Anti Müllerrian hormon (beszélgetés)
Szia!
Az még rendben van!:)
Szia!
Én ezt találtam az interneten:
Nekem is ma jött meg az eredménye: 1,4 lett
anti-Müller-hormon (AMH)
az utolsó menzesz előtt 5 évvel alig mérhető
AMH 1 – 8 ng/ml normál érték
0,4 – 1,0 ng/ml fertilitás
petefészek elégtelenség,
spermatogenezis
< 0,4 ng/ml fertilitás
korai menopauza, menopauza
> 8,0 ng/ml PCO - syndroma petefészek granulosa sejtes tumor
heretumor (Leydig sejtes)
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne,ha valaki tud akkor segítsen!
Az AMH eredményem 2 lett!Vajon ez jó vagy nem?
Igen, nekem is jó lett, az AMH kevesebb mint 0,1. De azután senki nem magyarázta meg, hogy ez mit is jelent. Holnap megyek FSH-t méretni és előszedtem a a papírjaimat és rábukkantam erre.
Nyilván az ember próbál minden szalmaszálba kapaszkodni, de most utánaolvastam, és ez is a peterezervoárt mutatja.
Sziasztok!
Körkérdés: nálatok mértek Inhibin B-t az AMH-val együtt? Ha igen, akkor az mennyi volt (a nem túl fényes AMH tükrében...)
Szia!
Alulműködésre szedsz hormont? Mert ha igen akkor ezzel le is zárult a probléma. A korai menopauza okozhat csontritkulást de szerintem ez nem a te eseted. Lehet, hogy az IR?
Ezüstmackó most írt új bejegyzést a blogján: úgy tűnik működik a DHEA. Nagyon reménykeltő... szépen levitte az FSH-ját. Mondjuk akupunktúrára is járt és maca teát is ivott, de HATOTT!!!
Piroska te melyik dokival irattad fel a DHEA-t? Akihez én jártam azt mondta, hülyeség. Nyilván csak az egyszerű esetekkel foglalkozik, úgyhogy hanyagolom.
Szia Eduadrda!
Én most lettem 37 és én sem tudom és nem is akaronm elfogadni ezt, pláne nem ölbe tett kézekkel! A letrox a magas TSH-ra van? Én Thyroxint szedek, napi 50 mg-ot, le is vitte szépen 1,3-ra.
Te merre laksz különben? Mert a meddőségi központokban tényleg ingyen el kell lássanak. Nekem is volt mindig domináns tüsző, végigkövették a Honvéd Kórházban. Utána jött ez a "csoda-endokrinológus" akivel 44-es FSH-t pridukáltam.
Szedsz valamilyen vitamint? E, D, folsav ajánlott. Én most a barátcserjét is kipróbálom.
Van egy lány, Auztráliában él, de magyar, ős nagyon beleásta magát ebbe a témába. Van egy blogja: ha beütöt a google-ba ezüstmackó, kiadja. Ő nagyon esküszik a DHEA-ra. Úgy tudom itthon Győrben van egy doki aki ezzel foglalkozik.
Viszont kitartást!
Sziasztok!
Új vagyok,de hasonló cipőben járok mint Ti. ' éve próbálkozunk, decemberben voltunk kivizsgáláson. Akkor az FSH 8 volt, az AMH0,1 alatt. erre a doki (honvédban) azt mondta, hogy ha a többi érték jó nem kell foglalkozni vele. A TSH-m magas volt, ezért elmentem endokrinológus -nőgyógyászhoz, aki levitte és azt mondta a leleteimre, hogy szerinte nincs peteérésem, vagy nem reped mega a tüsző. Azt mondta stimuláljuk meg egy picit: Clostyt szedtem, napi 1-et, 5 napig. Amikor mentem UH-vizsgálatra, kb a 12. napon, semmi, de abszolút semmi nincs ott. Addig a mindig volt 1 tüsző jobb v. baloldalon. Viszont a nyálkahártyamámat elvékonyította a Closty. Elküldött laborba és az FSH-m 44 lett!!! Teljes kétségbeesés jött, azt mondta, hogy gyakorlatilag nincs remény, és mindezt telefonon. Azt is mondta, hogy mostnem fog megjönni, mert ugye nem volt tüsző.
Kétségbeesés után elmentem egy ismerős nőgyógyászhoz ( a Klinikáknál professzor), aki D, E vitamint és barátcserjét ajánlott és, hogy ismételjük meg 1 hónap múlva.
Végülis megjött, a Clostys ciklis 40. napján, úghy, hogy 12 nappal előtte volt peteérésem (éreztem, nyák, stb).
Szóval a z a véleményem, hogy astimuláció nekem nagyon rosszat tett, ilyet többé nem engedek, ugyanakkor mondhta az orvos bármit, mert én érzem, hogy van peteérésem.
A DHEA-ról szeretnék érdeklődni, valakinek van tapasztalata vele?
Ha nem javul as FSH-m akkor az lesz. Még mindig nem értem, hogy romolhatott 5 hónap alatt az FSH ennyire. A kivizsgálások előtt nem is gondolta volna, hogy ennyire nahgy a baj, nekem ugyanis mindig 25-28 megjött.
Bocs, hogy hosszú voltam!
Üdv. és kitartást mindenkinek!
A 23-25 napos ciklus az egy kicsit rövid, legalábbis az orvosom szerint. Sajna az enyém is 25-26.
Bizti hogy nem volt benne pete?
Szia, köszi szépen!
Én nem szándékozom lombikozni, találtam egy dokit, aki spontán ciklusban hajlandó nekem inszeminációt végezni, tehát stimulálásról szó sincs. A peteérésem rendben volt, párom rendben, hármas ikreket pedig nem szeretnénk:-) Októberben az első inszem után egyből pozitívat teszteltem, de sajnos nagyon hamar vége lett a terhességnek.
Most kezdenénk újra a próbálkozást és mivel a laborjaim egy része már majdnem másfél éves, oda fog vezetni az első utam. Azt gondoltam, ha az FSH jó lesz, az AMH-t nézetni felesleges pénzkidobás, de hogy végigolvastam ezt a fórumot, rájöttem, nem így van. Még gondolkozom rajta.
Remélem, hogy nektek sikerül feljebb tornászni, drukkolok mindenkinek!!!
jól van, nekem mindegy....
ahogy gondolod.
DE! a rendszeres ciklus NEM azt jelenti, hogy 28-30-32- 50 stb. napokra jön meg valakinek, hanem azt, amit írtam.
max. 1, eseteg 2 napos eltérésekkel!
és én léptem is erről a fórumról. :-)
Aki RENDSZERESEN, nem feltétlenül 28 naponként, de még a normál még a normál határértéken belül, menstruál és a ciklusai állandók, annál kevésbé valószínű, hogy nincsen peteérése. Természetesen, nem lehetetlen, de annak azért normálisan van jele, ha valami gond van.
Az AMH valóban első sorban a tartalékokról és a stimulálhatóságról szól.
A legtöbb helyen azt írják, hogy nem függ a ciklustól az eredmény, de olvastam olyat is, hogy a 3. napi hormonokkal csinálják. Különben szerintem nem olyan ítéletszerű és biztosan jobb képet kap az orvos, ahhoz, hogy a következő lépést megtegyétek. Szerintem, egyre több helyen kérik is.