Anyósom... (beszélgetés)
Lehet a párod ugyanezt érzi csak nem mondja.
anyoslatogatas....
hat ettol mindig kiraz a hideg,lassan 7 ev
utan is:-D
Felreertettel.Nem azt mondtam hogy szolj bele az eletukbe.Csak azt irtad hogy mikor meglatogatnak kiszolgalod oket,es hallgatsz.Szerintem ez nem jo.De vegulis a te eleted,ha ez igy neked megfelel akkor jo.
Bar az en anyam lenne ilyen.Neki a legnagyobb dicserete az, ha azt mondja hogy 'te nem vagy normalis'.Bezzeg a testvered!O intelligens johumoru nepszeru mig te..
Szoval ha mar valasztani lehet,akkor inkabb az anyosom,mint a sajat anyam:(Ami eleg szomoru.
Hogy jobban meg érts.
Az én gyerekeim az ország másik végében élnek.
A lányomnak olyan a hivatása, hogy egy évben egyszer vannak ithon. Az unokákért el megyek és nyaralnak nálam sőt telelnek is. De én megyek értük.
A szüneteket nálam töltik.
Tudok én beszélgetni velük, sőt szoktam is. De az életük folyásába soha nem szóllok bele.
Mert más az életvitelük más a felfogásuk másképen látnak dolgokat, mint én.
Tudod én fizikai munkás voltam egész életemben, nem tanultam, nekem dolgoznom kellet.
Ők már tanultak diplómások, (Söt a Lány Dr) de ezt is csak azért írom le, hogy értsél meg.
Nem szégyelnek ők engem sok helyen voltam már ahol be mutattak és dicsekedtek velem.
Én is büszke vagyok rájuk. A mi kapcsolatunk olyan, hogy ha bármelyiknek valami gondja baja lenne, itt nálam mindig otthonra lelne. Én vagyok a biztos háttér nekik és ezt tudjuk mindanyian. Akkor mért is kéne bele beszélni az életükbe?? Vagy csak bele szólni is???
Ne haragudj,de akkor nalatok is van problema.Mert egy szuloi latogatas alkalmaval,neked nem fel es kiszolgalni kellene,meg nem hallgatni eszrevetlenul.En pl ha itt vannak aposomek,egesz nap csevereszek a felesegevel aki 55 eves imadnivalo holgyemeny,es nem szegyellek tanacsot kerni tole akar a gyereknevelesssel kapcsolatban akar barmi masban.Es nagyon szomoru vagyok,mikor elmennek,mert hiaba van a skype az nem ugyanaz mint a szemelyes beszelgetes.
Minden elismeresem a tied hogy ozvegyen folneveltel 2 gyereket,es nem szeretnel beleszolni az eletukbe de a 'hallgatas es kiszolgalas' nem egy halas feladat.
Én az anyos oldaláról közelitek.
A csend és halgatás, részemről van. Nem gyüjtök sérelmeket és nem szólok bele az életükbe.
Egyedül élek, nekik családjuk van. Ha itt vannak az unokák max azokra szóllok rá, ha valamit nem jól csinálnak. A testvérek szeretik egymást tartják a kapcsolatot ha jönek a lányomék akkor nagy bobrácsozás meg gyerek zsur van minden ami kell.
Az egész család együtt van.
És itt a halgatás, mert én mintha nem is lennék, csak halgatom őket, felszolgálok ki szolgálok.
Várom ha jönnek nagyon!!!!! De várom azt is hogy menjenek, mert el fáradok. PEDIG SZERETEM ŐKET!!! Az ország külömböző pontján élnek. Mit is tudnék mondani nekik??? Engem szeret a menyem is meg a vőm is. (legalább is ezt mutatják) Nem élek velük nincs is jogom bele szólni az életükbe.
Büszke vagyok rájuk, mert tanultak, szép családja van mindegyiknek. (Igaz az én érdemem is) Özvegyen maradtam velük mikor picik voltak.
Erősnek kellet lenem, hogy eltudjam engedni a kezüket.
Hat mi pont ebben a csend es hallgatasban vagyunk>Es szerintem ez nem vezet jora,maximum annyi hogy gyujti az ember a serelmeket,mig nem egyszer kirobban,aztan kesz a balhe.
Egyebkent ma ravettem a paromat,hivja fol a tesojat,es beszelje meg vele ha itt lesznek az anyjaek latogassanak meg bennunket.Azt mondta megkerdezi a ferjet,az o reszerol rendben van a dolog.Meglatjuk mi sul ki belole.De igy legalabb mi elmondhatjuk hogy mindent megtettunk a csaladi beke helyreallitasaert.
De biztosan fogsz külömbséget tenni.
Az élet fura dolgokat produkál. Mivel mindenki más. Lehet te elfogadsz mindenkit de téged nem fogadnak el. Ne feledd el hogy a vőnek meg menynek, te idegen leszel az az ANYOS.
Bármit is teszel ez törvény szerü. És az is hogy te hiába fogadod el öket ha ők egy mást nem tudják el viselni (A gyerekek párjai) Sajnos ilyen plda is van Akkor te hiába teszel meg mindent.
Fiatalok vagytok és még nem érzitek az anyos szerepét.
Higyétek el nem hálás feladat. Nekem van menyem is meg vőm is. Nagyon jo a viszonyom mindegyikkel.
De ennek ára van.
Drágán fizetek érte, de nem baj megéri. Csend és halgatás ez az ami mindent meg ér.
Ha en egyszer anyos leszek es a gyerekeim nem beszelnenek egymassal (ami remelem nem fog bekovetkezni) akkor nem inteznem el annyival hogy 'amig meg nem nosultel fiam es a novered ferjhez nem ment jo volt minden' mert ez nem igy mukodik.O meg evek ota ul a 'langyos pisiben' elvarja hogy mikor jonnek korbeugraljam oket,mikor a sajat lanya meg egy kavet sem csinal nekik:(Plusz 3 hetig azt hallgatom milyen fantasztikus 3 gyerek van ott,es kapom a megsemmisito pillantasokat ha a gyerkoceim nem ugy viselkednek ahogyan o jonak latja.En meg amilyen lelkis vagyok egy szot sem szolok,csak probalom ugy csinalni hogy ne legyen meg tobb osszetuzes.Valahogy ugy van ez,hogy vannak a menyek akik 'betolakodok' )ezt mar megkaptam hogy en csak betolakodtam ebbe a csaladba) meg vannak a vejek,akik egy masik kategoria..Har remelem en ezt a hibat soha nem fogom elkovetni,es nem fogok kulonbseget tenni a gyerekeim valasztottjai kozott.
Nem kell az anyost utalni.Nekem kvazi 2 van,mert az apos is megnosult.Az o feleseget egyszeruen imadon,sajnalom hogy olyan tavol elnek.De pl mig az apos felesegenek eszebe sincs beleszolni abba hogyan nevelem a gyerekeimet,az anyosomtol kapom a szemrehanyast,mikor pl sir a lanyom es olbe veszem,hogy nem szabad,a fejemre no,elkenyeztetem stb.Nem szoktam visszaszolni,sot tanacsot szoktam tole kerni,hogy erezze adok a velemenyere es tisztelem mint nagyszulot.Nem mintha ez barmit is szamitana neki:)
Úgy legyen!
Kell üdítő kivételeknek is lenni!:)
Én köztük leszek abban biztos lehetsz mert ha segíteni nem tudom őket hátráltatni nemfogon! Egyébként a férjem mostohaanyjs igen is aranyos kedves anyós soha még ehy rossz szót sem szólt pedig ugyanannyi ideje ismer mint a hivatalos anyós.
Nekem lehett volna igenis nagyon aranyos anyósom. Ott egy gond volt! A gyerekük :D:D
Ne reménykedj !
Nem leszel jó anyós!
Mióta világ a világ, az anyóst illik utálni és mindent jobban tudni.
Persze vannak kivételek, kívánom, hogy Te köztük legyél!:)
Igen anyósok leszünk és jó anyósok főleg mert mi szart fogtunk ki!! akármennyire is tiszteltem nem sikerült elérnie hogy szeressem, sőt a gyerekekek sem sem szeretik pedig tiltva nem lettek tőle de kb a 3b év alatt 3x látta az unokáit ez nagymama?? Nálunk van pótnagyi szuperabb mint a saját!!
Az, hogy valaki "anyós", az önmagában nem jogosítja fel semmire. Szerintem a fórumnyitó próbálkozott rendezni a dolgokat, még csak útálatosan sem viselkedett, ahogy olvasom, de ha nem megy,nem kell erőltetni. Én egy szóval sem írtam, hogy anyósommal volna a gondom. Én általánosságban "családtagokról" írok, legyen az anyós, testvér, unokahúg, bárki...Ha nem vagyunk cimbik, hát nem.
Egyre kell csak vigyázni!!!!!
Előbb utóbb anyosok lesztek ti is a példa ragados.
En is igy vagyok ezzel az ev 3/4 reszeben hogy IQ hianya es kesz,de ilyenkor mikor anyoslatogatasra kerul a sor,tok lelkiismeretfurdalasom van a kicsik miatt,hogy nem jatszhatnak az unokatesokkal:(De valoszinu igazatok van,en vagyok a hulye lelkis,foloslegesen csesztetem az agyamat.Ha nekik igy jo..
Bocsánat: "langyos pisiben"
Többször írtad, hogy úgymond "mindenki elvan a lanygaos pisiben ülve". Sógornőék teljesen elzárkóznak (írtad ugye a Facebook sztorit), férjed elzárkózik és neki állítólag ennyi is a véleménye, anyósék meg nem számottevő időt vannak jelen. Így meg kell kérdeznem: Akkor most minek vagy Te ettől ideges? Ha a helyedben lennék biztosan nem lennék ilyen "okos", én is valszi nehezen viselném egy darabig, de ennyi negatívum után szerintem én hagynám ahogy van. Sajnos a párom családjában nekem is van, akivel nem vagyunk hajlandóak még egy légtérben sem tartózkodni, legutóbb az egyikük elfordult és köszönni sem volt hajlandó nekem még egy kósza "csá"-t sem. Ez nem jó, de ez van. Nélkülük is megvagyok...és mind a ketten jól megvagyunk...Szerintem ne éld fel ilyen felesleges dologra az energiádat. Főleg ha még gúnyolódnak a gyerekeken, stb. Áh! Próbáld ezt úgy könyvelni, hogy "IQ". Nekem ez bevált :)
ezért ajánlottam a face to face találkozást.
Ne fogd be,ne hagyd magad!Állj ki magadért,és a gyerekeidért!
Szia!En ezt nem merenem megcsinalni:(Inkabb elvonulok..Egyetlenegyszer fakadtam ki,mikor visszajottek a sogornomektol,es kb 1 oar hosszaja mar arrol beszelt,milyen macskajuk van,milyenek a gyerekek stb es elegem lett,kozoltem hogy itt is van 2 unoka,akikkkel foglalkozni kellene,mert csak a ferje jatszik veluk,o nem.Na erre en lettem a hisztis picsa,mai napig emlegeti micsoda hisztit csinaltam.In kabb befogom a szamat azota:(
sziasztok,újra itt! elolvastam a hozzászólásokat,amik kimaradtak, és azt vettem észre,h ha a mama valami rosszat mond te tűrsz,és csak elvonulsz sírni.A helyedben én rácsapnék az asztalra (szó szerint)mikor a párodtól meghallod,h mit mond a mama,rögtön legyél "házisárkány" és mutasd meg ki az úr abban a házban.Mi a fontosabb neked? a mama lelkivilága vagy a te és gyermekeid,férjed nyugalma?A mama azért ilyen nagypofájú mert mindent ráhagysz!!!!És ez így lesz addíg amíg hagyod neki.Már bocs,de ez az igazság!Csak te tehetsz ellene,legyen bátorságod!ja és bocs a szóhasználatért!
Ezt mar tavaly megprobaltam.Erre jott az uzenet hogy a 2 gyerekemet elvihetik anyosek.Volt olyan hogy mi vittuk at anyosekat hozzajuk,a kisfiam sirt mert beakart menni,(latta hogy gyerekek vannak)es a sogornom kilesett az ablakon,es elforditotta a fejet.A fiatalabb hug mondta hogy megjegyezte 'hisztizik a nagyfeju'.Irtam neki Facebookon par hettel ezelott,hogy talalkozzunk stb letiltott.A fiatalabb hugot megkerdeztem mi lenne a megoldas,azt mondja semmi,olyan gyulolet van a tesojaban hogy o nem is erti.Gyulol engem a gyerekeimet,mert szerinte nem a batyjahoz valo vagyok.(a baratnoje volt a parom excsaja jopar evig)Szoval feladom.
amit én tennék:
találkoznék a snőmmel és anyóssal hármasban. nem kell ehhez egy férj engedélye. elmondanám nekik pontról pontra, hogy mi bánt és mik a játékszabályok ezentúl, ha legalább egy minimális időt együtt akar tölteni a család. ha pozitívan állnak a kezdeményezésemhez, akkor kész tények elé állítanám a férjem, hogy lesz családi összejövetel, hozzátéve, hogy neki nem kötelező részt venni rajta. És közben MINDENT elkövetnék, hogy kibéküljön a testvéreivel, mert a harag, amit irántuk érez - még akkor is ha jogos - az ő lelkét mérgezi.
Mondtunk ötleteket, mindenre volt kifogás. olvasd vissza az egész topikot, mindig azt írtad, ez azért nem jó, az meg azért nem működik.
Igenis a sarkadra kell állnod, (ha már a férjed elvan ebben a szituban kényelmesen, ami szvsz elég gáz), és neked próbálni változtatni a helyzeten.
És sógornődet nem tudod megváltoztatni azt írod. Szvsz nem is kell.
Neked csak annyit kell enyhítened a helyzeten, hogy ez az évi egy-két alkalom kibírható legyen együtt, semmit többet, nem kell találkoznotok ezen kívül.
nem beszel angolul.Aposommal beszeltem errol,de O azt mondja hagyjam a fenebe az egeszet.A sogornom hulye irigy,es ezt nem fogom tudni megvaltoztatni,barmit is csinalok.(az o szavai) Szerinte a parom mar eleget tett a tstveri viszony apolasara,es soha nem ertekeltek.Ez mondjuk igaz.Pl mikor ok latogatnak,a felesege el sem megy a sogornomekhez.Elege lett beloluk.Inkabb itt szokott maradni velem,meg a kicsikkel.Ha ok jonnenek,fejem sem fajna:)
OK, nem ismerlek, ezek szerint rosszul értelmeztem a soraidat.
De! Ha neked fontos, hogy béke legyen családon belül, akkor merj ellent mondani a férjednek! Állj elő kész ötletekkel, hogy szerinted kinek mit kéne tenni, hogy helyreálljon a jó vagy legalábbis elfogadható rokoni viszony. Szerintem az anyósod jó szövetséges lehetne ebben. Állítsd a saját oldaladra és nyert ügyed van. Angolul nem tudtok kommunikálni közvetlenül, az oda-vissza fordítgatás sok félreértés okozója lehet?
Hol szapultam en az anyosomat?Vagy eppen a sogornomet?Csak az okat probaltam elmagyarazni miert nem beszelnek egymassal a testverek.Nem szokasom szapulni senkit,es tevedsz,nem azert jottem ide,csak 'tobb szem tobbet lat'alapon gondoltam hatha lesz valaki aki olyat mond,ami nekem eddig nem jutott eszembe.
További ajánlott fórumok: