Amnio vagy nem amnio? (beszélgetés)
Egyébként én hallottam már olyat is, hogy aki egyszer "bekerül a rendszerbe", tehát akinél egyszer már volt valami baj, annak mindenképpen kihoznak egy kockázati %-ot.
Még akkor is, ha semmi baja nincs a babának, a biztonság kedvéért - úgy mond.
igen, szerintem is látni kellene a nagyon durva rendellenességet.
Nekem a 18.héten vették észre a bajt, és a vérvételek AFP meg a többi nem mutatott semmit,mert nem genetikai betegsége volt a babának. Nekünk nem kellett amnio, pont emiatt, és amiatt sem, mert esélye nem volt a picinek az életre. A 20. héten indították be a szülést. Előtte volt két vetélésem nekem is.
Ezért mondom, hogy én sem kockáztatnék, megcsináltatnám az amniot.
De mivel hasonló cipőben járunk..tudom mit érzel. Nagyon szeretnéd a babát, nem akarsz még egy gyermeket elveszíteni, de ott van a de! neked kell eldöntened, hogy ennyi csalódás és szenvedés után, tudnál-e vállalni egy beteg gyermeket. Vagy nem, és próbálkozol tovább. nem próbálkozol meg mondjuk genetikai centrumban is kérni egy szakvéleményt. Mi azt tettük, mentünk tovább egy ilyen helyre, hogy ott is mgnézzék a kicsit, hátha mégsem beteg.
Most vagy 20 hetes. Mire megcsinálják, 21 héten túl lennél. Eredmény 2-3 hét. Mit tennél, ha beteg lenne? Mire elvennék már koraszülöttnek számítana.
Meg ahogy olvasom, nálad még magasabb a kockázat. Maga a levétel nem fájdalmas, de nagyon kellemetlen. Vagyis inkább az ember a gyerekét félti, mi lesz ha elvetél. Nekem a középsővel 18 hetesen csináltak amniot. A 0,7% nagyon csekély kockázat.
Én megcsináltatnám.
annyira kicsi a vetélés esélye, hogy hátha nem lenne semmi baj. De azt nem tudnám elviselni, ha a baba betegen jön a világra, ne adj Isten az élettel összeegyeztethetetlen betegséggel.
De ezt neked kell eldöntened. Egyáltalán számít-e hogy beteg. tehát vállalod-e mindenképpen vagy esetleg betegség függő.
Ahogy írták már lejjebb, hallgass meg mindenkit, de magad dönts.
A lehető legjobbakat kívánom!
Szia!
Első baba?
Én talán megcsináltatnám az amnio-t. Ha ne adj' Isten gond van, később nagyobb a fájdalom!
Nehéz döntés, az biztos!
Ezt helyetted senki nem döntheti el.
Hallgass meg mindenkit, de ne hallgass senkire.
Az integrált tesz alapján 0,7% esélyem van beteg babára. A magzatvízvétellel 1-2% az esélyem, hogy elvetélek, mert volt egy kis lepényleválásom, ami növeli a kockázatot.
35 éves vagyok, ezek az eredményeim: nyaki redő:2,6 mm(12+6),AFP:1,28 MoM, total HCG:1,78 MoM. Jövő héten megyek csak szív UH-ra. Nem tudom, hogy bevállaljam-e az amniot. 20 hetes vagyok. Ti hogy döntenétek? Van más is ilyen helyzetben?
További ajánlott fórumok:
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Csináltatnátok amniocentézist?
- Magas NT - amniocentézis előtt
- Volt valakinek magzatvíz szivárgása amniocentézis után?
- A 40. hét betöltése után amnioszkópiát végeznek. Írnátok erről tapasztalatokat akinek már volt?
- Az amniocentézis ad 100 %-os pontos eredményt?