Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Parmezános saláta recept

Parmezános saláta recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 463 kcal

A Parmezános saláta hozzávalói:
30 dkg penne (tollhegy) tészta
2 sárgarépa
2 uborka
1 paprika (piros színű)
1 csokor retek
2 mogyoróhagyma
3 evőkanál almaecet
4 evőkanál olaj
2 csokor petrezselyem
10 dkg parmezán sajt
őrölt bors



A Parmezános saláta elkészítési módja:
A paprikákat hosszú szeletekre, a retket és a hagymát karikákra vágjuk. A répát kevés sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát és paprikát. Még 3 percig főzzük, és hideg vízzel leöblítjük, Az ecetet 3 evőkanál olajjal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és salátástálba besszük. Az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetes olajat, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. A parmezánt kis darabokra szeleteljük, és a tészta tetejére szórjuk. Összekeverjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A parmezános saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook