Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ami a konyhai fortélyokba nem fért bele:) fórum

Ami a konyhai fortélyokba nem fért bele:) (beszélgetős fórum)

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
1676. Polli (válaszként erre: 1658. - 4b6a2525df)
2010. febr. 10. 17:05

Legközelebb megpróbálom, úgy is van régi megkristályosodott mézem.


köszi

1675. Pné Veronika (válaszként erre: 1650. - Pné Veronika)
2010. febr. 10. 15:31
Elkészítettem tegnap, most rakom fel a képeket a naplómba...
2010. febr. 10. 13:54

Még gesztenymassza szezon van:)


Pudingos - gesztenyés szelet


Hozzávalók :

60 dkg liszt

20 dkg zsír vagy margarin

15 dkg cukor

1 cs. Szalakáli

1 dl tej

2 tojás

1 színes aroma ( vérnarancs vagy meggy )


A krémhez :

2 cs. vaníliás pudingpor

7 dl tej

cukor ízlés szerint

15 dkg vaj vagy margarin

20 dkg porcukor

25 dkg gesztenyemassza


A tetejére : 30 dkg porcukor, 3 cl rum


A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk ( csak a színe miatt )

Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk. A két lapot külön sütőlapon világosra sütjük. 150 fokon 8-10 perc alatt.

A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hülni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük és a kihült pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával.

A krémet felváltva a tészta közé kenjük.

A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukromáz megkeményedik.

2010. febr. 10. 13:53

Kis bódogság hormon:)


Madártej szelet

Hozzávalók:


8 tojás

12 evőkanál cukor

13 evőkanál liszt

2 vaniliáscukor

4 dl tej

18 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 teáskanál sütőpor

4 dl tejszín



8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük- 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, csokireszelékkel megszórjuk.

1672. 9342f3e94d (válaszként erre: 1671. - 4b6a2525df)
2010. febr. 10. 12:08

Igazad van, bocsánat! A jelek szerint már olvasni sem tudok, vagy ha mégis, akkor nem jut el az agyamig az, amit olvasok. :-(((

Kérlek tudd be a butaságomat a padlónak, vagy inkább a béka seggének? Bár ma azért jobb. Már képes vagyok humorizálni. Vagy ez nem is az? Mit tudom én már. :-)??

1671. 4b6a2525df (válaszként erre: 1664. - 9342f3e94d)
2010. febr. 10. 10:22

Benne van a leirásban:)


Sütés előtt a sütőt közepes lángon előmelegítjük, 170 fokon 25 percig sütjük

2010. febr. 10. 08:07
Szép napot!
1669. inci47
2010. febr. 9. 19:48

Szép estét mindenkinek!


Nem volt jó az internet...nem tudtam belépni!

1668. 9342f3e94d (válaszként erre: 1667. - 7130b15964)
2010. febr. 9. 17:16
Én 6-kor kelek, így nem maradok le róla.
1667. 7130b15964 (válaszként erre: 1665. - 9342f3e94d)
2010. febr. 9. 17:15
A reggeli megvilágosodásról lemaradok, csukott szemmel nem látok a lehúzott redőnyök mögé.
1666. szabot.88 (válaszként erre: 1663. - 7130b15964)
2010. febr. 9. 17:03
Én is ebben reménykedem!:)
1665. 9342f3e94d (válaszként erre: 1663. - 7130b15964)
2010. febr. 9. 17:03
Én már nagyon várom azt a tavaszt. Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen kemény tél. Vigasztaló, hogy reggel is korábban világosodik. :-)
1664. 9342f3e94d (válaszként erre: 1651. - 4b6a2525df)
2010. febr. 9. 17:01
Évikém aranyos, és azt a finomságot hány fokon sütöd, illetve szárítod?
1663. 7130b15964 (válaszként erre: 1662. - 9342f3e94d)
2010. febr. 9. 16:58
Igen, viszont még nincs sötét és már öt óra van! Lassan mégiscsak vége lesz a télnek!!!
2010. febr. 9. 16:56
Sziasztok, kellemes délutánt! Nálatok hideg van?
1661. 7130b15964 (válaszként erre: 1660. - 4b6a2525df)
2010. febr. 9. 16:53
Inkább gyógyszereket dobott ki, ahhoz nem hasonlítanám.
1660. 4b6a2525df (válaszként erre: 1659. - 7130b15964)
2010. febr. 9. 16:39
Hosszú, ird be a googlebe:mirigy serkentő tuladagolás
1659. 7130b15964 (válaszként erre: 1658. - 4b6a2525df)
2010. febr. 9. 16:02
Miért, mi lesz, ha sokat eszünk belőle?
1658. 4b6a2525df (válaszként erre: 1657. - Polli)
2010. febr. 9. 15:51
Lehet, csakhogy nem szabad belőle sokat enni, igy kekeszként meg sokáig eláll:)
1657. Polli (válaszként erre: 1656. - 4b6a2525df)
2010. febr. 9. 15:41

ez nagyon finom lehet.

Viszont ezt a tésztát tekercsként is meg lehet csinálni, úgy, hogy szilvalekvárral töltjük.


Ez isteni!!!!!!!

2010. febr. 9. 15:39

Egy kis egészség:)


HILDEGARD KEKSZ


Belső elválasztó mirigyekre hat.


HOZZÁVALÓK:


Ghí

2 kg teljes kiőrlésű tönköly liszt

4-5 csirátlanított tojássárga

Kevés só

3 ek vízben feloldott 1 kk szódabikarbóna

4, 5 dkg szerecsendió

4, 5 dkg őrölt fahéj

1, 5 dkg szegfűbors

3 kanál virágméz



ELKÉSZÍTÉS:


Keksz tésztát készítünk kevés tej hozzáadásával. Az egészet összegyúrjuk és süteményformával kiszaggatjuk. Ízlés szerint díszíthetjük szezámmaggal, dióval. Sütés előtt a sütőt közepes lángos előmelegítjük, 170 fokon 25 percig sütjük. Sokáig eláll.

Vigyázni kell, mert hajlamos a megégésre!


Gyermekek elől zárjuk el, mert erős mirigyserkentő hatása van.


FELNŐTEK is 4-5 db fogyaszthatnk belőle naponta

1655. Polli
2010. febr. 9. 15:36
szép délutánt lányok. Már az olvasástól is hízásnak indulok.:))))
2010. febr. 8. 10:45

Kösz a tippeket!


Éhes lettem!!!

Itt az én sajtos muffinom.


2 tojás, 10 dkg margarin, 2 dl tejföl, 25 dkg liszt, só (esetleg pici tej), 1 cs. sütőpor, krémsajt, reszelt sajt


A muffinformákat félig töltjük a tésztával, krémsajtot nyomunk rá (tömlős v. tubusos), majd tésztát kanalazunk rá. Tetejét rszelt sajttal megszórjuk, sütjük. Melegen is finom, de úgy nem lehet a papírból kiszedni... :-)))

2010. febr. 8. 08:50
Jó reggelt lányok!
1652. Polli (válaszként erre: 1651. - 4b6a2525df)
2010. febr. 7. 14:19

nyálam csurog.:)))

mikor sütöd? - megyek kóstolni.:)))

2010. febr. 7. 07:40

Egy kis vasárnapi nasi?

Pavlova-torta


Hozzávalók:

4 tojásfehérje

23 dkg porcukor

2 teáskanál ecet

fél kávéskanál porcukor

Töltelék:

4 dl tejszín

friss vagy mirelit gyümölcs tetszőleges mennyiségben


Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy mély tálba tesszük, és elektromos habverővel kemény habbá verjük.

A porcukrot lassan, kis adagokban keverjük a tojáshabhoz, miközben folyamatosan keverjük a robotgéppel.

Óvatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll.

Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk.

A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a későbbiekben), az oldalai pedig minél magasabbak, ugyanis a belsejébe kerül majd a töltelék. Takaréklángon 1,5 óra alatt keményre szárítjuk. (Nekünk picit mindig megbarnul a hab, nem tudom, hogy ez mitől van, de ettől még nagyon finom. Persze az a jó, ha a hab hófehér marad!)

A sütési idő lejártát követően nem vesszük ki a tortát a sütőből, hanem otthagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, egy késsel kikaparjuk a belsejét, hogy elférjen majd a töltelékünk.

A tejszínt porcukorral felverjük, a mélyedésbe kanalazzuk, majd megszórjuk apró (vagy apróra vágott gyümölcsökkel).

Használhatunk bármit: meggyet, málnát, ribizlit, erdei gyümölcsöket, barackot, stb. A rétegezést így folytatjuk, amíg a peremig érünk. A torta tetejére és oldalaira szintén tejszínhabot teszünk, végül gyümölcsökkel díszítjük az egészet.

1650. Pné Veronika (válaszként erre: 1649. - 1fb0dcbfc6)
2010. febr. 6. 21:21
Az is jó. Vékonyra szeleteled, és kereszt alakban alulra rakod, rá a fasírt és kész is. Ha van kis méretű tojásom, akkor tölteni szoktam: alul szalonna, rá egy kis fasírthús, majd rá a főtt tojás, betakarni hússal és készre sütni. Szerintem finomabb, mint amikor rúdban van. :-))
1649. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 1642. - Pné Veronika)
2010. febr. 6. 21:14
Úgy tényleg finomabb,de bacon nem nagyon van nálunk itthon,csak hagyományos füstölt:))
2010. febr. 6. 20:45

Sziasztok, jó éjszakát!

Megyek, kezdődik a krimi ( Agatha Kristi)

2010. febr. 6. 20:42
Elkezdett esni a hó!! :-(((((((
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook