Anyatejes babánál meddig normális a rohamos hízás? (tudásbázis)
az anyatej egészségesebb....semmiféle tápszer nem lehet jobb, egészségesebb, természetesebb nála!!!!!
ha van, a világ legnagyobb butasága lenne lecserélni...
Én több szopatási tanácsadóval, védőnővel, gyermekorvossal vitattam meg ezt a témát.
Ne erőltesd ezt a tápszeres vonalat. Egy gyermeknek semmi nem lehet jobb a saját édesanyja tejénél!!!!!
Tehát, egy egészséges csecsemő átlagos súlygarapodása:
• az első négy hónapban 750 - 800 grammot fog nőni havonta vagy 175 - 200 grammot hetente
• a 4. és 8. hónap között 500 - 600 grammot nő havonta vagy 100 - 125 grammot hetente
• a 8. hónaptól egy éves koráig 250 - 300 grammot nő havonta vagy 60 - 75 grammot hetente.
A tápszerben 20% -al kevesebb zsír van, mint az anyatejben.
Jóval több vas, és más ásványi anyagok amik listából hiányoznak...
Alapvetően nem azt mondom, hogy ne anyatejjel táplája, de ez is egy alternatíva, hogy kevesebb zsírt szedjen fel.
én csak annyit kérdek...mit mond a védőnő és a gyerek orvos??
ha ők jónak látják akkor nem kell aggódni....
úgyis szólnak ha baj van...
Felejtsd el a tápszert!!!!! Nehogy adj neki, amikor van tejed!!!
És lehet,h. kicsit lemarad a mozgásfejlődése, de mindent be fog hozni.
Csak példaként: Az én "túlsúlyos" lányom előbb kezdett járni a két barátnőm ugyan ennyi idős gyerekeinél....Lehet,h. később kezdett kúszni, mászni, forogni, de aztán rohamosan fejlődött.
Ha nem szeretnéd hogy tovább gyarapodjon, de éheztetni sincs szived, akkor BEBA tápszereket javaslom. Nincs bennük annyi zsír/fehérje mint az anya tejben, így a sújgyarapodás megáll/csökken.
(Tudom nem olcsó, és csak kiegészítésnek ajánlom. )
Kedves kérdező ne is hallgass erre. Ha csak szopik így van rendben, nehogy tápszert adj!!!!!
TELJESEN NORMÁLIS A SÚLYGYARAPODÁSA , ilyen egy szopós egészséges baba, NEM TÚLSÚLYOS? VAGY DUCI!!!
Amennyiben normálisan fejlődik "értlemileg", élénk, figyelmes, tehát semmi furcsát nem veszel észre rajta, akkor semmi gond.
Vannak ilyen babák.
Az én lányom 3830 g-mal született, 3 hónaposan 8550 g volt, 4 hónaposan 9270g, 8 hónaposan 11580 g, 9 hónaposan 12220 g, azóta, most 19 hónaposan 12440g.
Szóval előbb utóbb le fog állni. Az igény szerinti szopit ne hagyd abba, a világ baromsága az, ha az órát nézed és időre eteted a gyereked. Mivel az anyatej összetétele napszakonként erősen változik. pl, az egyik oka....
Arra számíts, hogy a mozgásfejlődése lassabb lesz, de ez sem törvényszerű. Az én lányom augusztusban kezdett mászni, októberben, 1 évesen már ment. De a forgást például később kezdte kortársainál, de a normális tartományon belül. A fiam is hasonló volt, bár ő nem volt ilyen nagy súlyú. A mozgásfejlődése neki is lassabb volt.
Jó zsíros, tápláló az anyatejed!!!Örülj neki!!!!
Az én lányom még mindig anyatejen él, mert nem igen fogad el mást. :)
Nem egy ilyen rohamosan hízó, kizárólagosan szoptatott babát ismerek.
Szóval ne aggódj.
Ha több infót szeretnél, keress meg!!!
Nehogy tápszert adj neki!!! Nyugodtan szoptasd még legalább 5 hónapos koráig,utána elkezdheted a kóstolgatást,de várhatsz 6 hónapos koráig is.
Én biztosan soha nem adnék tápszert neki,akkor ha van elég anyatej.
Kicsit túlsúlyosak a babák, így később fognak megtanulni dolgokat.
(forgolódás, kúszás/mászás, és persze a járás)
Ha nem szeretnéd hogy tovább gyarapodjon, de éheztetni sincs szived, akkor BEBA tápszereket javaslom. Nincs bennük annyi zsír/fehérje mint az anya tejben, így a sújgyarapodás megáll/csökken.
(Tudom nem olcsó, és csak kiegészítésnek ajánlom.)
Amúgy nem kell izgulni, amint elkezd járni/szaladni hamar lemozogja a kilókat. :-)
Az én fiam 4400-al született.Csak anyatejes volt 5 hónapig. Az első 5 hét alatt 3 kilót hízott,úgy,hogy 3900-el hoztuk haza a kórházból.Fél évesen 12 kiló volt. Most 9 hónapos és 12 kiló 200 gramm. Pont tegnap mértük :)
Hatalmas baba,igaz 78 centi.
Én is aggódtam,hogy miért hízik ennyire:)
A tesója is nagy volt,de ennyire azért nem.
Ne aggódj,ahogy elkezd mozogni,szépen leáll a gyarapodás.
szia!
Mennyivel született? Az én kisfiam is 4 hónapos, bár ő jóval kisebb, "csak" 7000gr.
Mennyi időközönként eteted?
További ajánlott fórumok:
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Kéthonapos anyatejes babát négy napra nagyszülőhöz?
- Mit ehet egy 5 hónapos anyatejes baba?
- 1 hónapos fiam sokat eszik (csak anyatejes)
- Mennyibe kerül havi szinten egy kisbaba ha nem tápszeres hanem anyatejes táplálású?
- Mennyi hízás megengedett egy tápszeres babánál?