Anyák, ti nem gondoltatok még arra, hogy nekünk, csak napi 4 óra munka elég lenne? (beszélgetés)
Svédországban igy van! Bár nem 18 de a gyermek 8 éves koráig a szülők kérhetik, hogy a munkahelyükön csak 4-6 òrában dolgozzanak, a többi pénzt a helyi "tb" fizeti tehát a fizetès ugyanannyi mintha teljes munkaidöben dolgoznál! Ez itt minden szülönek jár ahogy gyermekkel való szabadság is az apukáknak is ugyanannyi jár mint az anyukáknak!
Nemrég el meséltem néhány magyar anyukának, ök nagyon furának találták, igen a magyarhoz képest fura,de jó szerintem!
Ebben a formában nem tetszik az ötlet.
Miből finanszíroznák a kiegészítést? Mi van, ha az anya egyedül marad? Miből él meg?
Nem örülnék/ örültem volna neki, mert kb fele fizetésből nem éltünk volna úgy, ahogy. Bőven elég az otthonlétből a hétvége és a munka utáni időszak ( bár én otthon is tudok dolgozni ), ez a gyerekem kiskorában is így volt, igaz, nagyszülői segítséggel.- de nem vettük sokat igénybe anyukám segitségét sem, többnyire boldogultam egyedül.
Ahol nincs segítőkész fitt nagymama, ott nem tudom mi az igény ill. mi a helyzet a női munkanap hosszát illetően.
Én tuti nem szeretnék munka helyett otthon sütni főzni pakolgatni, nem ezért tanultam több mint l7 évig.
Elméletben nagyon jó lenne, de a gyakolat sajnos az, hogy a 4 órás munkából keresett pénzből ugyanúgy ki kell fizetni pl a munkába járást, mint a teljes állásban. Van ismerős, aki 50 ezret keres 4 órással kereskedelemben, ennek nagyrésze rámegy a bejárásra, mert csak kocsival tudja megoldani, ezenkívül a gyerekeket rendszeresen másra kell bízni, akihez ugye oda is kell fuvarozni, szóval mindent összevetve marad a munkájából kb 20 ezer ft. na, így semmi értelme.
Persze más a helyzet, ha a 4 órás munkáért is normális fizetést adnak.
További ajánlott fórumok:
- Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog!
- Kedves Mindenki! Küldenétek nekünk angyalka jelet? 😞
- Évek óta nagyon tetszik ez a név nekünk, de elég ritka... Merjük adni a babának?
- Létezik nekünk nőknek férfi (szigorúan csak barát) lelki társa?
- Ha a szomszédom szeretné a házát karbantartani, köteles nekünk szólni, hogy mikor szeretné elvégezni a munkálatokat?
- A születési anyakönyvi kivonatra mindenképpen rá kell vezetnie a munkáltatónak az apa szabadság kiadását?