Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Általános iskola, probléma a tanárral fórum

Általános iskola, probléma a tanárral (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2013. okt. 16. 20:24
Nem tudom. Inkább úgy vagyok vele, ha én is olyan szülő leszek, mint a mostaniak, akkor inkább nem is kell gyerek. :D Én nem akarok jutalmat osztogatni a kölkömnek azért mert hasztalan, és inkább sírjon néha mert a seggére kap, minthogy később szégyenkeznem kelljen miatta mert nem tiszteli az idősebbeket, a tanárait, a szüleit. Embert szeretnék faragni és nem trógert, ezt sokan elfelejtik akkor amikor a picikének mindent megengednek és ő diktálja az iramot! Gyereket nevelni lehet úgy is, hogy nem nő a fejedre! Lásd nagyanyáink. Hányszor villogott a szeme, vicsorgott ha nem köszöntem, kaptam olyan sallert hogy csillagokat láttam, de megtanultam hogy tiszteljük az embertársainkat. Ès ez olyasmi amit nem lehet felnőttkorban megtanulni, ezt egész pici korban már meg kell követelni tőle, viszont csak akkor lehet, ha mellette érzi a szeretetet is...de ez nem kell majomszeret legyen!
2013. okt. 16. 20:20
Kérdezem én, milyen nevelést kap otthon az, aki hallottnak hazudja a saját nagyanyját, aki arra vetemedik, hogy egy felnőtt emberre, aki történetesen a tanára, ráborítsa a padot, nekitolja vagy hasonló? Gyereknevelésnek nevezik ezt? Hitelesebb egy ilyen gyerek anyja, csak azért, mert anya? A kutyám szebben viselkedik.
2013. okt. 16. 20:14
Kisebbségi osztály: a negyedikes Karcsika nekitolta az asztalt a magyartanárnak, aki a falhoz szorult. Felemelte a hangját az agresszív fiúra, amit meghallottak a folyosón. Végül a tanár szorult, nem a gyerek.
83. b73e24f31f (válaszként erre: 82. - Mazsinka)
2013. okt. 16. 20:13
Az lett volna a legjobb ha a nagyi veszi fel a telefont :D
2013. okt. 16. 20:10
Vagy a másik: Palika (nevezzük így), azt hazudja, hogy meghalt a nagymamája, ezért 3 napig nem megy iskolába. Az osztályfőnök felhívja a szülőket, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön, és részvétet nyilvánítson, miközben kiderül, hogy a nagyi él és virul. Ritka egy kedves gyerkőc lehetett...
81. Mazsinka (válaszként erre: 79. - B73e24f31f)
2013. okt. 16. 20:08
:D
2013. okt. 16. 20:07
Tudnék mesélni: szomszéd fia bukásra állt hét tantárgyból. A szülő elővette az egyik tanárt, perelte, pocskondiázta, hogy rá van szállva a fiára, hogy mennyire nem jó tanár. Végül megbukott, átíratta egy másik iskolába, mert az ő fiával nincs baj, csak az összes tanárral. Szülinapjára kapott egy robogót, azzal száguldozott egész nyáron a jegyek kijavítása helyett. Irgumburgum, jól megbüntették. A szülői elfogultság.... Elkanyarodtam, de ilyen témák eléggé kiverik a biztosítékot. De biztos jobban tudja ő, hogyan nevelje, hisz az anyja...
2013. okt. 16. 20:05
Az egyik ismerősöm is tanitó, fiatal. Az apuka azért akarja kivenni az iskolából, mert a gyerekeknek olvasniuk kell a játszóórán. (azért mert nem tudtak viselkedni) És a gyerek sirva megy emiatt haza...egyem azt a lelkisérült csöpp szivét neki!
78. Mazsinka (válaszként erre: 75. - 17aadc1082)
2013. okt. 16. 20:02
Nem beszéltem nagy elvekről. Arról sem, hogy a gyerekem ilyen vagy olyan lesz, vagy arról, hogy fogom nevelni. Arról beszéltem, hogy én milyen voltam, vagy én mit tennék, ha ez történne a gyerekemmel, illetve arról, amit a környezetemben látok, mi folyik az iskolában, mi folyik egyes otthonokban a pedagógusokkal kapcsolatban, vagy épp milyen anyák "mennyire nevelt" gyerekeiről mi a véleményem. Nem is írtam, hogyan kell jól nevelni, csak arról, hogy az ember ezt elvárja egy gyerektől, mármint a jó viselkedést, az iskolához való alkalmazkodást. Sajnos túl sokat tudok bennfentesektől, így nagy-nagy fenntartással kezelem ezt az érzékeny témát.
77. b73e24f31f (válaszként erre: 76. - 17aadc1082)
2013. okt. 16. 20:01
Ez igaz! De régen sokkal nagyobb szigor volt az iskolákban soknal jobban fegyelmeztek és mégsem lett kárunkra. Most meg mást sem lehet hallani csak jajj szegény gyerek nem rendetlenkedhet a tanórán (pl.)
76. 17aadc1082 (válaszként erre: 73. - B73e24f31f)
2013. okt. 16. 19:53
Ez igaz, én kiborulnék fél óra alatt. Viszont nem viccből nem lettem pedagógus. :) Gondolom, aki szintén nem lett, az ugyan ilyen okok miatt. Aki viszont az lett, és még gyakorolja is, annak kutya kötelessége úgy csinálni, hogy ne legyen kárára a gyereknek.
75. 17aadc1082 (válaszként erre: 74. - Mazsinka)
2013. okt. 16. 19:52
Ebben igen. Viszont amíg nem próbáltad saját gyerekkel, nem annyira tudhatod, hogy a nagy elveiddel hova jutsz. Mert elvek vannak, a gyerek meg alakítja úgy, ahogy akarja. Aztán anyuka meg vagy bírja, vagy nem. Tapasztalatom szerint inkább nem, az elvek meg buknak. :)
74. Mazsinka (válaszként erre: 72. - 17aadc1082)
2013. okt. 16. 19:42
Gyereket szülni szinte bárki tud. Kinyomom, aztán majd alakul. Attól, hogy valaki anya, még nem biztos, hogy jó nevelést biztosít a gyereknek. Általában azzal támadnak, amit meg is kaptam: neked nincs gyereked, nem tudhatod. Ha minden nő, akinek gyereke van, tudná a tutit, és a jó nevelést, akkor nem itt tartana a világ, ahol. Azért ebben azért kiegyezhetünk, mert kár ezzel vitatkozni.
2013. okt. 16. 19:40
Azért én megnéznék néhány kedves szülőt berakva 30 gyerek közé akár csak napközisnek is, hogy mit kezdene velük, hogyan tartana fegyelmet csicseregve és mosolygósan, közben pedig ápoljon jó kapcsolatot a gyerek szüleivel is, nehogy valamelyik tahó ráborítsa az asztalt, mert rá mert szólni a gyerekre valamiért!
72. 17aadc1082 (válaszként erre: 71. - Noarashi)
2013. okt. 16. 19:32

Nem, ez nem így van. Az egyik kedves ismerősöm most azért ment nyugdíjba, mert ugye, nyugdíj mellett nem dolgozhat már, mert akkor azt nem kapja. Tehát olyan 65 éves kb. Az általam ismert nagyon kevés igazi pedagógus egyike. Holott nincs gyereke. Ha minden tanár csak fele ilyen jó lenne, akkor már nem lenne gond.

Viszont sajnos, nagy általánosságban el lehet mondani, hogy a legjobban az tudja osztani az észt, akinek nincs gyereke. Az aztán rohadtul tud gyereket nevelni. Mint alant látjuk is..

2013. okt. 16. 19:28
Úgy látszik, egy valamire fel kell hogy készüljek, ha pedagógusként szeretnék dolgozni, és úgy adja a Jó Isten, hogy nem lehet gyerekem: tök mindegy mi van, én annyira jól csak nem tudhatom, mint a kedves anyuka, mert nekem nincs gyerekem :)
70. 17aadc1082 (válaszként erre: 65. - Mazsinka)
2013. okt. 16. 19:20
Te csak tudod, jó sok gyereked van. :)
2013. okt. 16. 19:13

Olvasgatok olvasgatok és lehet, hogy van bennem egy kis elfogultság is, de nekem nagyon az jön le manapság a bölcsiben, ovikban, sulikban zajló dolgokról, hogy nagyon sokszor a szülők azok akik csinálják a fesztivált minden apróságért. És irjátok, hogy régen mennyivel jobbak voltak a pedagógusok, de gondoljatok bele, hogy régen még otthon is meg voltunk nevelve és nem úgy mentünk iskolába, hogy a felnőtt a mi "csicskánk" és mindent szabad. Még amikor én elkezdtem suliba járni akkor is még volt tekintélye a felnőttnek, nem nagyon volt az, hogy nem lehetett még csúnyán nézni sem a gyerekre mert jaj elmondja anyának. Persze hogy türelmetlenek a fiatal pedagógus is, mikor 30 szófogadatlan, neveletlen gyereket kellene valahogy megtanitani irni olvasni. És biztos vagyok benne, hogy sokszor meg kell állnia óra közben fegyelmezni mellette pedig köti a tanterv. És igen, már ilyen kis korban is tudnam rosszak lenni, sőt már sokkal hamarabb is, ha nincsenek szabályok az életében. Sajnos egyre inkább olyan világot élünk, hogy a gyereknek és a szülőnek joga mindenhez van, kötelessége semmi, de a pedagógusnak viszont csak kötelessége van és emellett még szépen is kell mosolyognia hogy a gyerek ne szenvedjen lelki törést.

Én is gyerekekkel dolgozom, nagyon türelmes vagyok, de sajnos nekem is elszakad a cérna mikor a 3 éves beleröhög a képembe. Persze utána -de már közben is hogy dorgálom-lelkiismeret furdalásom van, mert tudom nem ő tehet róla, hanem otthonról hozza a dolgokat. És ne felejtsük el minden gyerekhez tartozik egy szülő, akinek meg kell felelni ugyanolyan szinten Zsófikának, mint ahogy Pistikének. Gyerekekkel foglalkozni rendkivül nehéz feladat, mégsem támogat minket sem az állam sem a szülők.

Tudom az eredeti témától nagyon eltértem, de ez a sokminden jutott eszembe amikor a kommenteket olvastam. Persze remélem megoldódik a probléma és ha aza tanár tényleg annyira gáz akkor kezdeni kell vele valamit, hátha észbe kap. Lehet h neki is segitségre van szüksége.

68. Muraja (válaszként erre: 55. - Noarashi)
2013. okt. 16. 19:12

Anno amikor a fiam halala hiret kapva egy fiatal psychologus e szavakal szerette volna felajanlani " megerteset " ; idezem , Nagyon de nagyon ertem mi törtent veletek !

Lehetett max 26 eves , es en pont evvel valaszoltamvan e sajat gyereked ?

Igen sulyos tragedia közepen voltam de nem irationalis tonusban adtam fel szamara a kerdest .

Nezuk csak mitt mondott az öreg indian ? addig amig a mokaszinomban nem setaltal addig amig a por nem lepte addig is nincs jogodban biralni valikt .

2013. okt. 16. 19:11
Én óvodapedagógusnak tanulok, nálunk az alkalmassági állt egy fizikai alkalmasságiból, futni, gerendán menni stb. Aztán volt egy ének-zenei alkalmassági, ahol énekelni kellett. És volt egy olyan hogy szöveget kellett felolvasni, ahol gondolom a beszédhibásokat akarták kiszűrni, vagy diszlexiásokat vagy mit tudom én mit.
66. csincsinlány (válaszként erre: 64. - Noarashi)
2013. okt. 16. 18:55
Köszönöm válaszodat. Az alkalmassági vizsga milyen jellegű volt? Miből állt össze?
2013. okt. 16. 18:54
A pedagógus végez az alkalmassági vizsgán, tanul többféle pszichológiát, pedagógiát, azaz neveléstudományt és még sorolhatnám. Egy anya ezek közül mit végez el? Melyiket tanulmányozza? Melyikből szerez diplomát? Ja... semelyikből. Neki elég az, hogy anya, s máris mindent jobban tud. Nos, nemcsak anyának kell lenni, hanem jó anyának, a kettő nem ugyanaz, mert ügyes, okos, viselkedni tudó gyereke csak az utóbbinak lesz.
64. Noarashi (válaszként erre: 63. - Csincsinlány)
2013. okt. 16. 18:44

Alkalmassági vizsga volt, de ebben pszichológiai nem volt. EQ szintet nem mértek. Tehát akármilyen pszichopata is végezhet ilyen szakot. Az más kérdés, hogy elhelyezkedik-e. De ahogy látom, csak protekció kérdése minden.

Fejlődéspszichológiát természetesen tanulunk, sőt jóval többféle pszichológiát. Szigorlatozunk is pszichológiából :)

63. csincsinlány (válaszként erre: 62. - Noarashi)
2013. okt. 16. 18:38

Mint pedagógus hallgató akkor te tudsz válaszolni a többi kérdésemre is.

Van-e pszichológia vagy bármilyen alkalmassági vizsgálat nálatok? Vizsgálják-e például az EQ szinteteket?

Tanultok-e fejlődéspszichológiát?

62. Noarashi (válaszként erre: 61. - Csincsinlány)
2013. okt. 16. 18:33

"Vannak nehezen kezelhető gyerekek, de hát mikor nem voltak? "


Több tíz éve a pályán dolgozó, elhivatott és gyerekszerető óvónéni mondta, hogy egyre több nehezen kezelhető gyerek van. De tanáraink is ezt mondják, a pszichológus ismerőseim is.

Köszönhető ez sok mindennek, válások, a média, sok bugyuta tévézés, semmi esti mese, nehéz körülmények stb...

Tudod min szoktam felháborodni, mint pedagógus hallgató? Hogy este 8kor a kisovissal még a teszkóban bóklásznak a szülők, vagyis akkor mennek be. Elgondolom, mikor kerül az a gyerek ágyba és mennyit alszik, ha már reggel 7kor bevágják az oviba. Na mindegy, csak ezeken a dolgokon is el lehet gondolkodni.

Elsősorban a szülő joga és kötelessége a gyerek nevelése. De vannak olyan szülők, akik azt várják el, hogy az ő problémás gyerekét majd a tanár, óvónő vagy mit tudom én ki megneveli.

2013. okt. 16. 17:55

Azt szeretném én végre megtudni, hogy a tanárok a képzésük előtt, alatt vagy végén részt vesznek-e bármilyen pszichológiai szűrésen?! Mert bizony úgy látom én is, hogy egyre több a pályára alkalmatlan tanár.

A minap panaszkodott egy nagymama nekem, hogy képzeljem el, a kisunokája osztályában 26-an vannak. Mondtam neki, hogy amikor én voltam elsős 40-en kezdtük az osztályt, mégis bírtak velünk. Az tény, hogy 15-20 évvel ezelőtt boldog-boldogtalan tanárnak, tanítónak vagy óvodapedagógusnak tanult. A legtöbb képzés 3 éves volt és a szinvonala is hagyott kivánni valót maga után.

Kérdeztem egyszer egy fiatal tanítót, hogy tanultak-e gyermekpszichológiát és azt mondta, hogy nem. Remélem, hogy ez nem igaz és ez ma már a képzésük része.

Vannak nehezen kezelhető gyerekek, de hát mikor nem voltak?

A nagyobbik fiam ovis még. 18 fiú van a 26 fős csoportba, mégis tudják őket úgy kordában tartani, hogy nem ordítanak, csapkodnak, stb. Igaz, hogy két 50 év körüli pedagógusunk van...

60. Krisz42 (válaszként erre: 58. - Noarashi)
2013. okt. 16. 15:35
Sajnos manapság a pedagogusok nagy része is alkalmatlan,de már az óvodákban is.A fiatal óvónők csapnivalóak,tisztelet a kivételnek.Nekem a fiammal nincs gond az oviban,mégis ezt ìrom.Fiamnak is nagyon jó óvónője volt,de ő igazgató lett az oviban.Mivel máik oviban lett az,mentünk mi is,de a fiam mostani csoportja fele olyan rossz,mint a másik,ott 3fiú is volt,akik nagyon rosszak voltak,mégis tudta kezelni az óvonő a helyzetet,de a mostaniak türelmetlenek,az egyik ûgy beszél a gyerekekkel,mikor úgy gondolja,h nem halljuk,h a kutyámmal nem beszélek így.Nem a szavak,hanem a stílus.Igen,vannak szülők,akik túlreagâlnak dolgokat-én ilyenre is láttam példát,ráadásul kollektíven csinâltâk a hülyeséget-,de lehet,h azért,mert a tanárok,óvonők szìnvonala is esett.Régebben megvolt,h melyik iskola jobb követelményben,most tanárokra kell vadászni,h melyik jõ.Nekem most szerencsém lesz,mert aki nagyfiamat tanította alsóban,az nagyon jó,hozzá fog kerülni a kicsi is,pont akkor indul új osztály,de ennek nem így kellene lennie.
59. jucusmucus (válaszként erre: 58. - Noarashi)
2013. okt. 16. 15:24

Feltételezem, hogy a fórumindító nem reagálja túl a dolgot, mivel, mint írta is, más gyerek is így van. Én azért gondolom, hogy valószínűleg a tanárral van gond.

Remélhetőleg megírja, milyen volt a gyerkőcnek az iskolaváltás, megoldódott-e a probléma.

58. Noarashi (válaszként erre: 57. - Jucusmucus)
2013. okt. 16. 15:21

Nekem az a véleményem erről, hogy sok esetben szülői túlreagálásról van szó. Ugye itt csak találgathatunk, hogy kinek van igaza, és csak egy szempontot ismerünk meg.

Mostanában divat a pedagógust szidni, szapulni...én látom, hogy mennyire nincs tisztelet már. Amikor otthon a szülő is lehülyézi a tanárt, akkor mégis mit várunk...

Persze aláírom, hogy vannak totálisan alkalmatlan tanárok a pályán. Sajnos ilyen is akad.

De sok szülő aztán mindenkit felelőssé tesz, csak saját magát nem. Nem a fórumindítóra céloztam, hanem most általánosságban írok, és az veszi magára aki akarja.

2013. okt. 16. 15:12

Azért kérdeztem tőle, h van-e gyereke, mert ha lenne, és netán kisiskolás lenne, valószínűleg több empátiát mutatna ebben az esetben.

Egyébként nem sokat fórumozok, de ismét azt hiszem lemondok róla, mert akárhány fórumra benézek, mindenhol csak az acsarkodás megy. Nem értem, miért nem lehet normálisan reagálni egyesek problémáira?? Miért kell egyből a rosszat feltételezni bárkiről is? Ja hülye vagyok. Ez a magyar mentalitás.... Általában.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook