2006-os juttatások: Anyasági, TGYÁS, GYES, GYED stb. (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 2006-os juttatások: Anyasági, TGYÁS, GYES, GYED stb.
szia,
ha volt ugye az első gyerekre is gyás,gyed ellátásod, illetve nem szűnt meg gyás/gyed alatt a jogviszonyod,azaz nem passzív jogon kaptad, akkor jár gyás és gyed is a köv gyerekre is, a lényeg, hogy a 365 nap bizt.időd meglegyen.
Sziasztok
Ha a 2. baba megszületik,míg a tesó 3. szülinapja előtt,akkor mire vagyok jogosult? Gyed?Tgyás...stb.Köszi
szia, nos ha gyed alatt szülsz továbbra is fogod kapni az első gyerek után a gyedet,illetve a 2-dik gyerekre igényelheted a gyást. A két ellátást párhuzamosan kaphatod mostmár.
Továbbá a gyerek betöltött 1 éves kora után akár gyed mellet is dolgozhatsz, persze ha nagyon vissza akarsz menni dolgozni.
Valaki segítsen! Nem tudom, hogy mi éri meg jobban: ha a tgyást igénylem meg 28 nappal a szülés előtt, vagy ha táppénzen leszek a szülésig. Melyiknél melyik évet néznek, és hogy tudom kiszámolni? 2014. nov. 28- ra vagyok kiírva, és pedagógus vagyok. Okt. közepéig szeretnék dolgozni, aztán pár nap szabi, utána őszi szünet tehát papíron nov. elejéig dolgoznék.
Köszönöm előre is az infókat!
Sziasztok hozzá- és szakértők!
Hátha tud valaki segíteni. Azt tudom, hogy a gyermek 1 éves kora előtt semmilyen juttatás nem jár, ha dolgozik az ember. De most hallottam, hogy talán létezik valami adókedvezmény gyedről (tgyásról?) visszatérőknek. A könyvelő sajnos nem áll a helyzet magaslatán:-(
2 hónapot voltam tgyás-on, azóta dolgozom (4 órában, családi mikrovállalkozásban alkalmazottként). A családi adókedvezményt a párom kapja. Nekem esetleg járhat valami adókedvezmény?
szia!
gyed extrát a gyerek 1 éves kora után tudsz igényelni és igen jár a táppénz,gyáp is munka melletti gyed mellett.
augusztusban mikor jön az anyasági?ha postán kapom?
válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok! Nekem is lenne egy fogós kérdésem...
A mai napon a következő levél jött a Kormányhivataltól:
A terhességi gyermekágyi segély ügyében az ellátás megállapítására vonatkozó eljárást felfüggesztik.
Indoklás:
Elengedhetetlen a biztosítási jogviszony fennállásának tisztázása.
2 évig dolgoztam egy cégnél... Nem voltam bejelentve? A munkáltatóm azt a választ adta, hogy intézkedik. Mindezt egy hete!!! És most nem kapok semmit!
Valaki járt már így? Mit lehet tenni???
Sziasztok! Hátha tud valaki segíteni: jelenleg én vagyok GYED-en a fél éves kislányunkkal. Egy munkahelyen dolgozunk a férjemmel, én 9 éve, ő 1,5 éve van a cégnél. Anyagi okok miatt úgy döntöttünk , hogy a lányunk 1 éves kora után ő maradna itthon GYED-en tovább , én megyek vissza dolgozni. Van-e erre lehetőség? Mikor kellene elindítanunk a folyamatot? Lányunk 2014.11.05-én lesz 1 éves. Onnantól akkor én újra munkába kell álljak, vagy ki kell előtte vennem a felgyülemlett szabadságomat? És a férjem mikortól maradhatna itthon? Azt sem értem, hogy a legutóbbi bérjegyzékemen már csak 7 nap szabadság van feltüntetve nekem. (38 éves vagyok)
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni. :)
Üdvözlettel: Rné Erika
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy tudjátok-e esetleg, hogy milyen papírokat kell beadni abban az esetben, ha óvis kisfiammal kórházban voltunk...
először a gyerekorvos táppénzre vett....utána kórházban voltunk...utána újra itthon voltunk pár napot...
a kórházban végig vele voltam, felvettek engem is, mint hozzátartozót, kaptam ebédet és igazolást az együtt tartózkodásról 5-ös kóddal...
a gyermekorvos melyik időszakra ad táppénzes papírt?
a lebetegedés első napjától addig amíg újra óviba nem ment?
vagy ad arra az időre, amíg itthon voltunk és ő utána megszakítja a táppénzes állományt, papíron újra keresőképesnek nyilvánít, mert a kórházi igazolás alapján kell megigényelnem a gyápot a bent tartózkodás napjaira
és utána amikor hazajöttünk a kórházból, újra felvesz ő táppénzes állományba addig amíg teljesen meg nem gyógyult a gyerkőc és mehetett óviba?
Köszönöm!!!!!
Sziasztok:)
Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy mi van akkor ha jelenleg gyes-en vagyok a kislányommal aki júliusban tölti a 3 évet és jelenleg 12 hetes kismami is vagyok. Hogyan járok jobban anyagilag majd a picivel meg úgy egyáltalán?? Ha végig gyes-en maradok még le nem jár majd tp vagy ha most rögtön tp-re megyek és a gyes-t lemondom vagy esetleg más megoldás????
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Ugye ha visszamegyek dolgozni, bármilyen jutattást (gyed, gyes) csak a baba 1 éves korától igényelhetek? Vagy ez is változott?
Sziasztok!
2012.11.20-tol 2013.10.01.-ig gyesen volt a párom nem dolgozott melette.
2013.10.01.-től visszament dolgozni és várjuk a következő picit ami 2014.05.01 re van kiirva a szülés kérdésem ilyenkor hogy van a tgyás igénybe vehetem meg a gyedet miből számolják ha jol tudom a gyedet a szülés elötti 180nap biztositását veszik figyelembe ha elötte nem volt biztositva ,de mi a helyzet a tgyással arra mehet illtve a gyedet jol tudjuk 2 könyvelő is ezt mondta hogy gyedre igy jogosultak leszünk . Brutto bére 180.000ft
köszönet Zoslt
Sziasztok!
Babát szeretnénk a férjemmel, de sajnos idén januárban elvesztettem a munkahelyemet.
Dolgoztam 2013jan-2014 jan
2012 szept-november
2011 augusztus- 2012 junius
Ezek alapján szerintetek ha össze jönne a baba jogouslt lennék juttatásra?
Sziasztok kisfiam július 16-án tölti a 2.évét gyedemet 2011bérem 78000ft alapján számolták /közalkalmazott/ második gyermekemmel július 22-ére vagyok kiírva,hogy tudom kihozni a legtöbbet a jutatásokból?
Válaszaitokat előre is köszönöm!