Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Általános iskola, probléma a tanárral fórum

Általános iskola, probléma a tanárral (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
26. csincsinlány (válaszként erre: 24. - 103cacdfd2)
2013. okt. 15. 20:11
Ez így van, de sajnos az is tény, hogy egyre kevesebb az olyan tanár, aki tényleg hivatásként kezeli a tanítást és nem csak munkának.
2013. okt. 15. 20:09

A keresztlányom sajnos hasonló cipőben jár, mint a fórumindító gyereke. Annyi a különbség, hogy ő csak az egyik tanárnénitől retteg. Érdekes mód a másik tanárnénivel nincsen semmi baja. Mivel dixgráfiás a kislány már volt, hogy a tanárnő ezért is kigúnyolta.

Mondjuk itt is amikor apuka bement vele beszélni egy kicsit jobb a helyzet. Nem borította rá az asztalt, de határozottan viselkedett vele.

2013. okt. 15. 16:52
van egy-ket tanulo, akiktol a pedagogusnak (is) gorcsbe van a gyomra nap mint nap
23. Mazsinka (válaszként erre: 22. - 130454e42d)
2013. okt. 15. 15:34
Lapozz már erről a pofozkodós témáról. Én tehetek arról, hogy alsós koromban a tanítók így (is) "fegyelmeztek"? Nem.
22. 130454e42d (válaszként erre: 20. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 15:27
Azzal a tanárral van baj aki csak azt a gyereket tudja normálisan kezelni akivel semmi probléma nincs. A pofozkodásra helyesebb kifejezés a bunkóság. Divatból senki nem verekszik, főleg nem nála gyengébbel, akinek esélye sincs magát megvédeni. Az ilyen ember húzzon árkot ásni vagy sóbányába, ott talán kevesebbet árt.
21. jucusmucus (válaszként erre: 20. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 15:23
Neked van gyereked? Esetleg 2? Mert akkor láthatnád a különbséget gyerek és gyerek között.
20. Mazsinka (válaszként erre: 19. - 130454e42d)
2013. okt. 15. 15:17

Mi volt a helyes? Az, hogy jól tanultam és szépen viselkedtem? Igen, szerintem az volt a helyes. Ezért soha nem is kaptam sem egyest, sem megrovót, sem pofont, ami akkoriban divat volt. Nem volt helyes, csak divat. Ennélfogva gyomorideggel sem jártam iskolába soha amiatt, hogy a tanárok piszkáltak volna, mert nem volt miért. Aki direkt rosszalkodik, lébecol, nem tanul, az mit vár? Piros pontot, vállon veregetést? Mindjárt kiderül, hogy azokkal van a baj, akik tanultak, jól viselkedtek...


Mindezt annak tudatában írom, hogy nem feltételezem, hogy a fórumindítónak ilyen vagy olyan a gyermeke, tanára, ő maga.

19. 130454e42d (válaszként erre: 9. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 15:08
Szerinted az volt a helyes? Remélem, nem dolgozol gyerekekkel. persze, aki stépen belesimul bármibe annak mindig könnyebb, aki bármely irányba kilóg az meg így járt.
18. Multiverzum (válaszként erre: 17. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 15:01

Igazad van. A fórumok közvetlenül nemigen szokták megoldani az emberek ilyen jellegű problémáit. Viszont komoly segítséget kaphatnak abban, hogy bizonyos élethelyzetekben egyáltalán milyen lehetőségeik vannak. A kérdezők többsége tudja, hogy saját magának kell megoldania a problémáját. De ilyenkor is jól jönnek a segítőkész, hasonló tapasztalattal rendelkező fórumozók. Nem kevés segítséget és időmegtakarítást jelent a kérdezőnek.

Az előrelátó válaszoló pedig jól sejti, hogy más témában ö is szorulhat még segítségre. Ki tudja? Talán pont az mutat rá a helyes megoldásra, akinek azelőtt ő maga segített.

17. Mazsinka (válaszként erre: 16. - Multiverzum)
2013. okt. 15. 14:45
Én nem foglalok állást, a szülő tudja jól, hogy hová menjen panaszkodni, mert itt úgysem oldódik meg a gondja.
16. Multiverzum (válaszként erre: 9. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 14:24

Nem vagyok egy régi motoros a Hoxán, de azt már az elején megfigyeltem, hogy nagyon kevesen olvassátok el figyelmesen a témaindítók 1. bejegyzését. Pedig a topikindító az elején leírt egy nagyon fontos tényt. A gyerekek közül több is rendszeres has- és fejfájásra panaszkodik. Márpedig az óvodában és az alsó tagozatban ez az egyik legbeszédesebb jele annak, hogy a gyermek igazat mondhat. Ha egy szülő ilyet tapasztal, akkor is gondoljon lehetőségként az iskolai hatásra, ha a gyermeke nem mond, nem mer mondani semmit.


Ha csak egyetlen gyerek is rosszul érzi magát az iskolában, és egyetlen gyerek is panaszkodik a tanítójára, arra oda kell figyelni. Utána kell menni, nincs sok más lehetősége annak, aki mentálisan is egészséges felnőttet kíván nevelni a gyermekéből. Ez a szülő felelőssége. Ha kiderül, hogy a gyermek eltúlozta a dolgot, akkor meg kell vele beszélni, hogy nem volt helyes, amit tett. De rálegyinteni a gyerekre, ...az nem valami bölcs dolog a szülő részéről.


Az nem lehet érv, hogy a gyerekek gyakran kiszínezik a történeteiket. Mert a szülőnek kell, hogy legyen füle a hallásra. Nem érv, hogy te jó gyerek voltál, sok piros pontod volt, és nagyszerűen helytálltál abban az időben, amikor még pofozkodtak a tanárok. Mintha az lenne az elfogadott, hogy a tanár, az iskola néha nem érti a gyermeket. A véleményed utolsó mondata pedig így hangzik megfordítva: az a tanuló, akinek gondjai adódnak a tanerő türelmetlen hozzáállása miatt, az biztosan ki is érdemelte a viselkedésével.

Hidd el, hogy egyik gyermek sem érdemelheti ki a világon, hogy terrorban tartsák!

15. anya4005 (válaszként erre: 3. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 14:12
Lehet,hogy ha az én gyerekemről lenne szó,és neki okozna lelki sérülést egy tanár a viselkedésével,nem csak majdnem borítanám azt az asztalt! Aki ezt a pályát választja,tanuljon meg felülemelkedni a problémáin arra az időre,amíg mások gyerekeinek a fejlődéséért,oktatásáért felelős. Utána menjen haza depizni,ha nem sikerűlt az éjszakája,de ne a gyerekeken töltse ki!
14. anya4005 (válaszként erre: 12. - 103cacdfd2)
2013. okt. 15. 14:09
Hát,nem tudom... Én alsóban kitűnő tanuló voltam,szavalóversenyt nyertem,az ünnepségeken szerepeltem,könyvet kaptam a jó tanulmányi eredményemért,osztályfőnöki és igazgatói dicséreteket vittem haza. Viszont a magatartásom csapnivaló volt,minden dicséretre jutott egy intő is,rendszeresen kiküldtek az óráról,hogy mosakodjak meg,nyugodjak le,aztán vissza. Az is igaz,hogy sosem hülyézett le a tanárnő,csak a napközis tanár,de nem lettem lelkibeteg tőle. Szerintem,ha egy gyereknek lelkileg gondot okoz iskolába menni,ott a tanárral is nagy baj van!
2013. okt. 15. 14:06
Feltételezem, hogy a fórumindító ismeri a gyerekét. Tudja, hogy mire képes, mik a hibái. Gondolom, ennek tudatában tette fel a kérdést. Ha a gyereke - és a többi osztálytárs is - olyan rossz magatartású lenne, nem tette volna fel a kérdést, hanem a saját gyerekével próbálna meg elbeszélgetni.
2013. okt. 15. 13:29

A pedagogus nem nevezheti sem hulyenek, sem retardaltnak, sem masnak a tanulot;

a hangjat nem emelheti fel, nem kuldheti ki a tanterembol a renitens tanulot, nem ultetheti egy padba egyedul...semmit sem tehet!

Eleg, ha egy diak kezdi a musort es akadnak kovetoi.

Aki rendesen keszul; a sajat kepessegehez kepest jol/megfeleloen/elfogadhatoan teljesit, azzal nincs problema.

2013. okt. 15. 13:00
mondjuk első körben én az igazgatóhoz mennék, majd írnék egy szépen megfogalmazott levelet a Klik-nek. Adatokkal, mindennel..
2013. okt. 15. 12:59

Úgy gondolom, hogy ilyen hozzászólásokkal nem igazán lehet segíteni a fórumindítónak.


Nekem is másodikos a kisebbik gyerekem. Biztos, hogy egyáltalán nem lennék nyugodt, ha gyomorideggel, fejfájással menne minden reggel suliba. Szerintem egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valóban a tanárokkal van baj. Gondoljatok bele. Ha állandóan lehülyéznének benneteket, tudnátok normálisan teljesíteni??


Kedves fórumindító ! Nézz körül a sulik közt, és mielőbb vidd el másik iskolába a gyereked. Ebben a helyzetben ne nézd azt, hogy a többi gyerekkel mi lesz, te csak a tiéddel törődj. Én legalábbis ezt tenném.


Szép napot.

2013. okt. 15. 12:50
Nem tudom, érdekes módon velem sosem volt baj az iskolában, mindig ötöst, piros pontot vittem haza, soha nem lettem megszidva, nem mentem gyomorideggel suliba, alsóba. Pedig akkor még nagy divat volt a pofozkodás a tanítók részéről, meg lehetett alsóban is bukni, és fekete pontok mellett megrovók és egyesek is kijártak. Szerintem aki igyekszik az iskolában jól tanulni, viselkedni, azt csakazértis nem veszik elő, hogy terrorban tartsák.
8. 17aadc1082 (válaszként erre: 6. - Pzm3)
2013. okt. 15. 12:44
Igen, gyanús. Viszont az is, hogy ezek szerint az egész osztály retardált a tanerő szerint.. Ez még gyanúsabb nekem. Mondjuk nem értem, másodikban hogy osztályozhatnak, amikor 4. osztályig csak szóbeli értékelés van.
7. pzm3
2013. okt. 15. 12:42
nincs e kicsit felfújva...(jav)
6. pzm3 (válaszként erre: 5. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 12:41
Ilyen esetekben mikor a tanár,óvónő van hibáztatva én is szoktam gyanakodni,hogy nincs kicsit felfújva a dolog.Bár az igaz,hogy tényleg vannak pedagógusok akiknek nem kéne annak lenniük.
5. Mazsinka (válaszként erre: 4. - Engribörd)
2013. okt. 15. 12:37
Nem tudom, mivel nem voltam ott. Talán te igen? Egy történetet sokan sokféleképpen el tudnak mesélni, gyakran a gyerekek színezik ki a legjobban. Ha nem vagy bent órán, nem tudhatod, mi zajlik, ki fújja fel az ügyet, ki nem tud alkalmazkodni a másikhoz...stb.
4. engribörd (válaszként erre: 3. - Mazsinka)
2013. okt. 15. 12:28
Erre mondja a férjem azt, hogy ha valaki állatként viselkedik akkor ne lepődjön meg, ha állatként bánnak vele. A kedves tanerő vajon intelligensen viselkedett a gyerekkel?
3. Mazsinka (válaszként erre: 2. - Krisz42)
2013. okt. 15. 10:11
Hogy vár el intelliegns magatartást egy tanártól az, aki bemegy, és majdnem ráborítja az asztalt a pedagógusra?
2. Krisz42 (válaszként erre: 1. - Amcsika83)
2013. okt. 15. 09:43
Az ên férjem bement-lányomnâl ugyanez volt-,majdnem ráborította az asztalt a tanárnőre és megfenyegette,aztán elment az igazgatòhoz,elmondta hogy mi történt,közölte,h ha kell megy panaszt emelni hivatalos szervhez is,év végén lecseréltêk,napközis tanár lett.Persze más szülő is panaszkodott,mert pl.mikor az egyik kisgyerek táskáját leverte szándékosan a padról,akkor eltört a csattja és egy drága táska volt.Nekünk az volt a szerencsénk,h férjem be tudott menni úgy,mint egy kigyúrt,tetovált,kopasz kétajtós szekrény háttal,viszont intelligens,diplomás,tárgyalni tud,tehát ilyesztő is volt,meg hiteles is,a lânyunknak utána emiatt nem lett rossz,de ha nálatok senki nem akarja felvállalni,h kinyitja a száját,akkor nem is lesz semmi,viszont mikor mész a kikérőért,mond el az igazgatònak,h ennek rossz vége is lehet,mert lehet,h valaki nem elégszik meg annyival,h átíratja a gyerekét,nyugodtam elmehetnek panaszra hivatalos szervekhez is,az pedig a sulinak se lesz jò.
2013. okt. 15. 09:28

Üdvözlök mindenkit!


Van itt pedagógus, tudna tanácsot adni nekem? A szülők véleménye is érdekel!


Az én csemetém másodikos. Nehezen indult az év. Már az első héten érezhető volt a stressz a gyereken. Ez valamilyen szinten normális is, de a zárkózottság nem. Nem mert mesélni semmit, ez a tavalyi évben is így volt. Az osztály remek, remek kisgyerekekkel, de tényleg. A tanárnéniket nem jellemezném, de hogy nem az elhivatottság vezérli őket az már biztos. Két fiatal tanár, akiknek zéró türelmük van. Állandó az ordítás, a csapkodás, a szidkozódás. A gyerekek többsége, mondhatni az osztálynak a nagyobb része félve, hasgörccsel megy az iskolába. Oda jutottak, hogy a gyerekek nem tudnak teljesíteni. Van amelyik szülőnek olyat szólt az egyik tanár már az év elején, ha nem fog változni a helyzet, akkor év végén bukás lesz a vége. Meg, hogy irasson nyugtatót a gyereknek... Pedig látom én is, hogy otthon megcsinálja gyerek a feladatokat, még, ha pici hibával. Ugye két egyforma gyerek nincsen. Pozitívan nem is dicsérik őket, viszont napi szinten hordják haza az egyeseket. És kiemelem megint, hogy nem csak 1-2 kisgyerek, hanem az osztály több, mint a fele. Pozitív osztályzat alig akad, még pirospont sem... Az nem lehet, hogy az egész osztály hülye!?

Az én kicsim is hasfájással és fejfájással megy minden reggel. Felvetettem a szülőknek, hogy beszéljünk a tanárokkal, de csak 4-5 szülő lenne benne. Ez szerintem kevés. Az igazgató nem nagyon foglalkozik vele, tavaly is lett szólva neki. Az orvosunknak említettem, csak fogta a fejét, már a többedik szülő vagyok, aki panaszkodik. Ő is azt javasolta, hogy fogjunk össze. De a szülők nem akarnak, mert mi lesz, ha a gyerekeken csapódik le. Az orvos azt mondta, megpróbál ő is tenni valamit hivatalból, mert náluk csapódik le ez az egész dolog.

Van tanfelügyelő is, ő tudna nekünk segíteni?

Mondtam, hogy én megoldom, elviszem másik suliba. Nekünk remélhetőleg megoldódik ez, de ott marad a többi, velük mi lesz? Már egyet átvittek máshová, 2 gyereket alapból nem ide írattak, mert tudták kik lesznek a pedagógusok.


Vannak problémáik a tanároknak, egyikről konkrétan tudom, családi gondok. De kérem, az (is) mindenkinek van. A dühét nem kellene talán ezeken a kicsi gyerekeken letölteni. Ezek az évek meghatározóak egész életükre.


Tudnám még hosszasan írni, de felesleges, a lényeg azt gondolom, hogy itt van, remélem, hogy érthető is.

Köszönöm, hogy végigolvastátok, és köszönöm, aki megpróbál tanácsot adni.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook