Amputáció (beszélgetés)
Nem buta kérdés, csak nem tudok sok értelmes választ. Nem nagyon világosítanak fel. Alapból érszűkület, abból van a lábában is... de a hasi artériában is, ami nagyon sokfelé elágazik, és a beleket látja el oxigénnel. Tehát nem lehet bypass-sal segíteni. No de a bél oxigén náélkül maradva elhal, ugyanúgy, mint bélcsavarodáskor vagy gyulladásban...és az már nagyon fáj, azt már nem lehet figyelmen kívül hagyni. A műtéttel eltávolítják az elhalt részt. Mivel viszont az artérián nemigen lehet segíteni, előbb-utóbb újra elhal egy szakasz. Ez addig tart, amíg bél van.
A neten találtam meg a kezdeti tüneteket, hát érzett is olyat, csak nem tudtuk, mi...
Kap keringésjavítókat. De azok nem oldják fel az eddigi plakkot az erekben...
Tavaly egy héten át nem kapott enni,csak infúziót, majd teát, gyümölcslét. Ha fel tudna kelni és járni, gyorsabb lenne a gyógyulás, de most hashártya-gyula is van, hát nem tudom...
Gyógytornát nem mondtak, azt a hasi seb miatt nem is lehetne talán.
Sikeresen végződött a műtét (érszűkület miatti bélelhalás, hashártya-gyulladás), még alszik.
Nekem is muszáj aludnom kicsit, köszönöm a drukkolást mindenkinek!
A férjem ma reggel kórházba került, már két és fél órája a műtőben van.
A hasát fájlalta, mire kiért az orvos, az már akut has diagnózissal hívta a mentőt.
Kicsit még eltartott, mire annyira stabilizálták, hogy a műtőbe merték vinni. Itt ülök és várom a kórház hívását.
Engem a volt barátom bántalmazott, amikor még csak járókerettel tudtam járni. Igaz, előtte is bántott, meg azután is, hogy újra megtanultam járni...
Sokan gúnyoltak, csúfoltak, vagy utánozták a járásomat (poénból), amikor még nagyon erősen sántítottam. Nagyon-nagyon sok bántást kaptam régen. Mostanában annyi, hogy 1-2 évente belebotlok egy bunkóba, aki beszól, de már megtanultam kezelni a helyzetet.
Igazából még nem kerültem a helyzetem miatt fenyegető helyzetbe, szerencsére. Megalázó helyzetbe inkább. :P
Szerintem nem is kicsit pervez!
Hát sajnos ilyen világban élünk. Nem csodálom,hogy félted a férjed.
Az nem perverz kicsit?
A férjem ma belebotlott pár suhancba (elektromos kerekesszékkel járt kint), akik pénzt kértek tőle. Nem adott,csak gurult tovább, erre az egyik megjegyezte: Erre meg telik?
Sejtem, hogy folyik valami feketepiac a járgányok terén, de mi sem kényelemből kértük. Még szerencse, hogy az elektromos elég nehéz járgány, de néha féltem a férjemet, kirángatni egy ilyen súlyosabból is ki lehet...
Sziasztok!
Sőt képzeljétek van olyan aki férfi létére nőként regisztrál.:-)
Sziasztok!
Ti nem tapasztaltatok érdekes dolgokat?
Mintha az egyik kedves tag több néven lenne fent...
És mostanában nagyon aktiv!
Privátban írjátok meg...ne legyen vádaskodás.
Az eredmény közlöm majd.
Kedves Sára99
Hidd el, hogy előtted áll az élet, és biztosan megfogod találni életed párját. Én 14 éves voltam amikor baleset ért és a jobb lábszáram a villamos alatt maradt. 21 éves voltam amikor feleségül vettem egy ép lányt és 5 évig voltunk házasságban. Ez a házasság nem a testi fogyatékosságom miatt bomlott fel, hanem azért mert könnyen és félválról vettük a házasságot. Új házaságot kötöttem. Egy sorstárs lett a választottam és már több mint 30 éve együtt vagyunk jóban-rosszban egyaránt.
Hidd el aki társat akar az nem csak a szemének keres. Rád talál majd valaki aki azt fogja megbecsülni azt is ami csak benned található meg.És te értékes ember vagy.
Sziasztok!
Bocs a kérdésért nem íde tartozik! Ti el tudtátok küldeni az eper jelet?
Köszi
Jó az ötlet, és még azt is el tudom képzelni, hogy közvetlenül segítsük egymást. Én pl. német fordításokat végzek, és szívesen fordítok rövidebb szövegeket, ha kéritek, pl. használai utasítások..
A személyes találkozásoknak csak a lakóhely a zökkenője. Lehet, hogy jól szanaszéjjel vagyunk a térképen...
Köszönöm. Remélem én is kifogok egy ilyen társat csak tudod nem ezt látom magam körül és ez a baj.:) De muszáj nézni a dolgok jó oldalát. Mert különben már nem tudom hol lennék?
Jó,hogy vannak ilyen emberek mint Te!
Sára