Ami a konyhai fortélyokba nem fért bele:) (beszélgetős fórum)
Legközelebb megpróbálom, úgy is van régi megkristályosodott mézem.
köszi
Még gesztenymassza szezon van:)
Pudingos - gesztenyés szelet
Hozzávalók :
60 dkg liszt
20 dkg zsír vagy margarin
15 dkg cukor
1 cs. Szalakáli
1 dl tej
2 tojás
1 színes aroma ( vérnarancs vagy meggy )
A krémhez :
2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
cukor ízlés szerint
15 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
A tetejére : 30 dkg porcukor, 3 cl rum
A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk ( csak a színe miatt )
Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk. A két lapot külön sütőlapon világosra sütjük. 150 fokon 8-10 perc alatt.
A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hülni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük és a kihült pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával.
A krémet felváltva a tészta közé kenjük.
A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukromáz megkeményedik.
Kis bódogság hormon:)
Madártej szelet
Hozzávalók:
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaniliáscukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín
8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük- 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, csokireszelékkel megszórjuk.
Igazad van, bocsánat! A jelek szerint már olvasni sem tudok, vagy ha mégis, akkor nem jut el az agyamig az, amit olvasok. :-(((
Kérlek tudd be a butaságomat a padlónak, vagy inkább a béka seggének? Bár ma azért jobb. Már képes vagyok humorizálni. Vagy ez nem is az? Mit tudom én már. :-)??
Benne van a leirásban:)
Sütés előtt a sütőt közepes lángon előmelegítjük, 170 fokon 25 percig sütjük
Szép estét mindenkinek!
Nem volt jó az internet...nem tudtam belépni!
ez nagyon finom lehet.
Viszont ezt a tésztát tekercsként is meg lehet csinálni, úgy, hogy szilvalekvárral töltjük.
Ez isteni!!!!!!!
Egy kis egészség:)
HILDEGARD KEKSZ
Belső elválasztó mirigyekre hat.
HOZZÁVALÓK:
Ghí
2 kg teljes kiőrlésű tönköly liszt
4-5 csirátlanított tojássárga
Kevés só
3 ek vízben feloldott 1 kk szódabikarbóna
4, 5 dkg szerecsendió
4, 5 dkg őrölt fahéj
1, 5 dkg szegfűbors
3 kanál virágméz
ELKÉSZÍTÉS:
Keksz tésztát készítünk kevés tej hozzáadásával. Az egészet összegyúrjuk és süteményformával kiszaggatjuk. Ízlés szerint díszíthetjük szezámmaggal, dióval. Sütés előtt a sütőt közepes lángos előmelegítjük, 170 fokon 25 percig sütjük. Sokáig eláll.
Vigyázni kell, mert hajlamos a megégésre!
Gyermekek elől zárjuk el, mert erős mirigyserkentő hatása van.
FELNŐTEK is 4-5 db fogyaszthatnk belőle naponta
Kösz a tippeket!
Éhes lettem!!!
Itt az én sajtos muffinom.
2 tojás, 10 dkg margarin, 2 dl tejföl, 25 dkg liszt, só (esetleg pici tej), 1 cs. sütőpor, krémsajt, reszelt sajt
A muffinformákat félig töltjük a tésztával, krémsajtot nyomunk rá (tömlős v. tubusos), majd tésztát kanalazunk rá. Tetejét rszelt sajttal megszórjuk, sütjük. Melegen is finom, de úgy nem lehet a papírból kiszedni... :-)))
nyálam csurog.:)))
mikor sütöd? - megyek kóstolni.:)))
Egy kis vasárnapi nasi?
Pavlova-torta
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
23 dkg porcukor
2 teáskanál ecet
fél kávéskanál porcukor
Töltelék:
4 dl tejszín
friss vagy mirelit gyümölcs tetszőleges mennyiségben
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy mély tálba tesszük, és elektromos habverővel kemény habbá verjük.
A porcukrot lassan, kis adagokban keverjük a tojáshabhoz, miközben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
Óvatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll.
Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk.
A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a későbbiekben), az oldalai pedig minél magasabbak, ugyanis a belsejébe kerül majd a töltelék. Takaréklángon 1,5 óra alatt keményre szárítjuk. (Nekünk picit mindig megbarnul a hab, nem tudom, hogy ez mitől van, de ettől még nagyon finom. Persze az a jó, ha a hab hófehér marad!)
A sütési idő lejártát követően nem vesszük ki a tortát a sütőből, hanem otthagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, egy késsel kikaparjuk a belsejét, hogy elférjen majd a töltelékünk.
A tejszínt porcukorral felverjük, a mélyedésbe kanalazzuk, majd megszórjuk apró (vagy apróra vágott gyümölcsökkel).
Használhatunk bármit: meggyet, málnát, ribizlit, erdei gyümölcsöket, barackot, stb. A rétegezést így folytatjuk, amíg a peremig érünk. A torta tetejére és oldalaira szintén tejszínhabot teszünk, végül gyümölcsökkel díszítjük az egészet.
Sziasztok, jó éjszakát!
Megyek, kezdődik a krimi ( Agatha Kristi)