Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Almás-mazsolás rizs recept

Almás-mazsolás rizs recept

Az Almás-mazsolás rizs hozzávalói:
3 ek vaj
1 csésze hosszúszemű rizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínû mazsola
1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is)


Az Almás-mazsolás rizs elkészítési módja:
LKÉSZÍTÉSE: Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél. Öntsük rá a csirke alaplevet, forraljuk fel, majd fõzzük alacsony hõmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.

Tápérték/adag:

Teljes zsírtartalom: 9,8 g
Koleszterin: 23 mg
Nátrium: 469 mg
Teljes szénhidrát: 59,1 g
Rosttartalom: 2,3 g
Fehérje: 5,2 g


Kategória: Egytálételek receptjei


Az almás-mazsolás rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook