Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás, rumos puding recept

Almás, rumos puding recept

Az Almás, rumos puding hozzávalói:
2,5 dkg mazsola
2,5 dkg darált dió
5 cl rum
5 szelet kenyér
2,5 liter tej
5 db alma
4 tojás

1 citrom reszelt héja
5 dkg liszt
10 dkg cukor


Az Almás, rumos puding elkészítési módja:
A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott vagy kisütőmargarinozott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás, rumos puding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook