Amputáció (beszélgetés)
Mi még a műtét előtt vagyunk. Itt olvastam a műtét utáni ébredést, és megrendített, hogy még dohányzott a beteg...Mi már tíz hónapja leszoktunk a férjemmel, nem kell attól félnünk, hogy a műtét eredményét vagy a gyógyulást befolyásolná ilyen tényező.
A férjemnek sokáig csak súlyos porckopása volt, de egy törés után már nem tudott lábra állni. A nyáron derült ki az érszűkület. Szóba került az amputáció, azóta a férjem nagyon szeretné, mert azt mondja, ez nem láb, csak 60 centi fájdalom. Az orvos most halasztotta a műtétet, de előtte rehabos orvost konzultált, csak úgy nyugodott bele, hogy indokolt a műtét. Én nem tudom eldönteni, persze a férjemet támogatom...de a sebész mondott olyat, hogy esetleg nem kap protézist. Ez igaz lehet? Mert anélkül piszok nehéz lesz itthon ápolni.
Szeretném megkérdezni, hogy mit javasoltok.
Reggel amikor felkelek a protézist nem tudom felvenni, mert meg van duzzadva. Kb fél órai erős fáslizás után tudom csak a műlábat felvenni.
Ilyen már korábban is volt, de az általában egy megeröltető nap után történt. Most pedig rendszeressé vált.A protézis egyébként jó, 1 behúzó csonkharisnyával használom, egész nap viselem. A probléma csak reggel jelentkezik.
Próbáljuk ki!
Ki tart velem?
Most találtam egy írást a fantomfájdalomról. Igaz, nekem már több mint 40 éve amputált az egyik lábam, de ritkán vannak fantomfájdalmaim. Viszont sok sorstársam küzd ezzel.
Megosztanám veletek, és döntsétek el, hogy használható-e vagy sem.
Az írást itt találtam:(A lap alján)
Fantomfájdalmak gyógyítása
Az amputált embereknél az érző idegpályák továbbra is működnek. (A lábban több mint hetven idegimpulzust végző pálya fut le.) Annak ellenére, hogy nincsenek idegvégződések, a beteg úgy érzi például, hogy a lábujja fáj stb. A fájdalmak többnyire rendszertelenül jelentkeznek és erősségük is váltakozó. Ezen úgy lehet segíteni, hogy a csonkolt részt eldurvítjuk, elérzéketlenítjük. Az eljárás alkalmazására a műtétet követő második hónapban kerülhet sor. Eleinte a csonkolt részt fürdésnél puha kefével átkeféljük, majd a csonkot hideg-meleg vizes váltakozással kezeljük. Utóbbi módszer alkalmazása esetenként más és más megoldásokat kíván, a csonk hosszúságától függően. Számításba jöhet a hideg-meleg erős vízsugarú zuhanyozásos kezelés is, de itt a hatás viszonylag gyenge. Azért, mert a vízsugarak közé, mintegy "beszökik" a levegő mint teljesen más közeg. Hiszen a levegő sűrűsége jóval kisebb, mint a vízé.
Amennyiben a csonk hosszúsága lehetővé teszi, akkor a legeredményesebb a kezelés, ha lavórszerű műanyag edényben végezzük. Az egyikbe hideg , a másikba meleg vizet öntünk. Az első kúrákat kíméletesen csináljuk. A meleg víz hőmérséklete 36 °C-os legyen, a hidegé 22 °C-os. Az ismétlések száma (vizekre értendően) 10-15. Naponta három alkalommal ismételjük. Reggel, ebéd előtt és délután. Lefekvés előtt ne csináljuk a kúrát! Azért, mert ez a sajátos akvaritmika serkenti az agy vérkeringését is, ezért aztán nem sikerül gyorsan elaludni. (Az egész keringésre jó hatást fejt ki a módszer!)
A rendszerességet és a fokozatosságot messzemenően betartva hat hét elteltével jussunk el oda, hogy a hideg az jeges víz legyen - hűtőszekrényben lehűthető - a melegvíz hőmérséklete 40, esetleg 41 °C legyen. A kefézést egyre erősebb és durvább szálú kefével végezzük! A hatodik héten már műanyag szálú kefét használjunk! A kefézés erősségét mindig a bőrfelület állapota határozza meg, de a fájdalomküszöbig nem szabad eljutni!
A legkisebb bőrsérülés esetén a kúrát azonnal abba kell hagyni!
Ez csak akkor szokott bekövetkezni, ha valaki nem szakszerűen végzi a kezelést, vagy akkor, ha nincs meg a megfelelő fokozatosság!
Abban az esetben, melyekben a kúrát szakszerűen végigcsinálja valaki, a fantomfájdalmak meg fognak szűnni. Az egyes kúrák után a csonkot töröljük szárazra és krémezzük be jó minőségű krémmel! (A célra megfelel a Nivea is.)
Természetgyógyászi munkámat az érszűkületek gyógyításával kezdtem és napjainkban is ebben a betegségcsoportban a legjobbak a gyógyítási eredményeim. Természetesen óhatatlanul több olyan eset volt, ahol már nem tudtam segíteni. Vagy a betegem nem volt partner a gyógyításban. Utóbbi esetben sokszor elkerülhetetlen az amputáció, így került sor arra, hogy az amputáltak problémáival foglalkozzam és napjainkban is mindent elkövetek, hogy ebben a nehéz helyzetben lévő embertársaimon segítsek!
Az általam elsőnek alkalmazott fantomfájdalmak megszüntetésére szolgáló terápiát egyik jeges úszásom után találtam ki. A kéz- és lábujjaim teljesen elérzéketlenedtek. Mikor naponta két hónapon keresztül úsztam hosszabb távokat jeges vízben, oly érzéktelenné váltak az idegvégződések, hogy fájdalom nélkül tűt szúrhattam a lábujjamba.
A fantomfájdalom gyógyításának módszere kicsit bonyolult, de ahol jól alkalmazzák, ott az eredmény nem marad el!
Kézcsók a Hölgyeknek !
:)
Sziasztok Hölgyek.
Boldog Nönapot Kivánok Minden Kedves Hölgynek
Tiszteletel Godzila sorstársatok.
Sziasztok !
KEREKES-SZÉKES SZÉPSÉG VERSENY Budapesten !
Hallottatok róla ?
Én örömmel értesültem ,és szavaztam a nyolc döntős Lány egyikére !
:)
Alakul Társadalmunk ?
Szép napot !
Laci
Sziasztok
A párom májusban esett át ezen.
Írtam is ide párszor, adtatok is tanácsokat.
Már jól van, egész ügyesen használja a protkóját.
Én is egészen hozzászoktam...
Gondoltam, megköszönöm :)