Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anti Müllerrian hormon fórum

Anti Müllerrian hormon (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
160. Holdsugár83 (válaszként erre: 158. - Réka04)
2013. febr. 24. 16:41

Szia!

Az még rendben van!:)

159. Reci83
2013. febr. 4. 09:49

Szia!

Én ezt találtam az interneten:

Nekem is ma jött meg az eredménye: 1,4 lett

anti-Müller-hormon (AMH)

az utolsó menzesz előtt 5 évvel alig mérhető

AMH 1 – 8 ng/ml normál érték

0,4 – 1,0 ng/ml fertilitás

petefészek elégtelenség,

spermatogenezis

< 0,4 ng/ml fertilitás

korai menopauza, menopauza

> 8,0 ng/ml PCO - syndroma petefészek granulosa sejtes tumor

heretumor (Leydig sejtes)

158. Réka04
2013. febr. 2. 18:41

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne,ha valaki tud akkor segítsen!

Az AMH eredményem 2 lett!Vajon ez jó vagy nem?

2012. jún. 28. 18:59

Igen, nekem is jó lett, az AMH kevesebb mint 0,1. De azután senki nem magyarázta meg, hogy ez mit is jelent. Holnap megyek FSH-t méretni és előszedtem a a papírjaimat és rábukkantam erre.

Nyilván az ember próbál minden szalmaszálba kapaszkodni, de most utánaolvastam, és ez is a peterezervoárt mutatja.

156. VendrinerPiroska (válaszként erre: 154. - Csilagabi)
2012. jún. 28. 18:28
Nekem mérték és az az eredmény jó lett.
155. eduarda (válaszként erre: 154. - Csilagabi)
2012. jún. 28. 13:15
Szia!Shaneek mértek és úgy tudom neki alacsony lett azt hiszem, nekem nem mértek.
2012. jún. 28. 10:43

Sziasztok!

Körkérdés: nálatok mértek Inhibin B-t az AMH-val együtt? Ha igen, akkor az mennyi volt (a nem túl fényes AMH tükrében...)

153. eduarda
2012. jún. 21. 21:51
At inzulinrezisztenciára nem kezdtem el még szedni a gyógyszert. bocsi ha félreérthető voltam ,pm-re már régóta szedem.
152. csilagabi (válaszként erre: 151. - Eduarda)
2012. jún. 21. 12:37
Szia! Most nem értem: szeded vagy nem szeded? A pm alulműködésre szedett gyógyszer rendbe kell rakja a pm-t
151. eduarda (válaszként erre: 150. - Csilagabi)
2012. jún. 20. 13:42
Szia! igen pm alumüködésre szedek gyógyszert.de eddig semmi javulás ir pedig írtak gyógyszert.de még nem szedem.
2012. jún. 20. 11:39

Szia!

Alulműködésre szedsz hormont? Mert ha igen akkor ezzel le is zárult a probléma. A korai menopauza okozhat csontritkulást de szerintem ez nem a te eseted. Lehet, hogy az IR?

149. eduarda
2012. jún. 20. 10:58
Sziasztok! Nektek tennék fel egy kérdést:van köztetek olyan akinek hasonló tünetei vannak pl hajhullás, izületi gyulladás( mert majd meg halok úgy fáj a csípőm) köröm lemez vállása hosszanti barázdákkal? Azért kérdem mert én már nem tudom melyik betegségem mit okozhat(pm alum.,alacsony amh, ir)Azt tudom hogy, minden 5 évvel ezelőtt kezdödött. Csipőmet MR-ezték , volt csont izotóp és elektromos kezelés fizikoterépián, de nem találtak semmit olyan feltevéseket tettek lehet hogy ideg letapadás van na de ez se bizti ,de már unom a dájdalmat...puszi mindenkinek
2012. jún. 15. 20:13
Szerintem, ha megnézed a győri kaáli fórumot, ott valaki felrakta a telefonszámát annak a helynek, ahonnan rendeli. Nem kapható gyógyszertárban legjobb tudomásom szerint, így receptre sem írható fel. Szívesen segítenék, de én sem Magyarországon szereztem be.
147. csilagabi (válaszként erre: 146. - VendrinerPiroska)
2012. jún. 15. 20:05

Ezüstmackó most írt új bejegyzést a blogján: úgy tűnik működik a DHEA. Nagyon reménykeltő... szépen levitte az FSH-ját. Mondjuk akupunktúrára is járt és maca teát is ivott, de HATOTT!!!

Piroska te melyik dokival irattad fel a DHEA-t? Akihez én jártam azt mondta, hülyeség. Nyilván csak az egyszerű esetekkel foglalkozik, úgyhogy hanyagolom.

146. VendrinerPiroska (válaszként erre: 144. - Csilagabi)
2012. jún. 15. 15:42
Ezüstmackó blogjával én is találkoztam. Én jelenleg DHEA-zok. Néhány héten belül ujra tesztelek AMH-t, majd elmondom, hogy én mire jutottam vele. Bár ahány ember, annyi reakció.
145. eduarda (válaszként erre: 144. - Csilagabi)
2012. jún. 15. 14:49
Szia!igen magas tsh-ra szedem a letroxot,már be is volt állva 1.2-re de nagyon hullott a hajam és elmentem újra méretni és 3 egész fölötti lett.Most 100 -ast szedek a letroxból majd 4 hét múlva megyek méretni hogy alakul e.Keden endokrinológus az ir miatt.És most tegnap derült ki hogy nemsokára orrműtétem lesz,mert orrsovény ferdülés van és plusszba 3 hónapja tartó allergia ami miatt ájánlott a műtét mert nehogy polip alakuljon ki az állandó dugulás, gyulladások miatt.Bár eddig soha nem voltam allrgiás így ez furi.Hevesmegyében lakom vidéken Egertől olyan 60-70 km-re.A BMC -be jártam tavaly ott fedezték fel a tsh és az alacsony amh hormont, az ir-t magánúton csináltattam majd 30 ezer ft-ba volt.Ahogy írtam Ahova tartozok ott nem foglalkoznak az emberrel így járok egyik másik magánorvoshoz ha kell valami ,mert ugye a meddőségibe csak akkor kell menni ha ezek jók lesznek .De hogy mikor ?az ősz kilőve és félek nehogy kifussak az időből.Szedek multivitamint,szelént ,halolajat,d vitamint.Ezüst mackót én is szoktam olvasni.puszi mindenkinek
144. csilagabi (válaszként erre: 143. - Eduarda)
2012. jún. 14. 08:09

Szia Eduadrda!

Én most lettem 37 és én sem tudom és nem is akaronm elfogadni ezt, pláne nem ölbe tett kézekkel! A letrox a magas TSH-ra van? Én Thyroxint szedek, napi 50 mg-ot, le is vitte szépen 1,3-ra.

Te merre laksz különben? Mert a meddőségi központokban tényleg ingyen el kell lássanak. Nekem is volt mindig domináns tüsző, végigkövették a Honvéd Kórházban. Utána jött ez a "csoda-endokrinológus" akivel 44-es FSH-t pridukáltam.

Szedsz valamilyen vitamint? E, D, folsav ajánlott. Én most a barátcserjét is kipróbálom.

Van egy lány, Auztráliában él, de magyar, ős nagyon beleásta magát ebbe a témába. Van egy blogja: ha beütöt a google-ba ezüstmackó, kiadja. Ő nagyon esküszik a DHEA-ra. Úgy tudom itthon Győrben van egy doki aki ezzel foglalkozik.

Viszont kitartást!

143. eduarda (válaszként erre: 142. - Csilagabi)
2012. jún. 13. 14:14
Szió!és te hány éves vagy egyébként?Ezt a petefészek kimerülést nem tudom én személy szerint elfogadni. VALAMIKOR 3 ÉVE majd egy évig szedtem clostyt de nekem volt mindig domináns tüsző mégse jött össze, persze már most tudom akkor se volt jó a tsh-ám amit a nőgyógyi észre sem vett. MOST pedig az ir vizsgálat eredménye sem jó készülök orvoshoz.A hormonsorom azt igazolja van peteérés de múltkor mégse láttak dom .tüszőt, de én is mindig érzek peteérést ,és sajnos itt nincs a közelben olyan orvos aki legalább végig követne egy ciklust magánban az is 70 km-re alkalmanként 10000ft-ért .AZT sztk-s orvos csak azzal jön én már nem oda tartozok hanem a meddőségi beblablala szóval bunkó.még egy gyulladást is magánba kell kivizsgáltatnom hiába tartozok oda helyileg. Az értékeim most nem jók életem első lombikjához, pedig én is úgy félek hogy idővel gyorsan romolhatnak az értékeim .MINDEN EGYES PIRINEK ÖRÜLÖK HA VAN ,MERT AKKOR BIZTOS MÜKŐDIK A ANYAI ÚTHOZ VEZETŐ BELSŐM:)A closty az bizony véknyit erre is kell ugye valami gyógyszer bár ugye az orvos nem ad rá semmit sajnos.Nekem most 41 napra jött meg szegény cilkusom nem volt ilyen hosszú míg nem szedtem a letroxot.puszi és kitartást MINDENKINEK
2012. jún. 13. 11:23

Sziasztok!

Új vagyok,de hasonló cipőben járok mint Ti. ' éve próbálkozunk, decemberben voltunk kivizsgáláson. Akkor az FSH 8 volt, az AMH0,1 alatt. erre a doki (honvédban) azt mondta, hogy ha a többi érték jó nem kell foglalkozni vele. A TSH-m magas volt, ezért elmentem endokrinológus -nőgyógyászhoz, aki levitte és azt mondta a leleteimre, hogy szerinte nincs peteérésem, vagy nem reped mega a tüsző. Azt mondta stimuláljuk meg egy picit: Clostyt szedtem, napi 1-et, 5 napig. Amikor mentem UH-vizsgálatra, kb a 12. napon, semmi, de abszolút semmi nincs ott. Addig a mindig volt 1 tüsző jobb v. baloldalon. Viszont a nyálkahártyamámat elvékonyította a Closty. Elküldött laborba és az FSH-m 44 lett!!! Teljes kétségbeesés jött, azt mondta, hogy gyakorlatilag nincs remény, és mindezt telefonon. Azt is mondta, hogy mostnem fog megjönni, mert ugye nem volt tüsző.

Kétségbeesés után elmentem egy ismerős nőgyógyászhoz ( a Klinikáknál professzor), aki D, E vitamint és barátcserjét ajánlott és, hogy ismételjük meg 1 hónap múlva.

Végülis megjött, a Clostys ciklis 40. napján, úghy, hogy 12 nappal előtte volt peteérésem (éreztem, nyák, stb).

Szóval a z a véleményem, hogy astimuláció nekem nagyon rosszat tett, ilyet többé nem engedek, ugyanakkor mondhta az orvos bármit, mert én érzem, hogy van peteérésem.

A DHEA-ról szeretnék érdeklődni, valakinek van tapasztalata vele?

Ha nem javul as FSH-m akkor az lesz. Még mindig nem értem, hogy romolhatott 5 hónap alatt az FSH ennyire. A kivizsgálások előtt nem is gondolta volna, hogy ennyire nahgy a baj, nekem ugyanis mindig 25-28 megjött.

Bocs, hogy hosszú voltam!

Üdv. és kitartást mindenkinek!

2012. jún. 8. 10:36
Naná, hogy jó vagy!!!:) Csak pozitívan tovább.
140. Shanee
2012. jún. 8. 10:17
Most legyen okos valaki....most jöttem meg az uh-ról, 16. cn-on vagyok, van egy 16 és egy 15 mm-es tüszőm a jobb petefészkemben. (szerdán átjárhatóságira megyek). a 12. napon csak egy volt, az 9 mm-es volt. A 9. cn-on meg semmi, 4 mm-es endometriummal. ma már az is 9,5 mm volt. 4 nap alatt növesztettem egy 15 mm-es tüszőt? Jó vagyok :)
139. Shanee (válaszként erre: 136. - VendrinerPiroska)
2012. jún. 7. 20:13
Passz, de a hőm nem emelkedett, csak 2 tizedet, szóval sztem nem volt benne, de ki tudja...Azért bíztató, hogy így is lehet teherbe esni :)
2012. jún. 7. 15:40
Én 24 napos ciklus mellett lettem terhes. Most így utólag nagyon érdekelne, hogy akkor, két éve mennyi volt az AMH-m.
137. mézgapaula (válaszként erre: 135. - Shanee)
2012. jún. 7. 15:04
Állítólag ha ilyen rövidek a ciklusok, az is jelezheti, hogy nincs pé. Bár mondjuk barátnőmnek is ilyesmi volt, aztán mégis könnyedén teherbe esett egymás után háromszor, az más kérdés, hogy azért 3x, mert 2x elvetélt.
2012. jún. 7. 14:54

A 23-25 napos ciklus az egy kicsit rövid, legalábbis az orvosom szerint. Sajna az enyém is 25-26.

Bizti hogy nem volt benne pete?

135. Shanee
2012. jún. 7. 14:24
Nekem RENDSZERES a menstruációm, 23-25 naponta, mégis a 21. napi progeszteronom a béka s.gge alatt, az AMH-m mégúgyis. És múlt hónapban 2 naponta mentem uh-ra, volt is egy 19,5 mm-es tüszőm, meg is repedt, de valószínűleg pete az nem volt benne.....
134. mézgapaula (válaszként erre: 131. - VendrinerPiroska)
2012. jún. 7. 12:29

Szia, köszi szépen!

Én nem szándékozom lombikozni, találtam egy dokit, aki spontán ciklusban hajlandó nekem inszeminációt végezni, tehát stimulálásról szó sincs. A peteérésem rendben volt, párom rendben, hármas ikreket pedig nem szeretnénk:-) Októberben az első inszem után egyből pozitívat teszteltem, de sajnos nagyon hamar vége lett a terhességnek.

Most kezdenénk újra a próbálkozást és mivel a laborjaim egy része már majdnem másfél éves, oda fog vezetni az első utam. Azt gondoltam, ha az FSH jó lesz, az AMH-t nézetni felesleges pénzkidobás, de hogy végigolvastam ezt a fórumot, rájöttem, nem így van. Még gondolkozom rajta.

Remélem, hogy nektek sikerül feljebb tornászni, drukkolok mindenkinek!!!

2012. jún. 7. 11:10
Helyesbítés: a ciklus hossza állandó (minimális eltéréssel)
132. Derya (válaszként erre: 130. - Sacikag)
2012. jún. 7. 11:08

jól van, nekem mindegy....

ahogy gondolod.

DE! a rendszeres ciklus NEM azt jelenti, hogy 28-30-32- 50 stb. napokra jön meg valakinek, hanem azt, amit írtam.

max. 1, eseteg 2 napos eltérésekkel!

és én léptem is erről a fórumról. :-)

131. VendrinerPiroska (válaszként erre: 126. - Mézgapaula)
2012. jún. 7. 11:07

Aki RENDSZERESEN, nem feltétlenül 28 naponként, de még a normál még a normál határértéken belül, menstruál és a ciklusai állandók, annál kevésbé valószínű, hogy nincsen peteérése. Természetesen, nem lehetetlen, de annak azért normálisan van jele, ha valami gond van.

Az AMH valóban első sorban a tartalékokról és a stimulálhatóságról szól.

A legtöbb helyen azt írják, hogy nem függ a ciklustól az eredmény, de olvastam olyat is, hogy a 3. napi hormonokkal csinálják. Különben szerintem nem olyan ítéletszerű és biztosan jobb képet kap az orvos, ahhoz, hogy a következő lépést megtegyétek. Szerintem, egyre több helyen kérik is.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook