Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldbabos lencsesaláta fetával recept

Zöldbabos lencsesaláta fetával recept

A Zöldbabos lencsesaláta fetával hozzávalói:
4 személyre

300 g lencse
2 répa
2 köteg zeller
300 g. zöldbab
200 g fetasajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál snidling
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál almaecet

bors


A Zöldbabos lencsesaláta fetával elkészítési módja:
A lencsét áztasd vízbe egy éjszakára. Másnap tedd fel kbo egy órára főni, majd jól csepegtesd le. A répákat pucold meg és vágd szeletekre. A snidlinget és a zellert is darabold fel, a zöldbabot (konzervet vagy mélyfagasztottat is használhatsz) vágd két centis darabokra. Utóbbit sós vízben párold kb. öt percig, majd add hozzá a répát és a zellert, és további 4 percig főzd. Végül öntsd le a zöldségekről a főzőlevet és alaposan csepegtesd le őket. A lencsét és a zöldségeket keverd jól össze, add hozzásuk a petrezselymet és a snidlinget is. Végül az olívaolajból, almaecetből, sóból és borsból készített öntettel locsod meg. A lencsesalátát szétmorzsolt vgy felkockázott feta sajttal tálald.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldbabos lencsesaláta fetával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook