rájönnek ha nem is mondasz nekik semmit,hogy valami nem stimmel.

Kívánom,hogy a te új párodban ők is találják meg az "apukát" akire felnéznek,szeretnek,és elfogadnak.

Hidd el a volt párod még megbánja ezt,ahogy az enyém is,de úgy kell nekik!!

2011. febr. 6. 10:13
Hát ez nagyon szomorú...Nem is tudom,h mit lehetne tenni.Csak neked kívánnék kitartást és soksok örömöt a fiaidban és minél több közösen(a pároddal is),vidámságban eltöltött időt,h kevésbé érezzék az apa hiányát.Nem kell mondanod nekik semmit,érezni fogják maguk is.Tudom,szeretnéd megvédni őket,de nem biztos,h így lehet.A párod tud férfi mintát adni nekik és ha szereti őket,akkor egy idő múlva őt fogják apukájuknak tekinteni!
2011. febr. 6. 10:08
Gyermekeim nagyon szeretnék látni az édesapjukat, de ő semmibe sem veszi őket, mert új élete van. Gyermeki jogok, amiket nem gyakorolhatnak, és rossz kapcsolattartás, ami kihat az életük minden napjaira. Egy anya hogyan védheti meg gyermekét a volt párja élettársának gonoszságától? Apák, akik csak papíron apák, miért?

Ugrás a teljes írásra: Apai jogok, amiket nem gyakorolnak
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook